Bruegel, levenslust tot in detail

Bruegel, levenslust tot in detail

We herdenken in 2019 dat 450 jaar geleden de veelzijdige kunstenaar Pieter Bruegel de Oude overleed. De schilder die ons als geen ander een inkijkje biedt in het dagelijks leven in de Nederlanden van de 16e eeuw. De schilder van bruiloften en kermissen, die mensen in al hun hebbelijkheden en onhebbelijkheden zo liefdevol portretteerde. De schilder van het liederlijke leven en van de spreekwoorden. Maar ook: de schilder van landschappen met oog voor het allerkleinste detail.

We hebben 3 arrangementen samengesteld die je de zwierige wereld van Bruegel binnenvoeren. Kies nu voor schoonheid en levenslust, reis Bruegel achterna!

Aanschouw de mooiste landschappen van Bruegel

‘Zijn hart ging open als een venster bij al het moois van de wereld’. Fiets door de streek waar Bruegel vol zwier en levenslust zijn mooiste landschappen schilderde. Zo ontdek je deze groene gordel bij Brussel op Bruegeliaanse wijze: met al je zintuigen en met oog voor detail. De Bruegel-fietsroute (45 km) vertrekt bij kleurenreproducties van zijn mooiste schilderijen. Je fiets langs molens en kastelen en langs brouwerijen van de vermaarde streekbieren lambiek, geuze en kriek.  Fiets, proef en beleef! Ontdek het rijke kleurenpalet van het leven, dat weinig schilders zo gedetailleerd en liefdevol hebben vastgelegd als Bruegel! 

Beleef Brussel: de stad van Bruegel

Stap in de wereld van Bruegel en volg zijn spoor door Brussel, de stad waar hij veel van zijn meesterwerken schilderde. Bewonder zijn schilderijen en prenten, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en Koninklijke Bibliotheek. Wie Bruegel achterna reist, maakt ook een tijdreis naar de 16e eeuw. Bruegel schilderde vol vonken het dagelijks leven uit die tijd. Hij woonde dicht bij het paleis van keizer Karel V en schilderde scènes uit de Tachtigjarige Oorlog. Maar Bruegel schilderde vooral mensen in al hun kleurrijkheid. En hij was natuurlijk de schilder van de feesten en het liederlijke leven. Kijk je ogen uit, net zo gulzig als Bruegel, en ontdek een stad die nog steeds alle zintuigen prikkelt.    

Ontdek de wereld van Pieter Bruegel met het hele gezin

Bruegel met kinderen? Jazeker, want geen schilder bekeek de wereld met zo veel jeugdige nieuwsgierigheid en verwondering! Op elke centimeter van zijn schilderijen is wel iets te beleven. Breng een bezoek aan de Bruegel Expo in openluchtmuseum Bokrijk. Waan je in een schilderij van deze Vlaamse Meester en ontdek op verrassende wijze hoe actueel zijn werk nog is. Via een inspirerend parcours en een interactieve theatervoorstelling bekijk je het leven door een Bruegelbril. Wist je dat Pieter Bruegel ook 100 Nederlandse spreekwoorden schilderde?

Meer informatie over Pieter Bruegel, zijn kunstwerken en de Bruegel activiteiten vind je hier

 

Onze Bruegel arrangementen

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven