Noorderlicht Finland

Diep in het verre noorden van Finland vind je één van de mooiste natuurverschijnselen op aarde: het noorderlicht.

Een winterse reis naar het noorderlicht in Finland

Diep in het verre noorden van Finland vind je één van de mooiste natuurverschijnselen op aarde: het noorderlicht. In de diepe stilte van de eeuwige poolnacht dansen de sprookjesachtige groene, blauwe, paarse en rode flarden hier in de kraakheldere sterrenhemel. Om je heen zijn de bossen, moerassen en lage bergen bedekt onder een onaangeroerd sneeuwtapijt. Welkom op een onvergetelijk winters avontuur!

Onze noorderlichtreizen in Finland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Wat is het noorderlicht?

Het magische noorderlicht is het resultaat van een samenspel tussen de zon en onze eigen atmosfeer. De zon stuurt regelmatig grote zwermen magnetisch geladen deeltjes de ruimte in, de zogenaamde zonnestormen. Het magnetische veld van de aarde zorgt ervoor dat de meeste van die deeltjes naar de polen getrokken worden. Daar botsen ze met onze atmosfeer. Bij die botsing komt een hoop energie vrij, en dat kunnen we vanaf de grond waarnemen als het spectaculaire dansende licht dat we het noorderlicht noemen!

Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe groter de kans is om het noorderlicht in Finland te zien.

Wanneer zie ik het noorderlicht in Finland?

Hoe verder je naar het noorden trekt, hoe groter de kans is om het noorderlicht in Finland te zien. Daarom brengen de noorderlichtreizen van Pharos Reizen je naar het prachtige Finse Lapland. Deze ruige streek met zijn schitterende, ongerepte natuur is de perfecte locatie om de ultieme winterse vakantie te beleven. Het best kun je tussen september en april op reis gaan. De nachthemel is dan inktzwart en vaak heel helder, waardoor je het noorderlicht in zijn volle glorie kunt zien schitteren.

Een winters avontuur

Maar natuurlijk is het noorderlicht lang niet de enige attractie tijdens zo’n winterse reis naar Finland. Er is in Lapland nog veel meer te beleven! Wat dacht je bijvoorbeeld van een echte sledetocht met husky’s voor je slee? Een sneeuwsafari op de sneeuwscooter? Of stap in de sneeuwschoenen en maak een spectaculaire wandeling door de stille poolnacht… Na een actieve excursie warm je heerlijk op in een traditionele Finse sauna.

 Het gebied in Finland waar het noorderlicht een frequent verschijnsel is, is ook een gebied waar je uitstekend kunt skiën.

Sneeuwzeker skigebied

Te midden van zo veel sneeuw begint het bij iedere wintersportliefhebber natuurlijk snel te kriebelen. Goed nieuws: het gebied in Finland waar het noorderlicht een frequent verschijnsel is, is ook een gebied waar je uitstekend kunt skiën. Met Pharos Reizen verblijf je in Ruka of Saariselkä, twee Finse plaatsen waar de skipiste binnen loopafstand ligt. En omdat je zo ver noordelijk bent, ben je in de winter verzekerd van een goed sneeuwtapijt! Zo hoef je je geen minuut te vervelen wanneer je naar Finland reist om het noorderlicht te bekijken.