Stripverhalen-reizen

stripverhalen-rondreizen.jpg

In het spoor van Asterix en Kuifje

‘Heel Gallië bezet? Nee, één klein dorpje bleef dapper weerstand bieden.’ Asterix en Obelix zijn twee fantastische gidsen als je door Europa reist. Veel van de locaties uit de stripboeken zijn geïnspireerd door plekken die echt bestaan, van Bretagne tot Rome. Houd je meer van Kuifje? Bezoek dan ‘zijn’ kasteel Molensloot. Het bestaat echt, in de Loire. Ook  Suske en Wiske zijn leuke reisleiders. Volg hun sporen, door Nederland, België en verder in Europa. Beleef Europa door de ogen van je striphelden!

asterix-de-gallier.jpg

Stripverhalen op reis?

We zetten de leukste voor je op een rijtje.

1. Ga je naar Bretagne? Neem dan zeker Asterix mee in de koffer! Dit is de streek waar de kleine Galliër en zijn stevige vriend vandaan komen. Test bij de menhirs van Carnac of je net zo sterk bent als Obelix! Bezoek ook het havenstadje Erquy. Volgens de Asterix-specialisten stond dit plaatsje model voor het Asterix-dorp.

2. Kuifje-fans opgelet! Als je door de Loire rijdt, bezoek dan kasteel Cheverny. In de Kuifje-boeken is dit het kasteel van kapitein Haddock. In de boeken heet het: Molensloot.

3. Rijd je deze zomer via Toscane naar Rome? De kinderen komen op de achtergrond helemaal in de stemming met ‘Asterix en de race door de laars’.

4. Wil je wat te lezen hebben tijdens je vakantie aan de Côte d'Azur? Volg het spoor van Suske en Wiske naar Monaco in het klassieke album ‘De Bronzen Sleutel’. 

5. ‘De Ronde van Gallia’ is een van de beste Asterix-albums. Asterix en Obelix maken een rondje door Frankrijk en nemen in elke plaats de streekspecialiteit mee. De route gaat langs o.a. Rouen, Lyon, Marseille, Toulouse en Bordeaux.

6. De middeleeuwse stad Carcassonne is het decor van vele (strip)verhalen. Met Suske en Wiske en de krakende Carcas’ begin je goed voorbereid aan je reis!

7. Ook Venetië speelt een rol in vele (strip)boeken. Bijvoorbeeld in het Suske en Wiske-album Robotkop.

1c.jpg

8. Een bezoekje aan Groot-Brittannië krijgt extra kleur met Asterix bij de Britten. Zeker als je net als de Galliërs afkoerst op de White Cliffs of Dover!

9. Op de boot naar Noorwegen komen de kinderen al snel in Noorse sferen, met Suske en Wiske en de vinnige Viking.

10. Het kasteel in het Kuifje-album ‘De Zwarte Rotsen’ is geïnspireerd door de kastelen in Schotland. En de Loch Lomond-whisky die kapitein Haddock drinkt, dankt zijn naam aan Schotlands grootste loch.

11. Bezoek jij deze zomer de Duitse sprookjesstad Hamelen? Suske en Wiske gingen je voor, in het album ‘De Flierende Fluiter’.

12. Een bezoek aan Corsica wordt nóg leuker als je op de boot alvast leest wat Asterix op Corsica meemaakte.

Onze stripverhalen-tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven