Fietsvakantie Bodensee

Een fietsvakantie rond de Bodensee brengt je het beste van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Fietsvakantie rond de Bodensee: de mooiste plaatsen in drie landen

Een fietsvakantie rond de Bodensee brengt je het beste van niet één, niet twee, maar drie landen. Tijdens deze vakantie bezoek je Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Je fietst langs de Bodensee en maakt stops in romantische stadjes als Lindau en Stein am Rhein. Deze actieve reis staat in het teken van natuurschoon. Naast de fietstocht rond het helderblauwe meer met op de achtergrond de besneeuwde Alpentoppen bezoek je onder meer de spectaculaire waterval van Schaffhausen en het beroemde bloemeneiland Mainau.

Onze fietsvakanties rond de Bodensee

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Het prachtige bloemeneiland Mainau

Een van de hoogtepunten tijdens een fietsvakantie langs de Bodensee is een bezoek aan het eiland Mainau, midden in het meer. Dit eiland staat bekend om zijn ongekende bloemenpracht. De beste reistijd is dan ook tussen maart en oktober, want dan staan de meeste bloemen in bloei. Het eiland heeft een prachtige, Italiaanse rozentuin, een gedeelte met hortensia's en velden vol lentebloemen als hyacinten, narcissen en tulpen. Ook is er een tuin vol dahlia's, die vooral in de herfst prachtig in bloei staan, en zijn de struiken in allerlei bijzondere vormen gesnoeid. Naast een schitterende flora en fauna vind je op Mainau ook het Barockschloss, een fraaie insecten- en vlindertuin plus een speciaal gedeelte met vermaak voor kinderen!

Tijdens een fietsvakantie langs de Bodensee mag een stop bij de spectaculaire Rijnwaterval van Schaffhausen niet ontbreken.

Fietsvakantie rond de Bodensee: de waterval van Schaffhausen

Tijdens een fietsvakantie langs de Bodensee mag een stop bij de grootste waterval van Europa niet ontbreken. De spectaculaire Rijnwaterval van Schaffhausen levert dankzij de rots in het midden, die de kracht van het water bedwingt, prachtige vakantiefoto's op. Maak een boottocht naar de waterval en beklim de rots of een van de platforms die rond de waterval zijn gebouwd om het gebulder van het water van zeer dichtbij te horen en voelen. Ook de omliggende kastelen Wörth en Laufen zijn per boot bereikbaar. Echte waaghalzen kunnen de waterval ook met de kano bereiken.