Fietsvakantie Overijssel

Overijssel

Fietsvakantie in Overijssel

Noord, oost, zuid en west: ontdek afwisselend Overijssel op de fiets!

Langs slingerende wegen, karakteristieke boerderijen en schitterende rivierlandschappen: neem de tijd tijdens je fietsvakantie in Overijssel! Je fietst over honderden kilometers aan fietspad door de vijf gevarieerde streken die Overijssel rijk is. Van historische Hanzesteden naar charmante dorpjes en van landgoederen tot prachtige natuurgebieden. Vaar door de kanalen van Giethoorn, fiets door groene bossen of breng een bezoek aan een van de te gekke attractieparken. Maak kennis met Overijssel tijdens een fietsvakantie van Pharos Reizen!

Onze fietsvakanties in Overijssel

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Fietsen door het Hollands landschap

Fietsvakantie door prachtige natuur: Weerribben-Wieden

Je voelt je even alleen op de wereld, fietsend door het ongerepte nationaal park Weerribben-Wieden. Maar, schijn bedriegt! Jarenlang werd in het gebied turf gewonnen en daardoor is vrijwel elke meter door mensenhanden gemaakt. Hierdoor is een prachtige combinatie van water en land ontstaan, waar veel diersoorten graag vertoeven. 

Het laagveenmoerasgebied is ruim 10.000 hectare groot en is daarmee het grootste van Noordwest-Europa. Niet zo lang geleden werd het nationale park zelfs uitgeroepen tot één van de mooiste plekken in Nederland! Ontdek Weerribben-Wieden met een leuke fietsvakantie door Overijssel. Of bekijk het eens van een ander perspectief vanuit een kano of fluisterboot. Op deze manier navigeer je door hoge rietkragen en geheimzinnige moerasbossen, die worden afgewisseld met knusse dorpjes. 

Waan je even terug in de middeleeuwen...

Ontdek een aantal van de authentieke Hanzesteden van Nederland! Ver terug in de tijd, toen Rotterdam en Amsterdam nog kleine dorpjes waren, waren dit de steden in Nederland die zich ontwikkelden tot machtige handelscentra. Deze welvaart is nog goed terug te zien in de architectuur van deze steden. Fiets langs de kanalen in Zwolle of bewonder een van de monumentale, middeleeuwse gebouwen in Kampen. Trap stevig door over de kronkelende IJsseldijk in Deventer of ga eens shoppen in een sfeervol straatje van Harderwijk! Elk van de steden heeft zijn eigen unieke charmes en ze barsten van de meest fotogenieke plekken. En het leuke van dit alles? Je kan het allemaal ontdekken tijdens een fietsvakantie in Overijssel!