Beste reistijd Kroatië

beste-reistijd-kroatie.jpg

Beste reistijd Kroatië

Je kunt gerust het hele jaar door op vakantie naar Kroatië. Niet elk seizoen is het even warm en mooi weer, wat sommige mensen juist heel fijn vinden. De beste reistijd zijn toch wel de maanden mei tot en met september. In de zomer schijnt de zon meestal de hele dag en kun je genieten van het heldere blauwe water. In de maanden juli en augustus is het drukker in Kroatië, en kan het behoorlijk warm worden.
Vanaf september keert de rust iets meer terug, maar is het qua temperatuur nog erg aangenaam en de moeite waard om het Kroatië te bezoeken. Zeker in oktober kun je nog genieten van een heerlijk, rustige nazomer. Er is geen specifiek regenseizoen in Kroatië, het kan (net als in Nederland) het hele jaar door regenen.

Het klimaat in Kroatië

Er zijn drie verschillende klimaatzones. Een mediterraan klimaat aan de Adriatische zee, een landklimaat in het binnenland en een bergklimaat in de bergen. Het weer hangt dus wel een beetje af van welk gedeelte je in Kroatië bezoekt. Kroatië is hierdoor een ideale bestemming voor een breed publiek. Pharos Reizen helpt je graag zoeken naar je perfectie vakantie in Kroatië.

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven