Autovakantie Zuid-Duitsland

Een autovakantie door Zuid-Duitsland biedt je prachtige middeleeuwse dorpen en fotogenieke wijnstadjes.

Met een autovakantie Zuid-Duitsland ontdekken

Een autovakantie door Zuid-Duitsland heeft veel te bieden. Prachtige middeleeuwse dorpen en fotogenieke wijnstadjes wisselen elkaar af, terwijl je groene uitstapjes maakt naar het natuurpark Altmühltal, het Zwarte Woud of het Beierse Woud.

Onze vakantietips in Zuid-Duitsland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Oude Beierse steden

Een van de steden om tijdens een autovakantie in Zuid-Duitsland te bezoeken is Weissenburg. Historische vakwerkhuizen, herenhuizen en de veertiende-eeuwse stadspoort Ellinger Tor bepalen het straatbeeld. Rothenburg is met zijn oude stadsmuren, torens, historische centrum en Spitalbastion een ander voorbeeld van authentiek Zuid-Duitsland. Het grotere Bad Mergentheim staat bekend om zijn Deutschordensschloss en bijbehorende kerk. Tegenwoordig is in het kasteel een museum gevestigd. Historische stadjes in de buurt zijn Dinkelsbühl en Nördlingen.

 In het westen van Duitsland is het zuidelijke Zwarte Woud het grootste natuurpark, de moeite waard voor een autovakantie in Zuid-Duitsland.

De natuur van Zuid-Duitsland

Rivieren als de Donau, de Tauber en de Altmühl bepalen het landschap. Aan de Donau ligt in Midden-Beieren het natuurgebied Altmühltal. In het oosten vind je de stadjes, kastelen, kerken, natuurmusea, rotsformaties en bergtoppen van het Beierse Woud. In het westen is het zuidelijke Zwarte Woud het grootste natuurpark. Bergen, valleien, rivieren, watervallen, meren, landbouwgebieden, veengronden en bossen maken een autovakantie in Zuid-Duitsland naar dit gebied tot een gevarieerde ontdekkingstocht.