Elektrische rondreizen

Rondreizen met een elektrische auto

Pharos Reizen neemt een voorschot op de toekomst en presenteert als eerste reisorganisatie vier elektrische rondreizen: naar Noorwegen, naar Schotland, naar Duitsland en door de Benelux. 

auto-oplaadpunt.jpg

Rondreizen getest door ANWB-leden

Deze reizen zijn voorgereden en getest door ANWB-leden in volledig elektrische auto’s. Het waren avontuurlijke testritten. Soms bleken aangekondigde laadpalen niet te werken. Of niet te bestaan. Of zo goed verstopt te zijn dat het flink wat zoekwerk vergde om ze te vinden. Aan de andere kant traceerden onze voorrijders ook flink wat laadpalen die niet via een app te vinden waren.

Een laadpaal bleek niet altijd een garantie voor succes. Soms was een aparte stekker of kabel nodig. Of specifieke pasjes. Soms lukte het niet om de palen te activeren. Al die barrières hebben wij voor u genomen. Dankzij de aangepaste routes en de tips in de reisbescheiden kunt u met een gerust hart op pad.

oplaadpunt.jpg

Hotels met laadpunten

We hebben de rondreizen zo veel mogelijk samengesteld langs hotels met laadpunten. In Duitsland en Noorwegen is dit overal gelukt, in Schotland bleek dit niet haalbaar en hebben we vaak gekozen voor een hotel in de buurt van een laadpunt.

_1004392.jpg

Weer én hoogteverschillen

Onze voorrijders merkten al snel dat het weer en het landschap invloed hadden op de actieradius. De auto reageert op kou en slecht weer. Ook als de weg omhoog gaat, neemt de actieradius af. Gelukkig wordt dat in de afdaling vaak weer goed gemaakt.

laden-in-hadamar-(de).jpg

Verwondering én enthousiasme

Onze voorrijders kregen heel verschillende reacties. In Noorwegen kregen ze veel blikken van herkenning. In Schotland werden ze daarentegen soms vol ongeloof begroet. In Duitsland reageerden sommige hoteliers zo enthousiast dat ze spontaan besloten laadpalen te gaan plaatsen. 

toeren-nc500.jpg

Verstilde fjorden en Highlands

Een rondreis met een elektrische auto betekent dat u uw reis goed moet plannen. Maar het heeft ook voordelen t.o.v. een rondreis met een brandstofauto. De Noorse fjorden en de Schotse Highlands staan bekend om hun verstilde natuurpracht. Met een ‘stille’ elektrische auto geniet u daar nog extra van!

Onze tips voor elektrische rondreizen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven