Beste reistijd Nederland

Door de ligging aan zee, het gebrek aan bergen en het feit dat ons land op een scheidslijn tussen warm en koud weer ligt, is de beste reistijd voor Nederland niet goed voorspelbaar.

De beste reistijd voor Nederland

Mild maar onvoorspelbaar klimaat

Door de ligging aan zee, het gebrek aan bergen en het feit dat ons land op een scheidslijn tussen warm en koud weer ligt, is de beste reistijd voor Nederland niet goed voorspelbaar. In het algemeen is zowel de zomer als winter relatief mild. Het lijkt misschien alsof het in Nederland veel regent, maar met gemiddeld 700 tot 800 millimeter neerslag per jaar valt dat best mee. Het aantal zonuren is het hoogst in de zomermaanden. De beste reistijd voor Nederland is in het algemeen tussen mei en september, met aangename temperaturen van gemiddeld 20 graden.

Onze vakantietips voor Nederland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Wil je in eigen land op vakantie, dan is de beste reistijd voor Nederland juli of augustus.

De beste reistijd voor Nederland: aanpassen aan de weergoden

Wil je in eigen land op vakantie, dan is de beste reistijd voor Nederland juli of augustus. In deze maanden is het nooit echt koud. Een hittegolf is echter ook niet uitgesloten. Halverwege het voorjaar en begin najaar kan het kwik al oplopen tot 20 graden met uitschieters naar boven. In het vroege voorjaar tot laat in oktober kan het ook zonnig en mooi weer zijn, maar dit is niet standaard. Daarom blijft de beste reistijd voor Nederland vooral een kwestie van je aanpassen aan de weergoden!