Treinreis Zwitserland

train-445392_1920.jpg

Treinreis Zwitserland

Wil je Zwitserland eens op een extra bijzondere manier meemaken? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een treinreis in Zwitserland bij Pharos Reizen. Terwijl je in een comfortabele coupé zit, trek je stapvoets door het prachtige Zwitserse landschap. Met de trein naar Zwitserland en dit prachtige land doorkruisen, het is mogelijk dankzij Pharos Reizen. Geniet van de adembenemende uitzichten over blauwe meren, reusachtige bergen en woelige watervallen. Stap even uit en geniet van de heerlijke Zwitserse chocolade of de klassieke kaasfondue. Het is allemaal mogelijk tijdens een bijzondere treinreis in Zwitserland.

railway-62849_1920.jpg

Op het goede spoor met een treinreis door Zwitserland

Met een treinreis door Zwitserland blijf je op het juiste spoor. Je tjoekt kalmpjes voort in bijzondere treinen door het indrukwekkende Zwitserse landschap. Één van de mooiste treinroutes van Europa is van Zermatt naar St. Moritz door het hart van de Alpen met de beroemde Glacier Express. Deze trein rijdt gemiddeld maar 36,4 km per uur waardoor je eindeloos de tijd hebt om het Zwitserse pracht en praal in je op te nemen. Denk je dat verveling de kop op gaat steken? Dan heb je het helemaal mis! Je boemelt namelijk over maar liefs 291 bruggen en bereikt terwijl je over de Oberallpass rijdt een hoogte van 2033 meter! Een andere highlight tijdens deze treinreis door Zwitserland is het imposante Landwasser viaduct. Dit spoorviaduct steunt op 5 grote kalkstenen pilaren en bestaat uit grote bogen van 100 meter. Houd je camera paraat, want deze vergezichten zijn zeker de moeite waard om vast te leggen voor je vakantie fotoboek!

Treinreis in Zwitserland: van Luzern via Montreaux naar Andermatt

Omdat er naast een reis met de Glacier Express door het Alpengebergte nog meer mooie treinroutes zijn in Zwitserland, hebben wij van Pharos een prachtige, andere treinreis door Zwitserland samengesteld. Zo kun je als natuurliefhebber onbezorgd een vakantie met de meest bijzondere Zwitserse treinen beleven.

Met onze Belle Époque-treinreis in Zwitserland tour je langs diverse bekende én onbekende Zwitserse bezienswaardigheden. Je treinreis door Zwitsersland begint in de historische stad Luzern. Drink hier op één van de schilderachtige pleinen in het stadshart een Spezi of een Kirsch. Ook is het aan te raden om een kabelbaan tochtje te maken naar de berg Pilatus. Na dit bezoekje staat de trein weer klaar om via Giessbach door te rijden naar Montreux. Dit doe je met de sfeervolle Belle Époque trein geheel in stijl van dit mooie Franse tijdperk begin 19e eeuw. Vervolgens kom je tijdens deze treinreis door Zwitserland langs het Rhônedal en klim je over de Matterhorn Gotthard Bahn omhoog naar Zermatt. Vanuit dit autovrije en karakteristieke dorpje maak je makkelijk een uitstapje naar Matterhorn waar je geniet van een spectaculair uitzicht. De trein gaat alsmaar verder van station naar station en langzaam bereik je Andermatt aan de voet van het Gotthardmassief. Na deze treinrondreis van 10 dagen heb je de mooiste plekjes van Zwitserland gezien tijdens 7 verschillende treinreizen.

Onze tips voor treinreizen door Zwitserland

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per persoon per 10-daagse rondreis
 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplicht te plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting
 • parkeerkosten bij Rigi Bahnen, Jungfraubahn (Grindelwald) en Matterhorn Bahn
Sluit details
Prachtige vergezichten vanuit de trein op de Rigibahn
In het spoor van Zwitserland 3***
10-daagse rondreis Zwitserland 3***
 • Rondreis
 • Zwitserland
 • Centraal Zwitserland
 • ontdek de mooiste Zwitserse bergpassen
 • inclusief treinrit met de Rigibahn en de Jungfraubahn
 • naar de top van de Matterhorn met ’s werelds hoogste kabelbaan
Per persoon vanaf € 1052,75 bij vertrek op 26-09-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen te plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting
Sluit details
Rondreis 'In het spoor van Zwitserland'
In het spoor van Zwitserland 4****
10-daagse rondreis Zwitserland 4****
 • Rondreis
 • Zwitserland
 • Centraal Zwitserland
 • ontdek de mooiste Zwitserse bergpassen
 • inclusief Rigibahn en Jungfraubahn (Lauterbrunnen - Kleine Scheidegg - Lauterbrunnen)
 • inclusief rit met de Matterhorn Gornergratbahn
Per persoon vanaf € 1562,75 bij vertrek op 16-09-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven