Noorwegen Hurtigruten

 Je mag de Hurtigruten met recht de absolute specialist in Noorwegen noemen.

Op pad met Hurtigruten

Een onvergetelijke cruise langs de Noorse kust

De kust van Noorwegen staat niet voor niets bekend als een van de mooiste kusten ter wereld. Door immense gletsjers uitgesleten fjorden, hoge kliffen met besneeuwde toppen en eindeloos veel ruige eilandjes en klippen… Als bezoeker blijf je je vergapen aan de spectaculaire natuur. Bij Pharos Reizen bieden we je dan ook graag de mogelijkheid om deze onvergetelijke kust op de best mogelijke manier te verkennen: met een cruise! En niet zomaar een cruise... Je gaat op reis met de legendarische Hurtigruten!

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Hurtigruten

Hurtigruten is een bekende naam in het Noorse kustleven: het bedrijf organiseert namelijk al sinds 1893 boottochten langs deze kust, om goederen en passagiers tussen vissersdorpjes en eilanden te vervoeren. Je mag Hurtigruten dus met recht de absolute specialist in de regio noemen. Sinds 1893 zijn de schepen van de organisatie iets gemoderniseerd, maar de boottocht is nog altijd een avontuurlijke ervaring! Verwacht geen overdadige luxe aan boord: de voorzieningen zijn degelijk, maar niet uitgebreider dan nodig. Hurtigruten focust op de basics: duurzaamheid, goed eten en een ontspannen en gezellige sfeer onder de passagiers en de bemanning. Onderweg leer je alles over het leven op zee en aan de kust, de culinaire tradities van het gebied en de Noorse geschiedenis. Zo ben je eerder op expeditie dan op een luie cruise!

Breid je trip met de Hurtiguten uit met excursie op het vaste land van Noorwegen

Genoeg te zien en te doen

Gelukkig is er ook zonder overvloedige animatie meer dan genoeg te doen aan boord van het schip. Het uitzicht alleen houdt je al uren bezig. Je vaart langs de uitgestrekte Noorse kust, van Bergen in het zuiden tot Kirkenes in het noorden, en passeert daarbij de adembenemende kliffen en eilanden die deze kustlijn kenmerken. Met een beetje geluk spot je orka’s, zeearenden en walvissen. Ook bereik je gedurende de Hurtigruten-cruise de poolcirkel, een mijlpaal die zeker niet ongemerkt voorbij gaat… Samen met de kapitein doorloop je de traditionele pooldoop. Geen zorgen, achteraf warm je heerlijk op met een goed glas kruidenbitter!

Wil je meer te weten komen over de bewoners van dit koude en harde, maar tegelijkertijd prachtige landschap? Breid dan je je trip uit met een excursie op het vasteland. De rondvaartmaatschappij biedt meer dan 60 van deze excursies aan, waaronder een koningskrabsafari, skitochten, een bezoek aan de Sami in Lapland, een nachtelijke sneeuwmobieltrip en een overnachting op Alaska. Deze uitstapjes worden stuk voor stuk begeleid door professionele locals.

Op zoek naar het noorderlicht

Als je geluk hebt, kun je tijdens je cruise ook het befaamde noorderlicht aanschouwen: groene, rode, paarse en blauwe lichtflarden die in het verre noorden soms tegen de nachthemel dansen. Een magisch schouwspel dat des te magischer wordt wanneer je het aan boord van een schip kunt beleven! De Hurtigruten-boot heeft een speciaal noorderlichtalarm, zodat je dit sprookjesachtige verschijnsel nooit hoeft te missen. Zo is de Hurtigruten-cruise met Pharos Reizen een onvergetelijk avontuur langs de Noorse kust.