Beste reistijd Sardinië

De beste reistijd voor Sardinië is tussen juni en september, wanneer de temperatuur niet onder de 25 graden komt

De beste reistijd voor Sardinië

Lange warme zomermaanden

De beste reistijd voor Sardinië is tussen juni en september, wanneer de temperatuur niet onder de 25 graden komt. In augustus kan het kwik op dit Italiaanse eiland zelfs oplopen tot boven de 30 graden. De tropische hitte wordt gelukkig deels gecompenseerd door een zeebries en je kunt altijd een verfrissende duik nemen in het zwembad of de zee. De beste reistijd voor Sardinië is sowieso de zomer want in deze periode valt er nauwelijks neerslag en schijnt de zon zo'n 12 uur per dag.

Onze vakantietips voor Sardinië

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Wil je ontsnappen aan de natte herfst of grauwe winter in Nederland? Dan is de beste reistijd voor Sardinië november of maart

De beste reistijd voor Sardinië: rondreizen in het voorjaar of comfortabel overwinteren

Wil je ontsnappen aan de natte herfst of grauwe winter in Nederland? Dan is de beste reistijd voor Sardinië november of maart, maar houd er wel rekening mee dat er in het najaar meer neerslag kan vallen. De temperatuur is met gemiddeld 16 graden echter prima. En bij gemiddeld zo'n 15 graden tussen december en februari kun je op Sardinië ook absoluut overwinteren. Wanneer je een rondreis over het eiland maakt, is het voorjaar de beste reistijd voor Sardinië, vanwege de aangename temperaturen en de verminderde kans op regen.