Autovakantie Groenland

In Groenland op autovakantie

Avontuurlijke reis op 's werelds grootste eiland

Betoverende landschappen en een bijzondere inheemse cultuur: wanneer je in Groenland op autovakantie bent, ontdek je dat 's werelds grootste eiland een heleboel te doen is. Groenland kun je het hele jaar door bezoeken en het zal je tijdens elk seizoen verrassen. De reusachtige gletsjers, grillige natuur, enorme ijsbergen en diepe fjorden vormen een schitterend decor voor natuurliefhebbers en dragen bij aan een unieke vakantie! 

Onze vakanties in Groenland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Groenland in elk seizoen

Bij Groenland denk je al snel aan winter. En in dit jaargetijde ziet het eiland er absoluut magisch uit, met zijn ijs- en sneeuwlandschappen. In de maanden september tot en met april heb je bovendien een goede kans om met eigen ogen het noorderlicht te zien. Tijdens de zogeheten poolnacht tussen eind november en half januari komt de zon niet eens op en is de kans om dit bijzondere natuurfenomeen te aanschouwen het grootst. Ga je liever in een ander jaargetijde naar Groenland voor een autovakantie? Vanaf april trekt de kou weg van het eiland. De sneeuw smelt, het landschap komt tot leven en de zomer begint. Bezoek je Groenland tussen eind mei en eind juli, dan kun je 24 uur genieten van al het natuurschoon op het eiland, omdat de zon dan niet onder gaat.

Tijdens een autovakantie in Groenland kom je veel husky's tegen.

Ilulissat, hoofdstad van de ijsbergen

Wanneer je in Groenland op autovakantie bent, mag een bezoek aan de ijsbergenhoofdstad Ilulissat niet ontbreken. Hoewel de stad maar net 4.500 inwoners heeft, is het toch een van de grootste op het eiland. Ilulissat wordt omringd door ijsbergen die continu verschuiven. Tijdens een stadswandeling hoor je dan ook telkens het knisperen en kraken van het ijs. Verder kom je veel husky's tegen, die niet als huisdier maar als transportmiddel en jachtdier dienen. Naast een boottocht door het ijsfjord is het daarom ook zeker de moeite waard om een hondensledetocht te maken.

Walvissen spotten

Een prachtige ervaring wanneer je in Groenland op autovakantie gaat, is een walvisexpeditie per boot. De indrukwekkende walvissen zwemmen rond in de Diskobaai aan de westkust van het eiland. De gidsen die de expedities leiden, staan voortdurend met elkaar in contact en weten dus precies waar de walvissen zich bevinden. Dit vergroot de kans dat je deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving spot!