Autovakantie Funen

Ga je op autovakantie naar Funen met de kinderen? Sla dan Egeskov Slot niet over.

Autovakantie op Funen

Welkom in de tuin van Denemarken

Tijdens een autovakantie op Funen ontdek je charmante vissersdorpjes, grote kastelen en een ongerepte natuur van glooiende weides en uitgestrekte velden. Dit eiland wordt ook wel de tuin van Denemarken genoemd en is zeer geschikt voor een actieve vakantie met het hele gezin!

Onze vakanties op Funen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Op bezoek in sprookjesachtig Odense

Breng tijdens een autovakantie op Funen zeker een bezoek aan de hoofdstad van het eiland, Odense, met zijn fraaie historische centrum. Odense is de geboortestad van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Daarom zie je overal in de stad het werk van deze beroemde schrijver terug en kun je zijn geboortehuis bezoeken. Andere hoogtepunten zijn de dierentuin van Odense, het spoorwegmuseum en openluchtmuseum Den Fynske Landsby, waar je kunt zien hoe de Denen in de negentiende eeuw leefden.

Op verkenningstocht rond Egeskov Slot tijdens een autovakantie op Funen

Op verkenningstocht rond Egeskov Slot

Ga je op autovakantie naar Funen met de kinderen? Sla dan Egeskov Slot niet over. Dit is een van de best bewaarde renaissancekastelen in Europa. Naast prachtige zalen is er ook een weelderige kasteeltuin met mysterieuze doolhoven en een ruim speelbos waar de kinderen zich uit kunnen leven. Van een rondje 'tree top walking' of een ritje op een Segway tot een spannend riddertoernooi of een tentoonstelling vol klassieke auto's: er is vermaak voor alle leeftijden!