Vakantie Normandië

14-st-normandie.jpg

Vakantie Normandië

Binnen enkele uren ben je vanuit Nederland in de prachtige streek Normandië. Een bijzondere streek die zeker een bezoek waard is. Ontdek de meest schilderachtige plekken tijdens een autovakantie in Normandië. Pharos Reizen heeft de mooiste plekken voor je uitgezicht. Geniet tijdens een vakantie in Normandië van de Franse cultuur, de geschiedenis en de prachtige natuur die Normandië te bieden heeft. Stop tijdens de reis bijvoorbeeld zeker even bij het dorp Mont-Saint-Michel. Dit bijzondere dorp ligt op een berg en boven op de berg ligt het klooster van het dorp. Bij vloed ligt dit dorp volledig van het vasteland geïsoleerd! Een indrukwekkend schouwspel en daarom zeker ook de moeite waard om te bezoeken tijdens een vakantie in Normandië.

Nog meer tips voor een vakantie in Normandië

Maar een vakantie in Normandië heeft nog veel meer te bieden. Zo worden de dorpjes Deauville en Trouville ook wel het Saint-Tropez van Normandië genoemd. Hier vind je eeuwenoude gebouwen, leuke havens, een markt, de boulevard en een heerlijk strand. Liefhebbers van de geschiedenis moeten zeker Le Havre bezoeken tijdens een autovakantie in Normandië. Deze stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd, is weer opgebouwd en staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar ook de overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Sainte-Mere-Eglise, de rots van Pointe du Hoc en de indrukwekkende kerkhoven zijn indrukwekkend en zeker de moeite waard. Een bijzondere vakantie in Normandië boek je bij Pharos Reizen, bij ons vind je namelijk vakanties die nét even anders zijn.


Alle vakanties naar Normandië

Vakanties naar Normandië

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief reserverings-/dossierkosten: € 20,- per boeking en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking

Verplichte toeslagen ter plaatse betalen:

 • toeristenbelasting: lokaal tarief (€)

Toeslag bij aankomst op vrijdag, zaterdag en zondag

 • € 20, - per persoon

Toeslag alleengebruik per 8-daagse rondreis:

 • € 450,- in de periode van 1 april tot en met 20 mei 2019
 • € 540,- in de periode van 21 mei tot en met 1 juli 2019
 • € 460,- in de periode van 2 juli tot en met 29 augustus 2019
 • € 450,- in de periode van 30 augustus tot en met 26 september 2019
 • € 430,- in de periode van 1 tot en met 18 oktober 2019
 • € 425,- in de periode van 19 tot en met 31 oktober 2019

Toeslag alleengebruik per 8-daagse rondreis:

 • € 385,- in de periode van 1 april tot en met 1 juli 2019
 • € 410,- in de periode van 2 juli tot en met 29 augustus 2019
 • € 385,- in de periode van 30 augustus tot en met 30 september 2019
 • € 365,- in de periode van 1 tot en met 31 oktober 2019
Sluit details
Boten langs de boulevard, Trouville-sur-Mer, Normandië
Impressies van Normandië
7- of 8-daagse rondreis Normandië
 • Rondreis
 • Frankrijk
 • Normandië
 • Le Havre de bakermat van het impressionisme
 • Kathedraal van Rouen in tientallen impressies
 • culinaire impressies, van cider en calvados tot camembert
Per persoon vanaf € 470,25 bij vertrek op 21-10-2019

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Normandië is een schatkist als het gaat om restanten uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens D-Day vielen de geallieerde Frankrijk via Normandië binnen. Je vindt hier dan ook vele oude overblijfselen van, en museums over, de oorlog. Een bezoek aan de volgende plaatsen is tijdens je vakantie in Normandië zeker de moeite waard.

Parachutisten in Sainte-Mere-Eglise

Tijdens D-Day werden rond Sainte-Mere-Eglise zo’n 15 duizend Amerikaanse parachutisten gedropt. Je vindt hier het Musée Airborne. Hier is alle informatie te vinden over deze grote landing rondom het dorp. Tijdens de invasie bleef één van de parachutisten aan de kerktoren hangen. Dit is een bekend beeld geworden en komt in vele WO II films terug. De Fransen gedenken deze gebeurtenis met een parachute en een pop die tot de dag van vandaag aan de kerkklok hangen.

De rots van Pointe du Hoc

Tussen Omaha Beach en Utah Beach is Pointe du Hoc te vinden. Deze hoge rots steekt ver uit boven de lager gelegen stranden. Deze rots werd als eerst veroverd van de Duitsers en diende vervolgens als strategisch punt om de verdere landing van de geallieerde soepel te laten verlopen.

De massale kerkhoven in Normandië

Tijdens de invasie in Normandië sneuvelde duizenden soldaten aan zowel Duitse als geallieerde zijde. In Colleville-sur-Mer vind je het Amerikaanse kerkhof. Dit marmeren kerkhof is 70 hectare groot. In totaal werden hier 9386 mensen begraven. De kruizen boven de graven zijn in een rechte lijn geplaatst en geven een indrukwekkend gezicht. In la Cambre is het Duitse militair kerkhof te vinden. Dit kerkhof is een stuk somberder ingericht dan het Amerikaanse, maar het is absoluut de moeite waard om dit kerkhof te bezoeken tijdens je vakantie naar Normandië.