Beste reistijd Wenen

De beste reistijd voor Wenen is tussen mei en september.

De beste reistijd voor Wenen

Aangenaam voorjaar

De beste reistijd voor Wenen is tussen mei en september. In deze maanden is de temperatuur 20 tot 25 graden. In de zomer kan het kwik zelfs oplopen tot boven de 30 graden. Voor een stedentrip met kans op mooi weer is de beste reistijd voor Wenen mei of juni. De temperatuur is prima en met name in mei is de kans op neerslag redelijk klein. Verder in juni en richting de zomermaanden wordt de kans op een pittige regen- of onweersbui groter.

Onze vakantietips voor Wenen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Wil je na het hoogseizoen op bezoek in de Oostenrijkse hoofdstad? De beste reistijd voor Wenen is in dat geval september of oktober.

De beste reistijd voor Wenen: milde nazomer

Wil je na het hoogseizoen op bezoek in de Oostenrijkse hoofdstad? De beste reistijd voor Wenen is in dat geval september of oktober, met nog altijd temperaturen tussen de 15 en 20 graden. De nazomer in Oostenrijk is net iets warmer en minder regenachtig dan in Nederland. Verder hangt de beste reistijd voor Wenen sterk af van de hogedrukgebieden in Europa. Bij een oostelijke stroming daalt het kwik in de winter diep onder nul. Maar bij een westelijke stroming vanaf de Atlantische Oceaan diep Europa in, kunnen de temperaturen in januari of februari opeens boven de tien graden uitkomen.