De Vlaamse Meesters van Pharos Reizen

vlaamse-meesters-1.jpg

Ontdek de pracht van de Vlaamse Meesters!

Laat je op sleeptouw nemen door Vlaamse Meesters. Reis met ze mee en ontdek de verborgen schilderachtige details van onze kunststeden. Voel je thuis in Vlaanderen, waar verbeelding al eeuwen floreert. Er bestaat geen betere plaats om de stad van Rubens te verkennen, dan in zijn huis dat hij voor zijn jonge vrouw Isabella Brant liet bouwen. Het Rubenshuis neemt je mee terug in de tijd, toen Rubens de belangrijkste kunstenaar van Noord-Europa was. Ontdek ook de wereld van de uitzonderlijke kunstenaar Pieter Bruegel en beleef Brussel, de stad waar hij veel schilderde.

33282462882_c971e520d4_o.jpg

Laat je betoveren door Rubens kunsten!

Neem een kijkje in de zestiende-eeuwse drukkerij van Christoffel Plantijn, waar de modernste literaire en religieuze werken werden gedrukt. De drukpersen uit die tijd zijn er nog steeds te bewonderen. Voor de drukkerij staat de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, waar onder meer ‘De Kruisoprichting’ en ‘De Kruisafneming’ van Rubens hangen. Verderop staat de barokke Carolus Borromeuskerk op het stemmige Conscienceplein, waar het schilderij 'De terugkeer van de Heilige Familie' van Rubens hangt.

Beleef Brussel: de stad van Bruegel

Stap in de wereld van Bruegel en volg zijn spoor door Brussel, de stad waar hij veel van zijn meesterwerken schilderde. Bewonder zijn schilderijen en prenten, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en Koninklijke Bibliotheek. Wie Bruegel achterna reist, maakt ook een tijdreis naar de 16e eeuw. Bruegel schilderde vol vonken het dagelijks leven uit die tijd. Hij woonde dicht bij het paleis van keizer Karel V en schilderde scènes uit de Tachtigjarige Oorlog. Maar Bruegel schilderde vooral mensen in al hun kleurrijkheid. En hij was natuurlijk de schilder van de feesten en het liederlijke leven. Kijk je ogen uit, net zo gulzig als Bruegel, en ontdek een stad die nog steeds alle zintuigen prikkelt.    

Festivalprogramma

Een gans programma van kwaliteitsevenementen en indrukwekkende tentoonstellingen met internationale weerklank in 2018, 2019 en 2020. In 2019 ligt de focus op de veelzijdige kunstenaar Pieter Bruegel. Bruegel 2019 presenteert je dit voor- en najaar een topprogramma, met aandacht voor het rijke kleurenpalet van het leven, dat weinig schilders zo gedetailleerd en liefdevol hebben vastgelegd als Bruegel! 

Bekijk hier het programma.

Onze Bruegel arrangementen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven