Autovakantie Noord-Spanje

Tijdens een autovakantie in Noord-Spanje geniet je van de zonovergoten Costa Brava, het verzengende binnenland, de Pyreneeën, culturele steden en de eigenzinnige regio’s Catalonië en Baskenland.

Autovakantie Noord-Spanje: zon en cultuur

De zonovergoten Costa Brava, het verzengende binnenland, de Pyreneeën, culturele steden en de eigenzinnige regio’s Catalonië en Baskenland. Plan je een autovakantie in Noord-Spanje, dan ligt veel bijzonders van dit prachtige land binnen handbereik. Geniet van heerlijke Spaanse tapas en drink een 'vino' op de gezellige terrasjes.

Onze vakantietips naar Noord-Spanje

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Catalonië en Barcelona

Catalonië ligt aan de Spaanse Middellandse Zeekust en combineert het strandleven met cultuur en geschiedenis. Middeleeuwse kustplaatsjes om tijdens je autovakantie in Noord-Spanje aan te doen zijn Begur, Pals en Toroella. Nauwe straatjes, oude pleintjes, hooggelegen kasteelruïnes en historische woonhuizen kenmerken de dorpen. Tussendoor kan je het bruisende Barcelona bezoeken. Hier vormt de veertiende-eeuwse kathedraal een indrukwekkende fotostop. De stad telt verder talloze kunstmusea en diverse architecturale hoogstandjes van Gaudí.

Genieten in Baskenland

Aan de Atlantische Oceaan-zijde van Noord-Spanje vind je Baskenland. Hoge bergen, golvende wijngebieden, ruige kusten, beboste hoogvlaktes en talloze rivieren bepalen het landschap. Bij een autovakantie in Noord-Spanje mag je de Baskische steden Vitoria-Gasteiz en Bilbao niet overslaan. In het ommuurde centrum van Vitoria-Gasteiz staan meerdere oude kathedralen en kerken. Het grotere Bilbao beschikt over het Guggenheimmuseum, terwijl de lokale kathedraal deel uitmaakt van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.