Noorderlicht Lapland

Lapland is een van de beste plekken op aarde om het magische noorderlicht te aanschouwen!

Ongerepte natuur en het noorderlicht in Lapland

In het noorden van Scandinavië vind je één van de laatste ongerepte natuurgebieden van Europa: Lapland. Deze uitgestrekte streek vormt het leefgebied van de inheemse Sami en staat bekend om zijn prachtige, ruige natuur. Met name in de winter is Lapland een spectaculaire reisbestemming! De vele meren en rivieren, grove dennenbossen en plat afgetopte bergen liggen bedekt onder een maagdelijk sneeuwtapijt zo ver het oog maar reikt. De mysterieuze stilte doet je pas echt beseffen hoe ver je van alle drukte verwijderd bent. En natuurlijk heeft een wintervakantie in deze regio nog een belangrijke attractie te bieden: Lapland is namelijk een van de beste plekken op aarde om het magische noorderlicht te aanschouwen!

Onze noorderlichtreizen naar Lapland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Sprookjesachtig noorderlicht in Lapland

In oude tijden werd het noorderlicht als een goddelijk fenomeen gezien. En dat zul je onmiddellijk begrijpen als je in de stille, besneeuwde wildernis de mysterieuze gloed aan de nachthemel ziet dansen! Inmiddels weten we dat dit verschijnsel veroorzaakt wordt door zonnedeeltjes, die botsen met de atmosfeer van de aarde en daarbij energie en licht vrijgeven. Omdat het magnetisch veld van de polen deze deeltjes aantrekt, is het effect in het hoge Noorden bovendien sterker dan in onze eigen hemel. En zo kun je je in Lapland urenlang vergapen aan de groene, paarse, rode en blauwe flarden die aan de sterrenhemel schitteren.

De noorderlichtreizen naar Lapland bieden allerlei activiteiten waarmee je meer van het landschap kunt verkennen, zoals een huskytocht.

Winterse natuur in Lapland

Wil je het noorderlicht zien in Lapland, dan kun je het beste tussen september en april op reis gaan. In deze periode bieden de donkere sterrenhemel en de heldere winternachten namelijk het beste zicht op het dansende licht. En natuurlijk is dit ook verder de perfecte tijd om Lapland in al zijn winterse schoonheid te leren kennen! De noorderlichtreizen naar Lapland bieden dan ook allerlei activiteiten waarmee je meer van het landschap kunt verkennen. Denk aan een wandeling op sneeuwschoenen, een tocht met een slee die door husky’s getrokken wordt, of een safarireis met de sneeuwscooter. Trotseer de bossen, toendra's en fjells, en verwonder je over de majestueuze stilte en eenzaamheid die dit eindeloze sprookjeslandschap in hun greep houden.

Comfortabel en gezellig

Maar naast indrukwekkende natuur is er natuurlijk ook ruimte voor behaaglijke gezelligheid wanneer je voor het noorderlicht naar Lapland afreist. Je verblijft in knusse dorpjes waar altijd een sfeervol restaurant of een gezellig barretje in de buurt is. Ook liggen de meeste dorpjes vlakbij skigebieden, natuurlijk met bijbehorende après-ski. Als je even bij wilt komen van de kou, kun je aanschuiven bij het kampvuur of heerlijk ontspannen in een echte Scandinavische sauna. En natuurlijk slaap je in een comfortabel hotel of appartement, zodat je iedere ochtend weer helemaal klaar bent voor de indrukken van de nieuwe dag!