Fietsvakantie Mallorca

Tijdens een fietsvakantie op Mallorca ontdek je de veelzijdigheid van dit grootste eiland van de Balearen.

Fietsvakantie op Mallorca

Verkenningstocht op een zonovergoten eiland

Tijdens een fietsvakantie op Mallorca ontdek je de veelzijdigheid van dit grootste eiland van de Balearen. De grillige bergtoppen van de Serra de Tramuntana worden afgewisseld door glooiende heuvels, vruchtbare vlaktes en stille baaitjes met paradijselijke stranden. In het binnenland fiets je door uitgestrekte dennenbossen en charmante Spaanse dorpjes. Fietsen op Mallorca is goed te doen voor iedereen met een basisconditie en ook zeker geschikt voor liefhebbers van meer pittige routes. Op het eiland bevindt zich een goed onderhouden netwerk van zo'n 1.250 kilometer aan fietspaden, die variëren van vlak tot uitdagend.

Onze fietsvakanties op Mallorca

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Actieve vakantie in het voor- en najaar

Dankzij het zeer milde klimaat kun je bijna het hele jaar door een fietsvakantie op Mallorca boeken. In de maanden juli en augustus is het vrij warm op het eiland, zo rond de 30 graden, en mag je ook meer toerisme verwachten. In de hoger gelegen gebieden is het wel koeler. De beste reistijd is daarom het voor- of najaar. Vanaf maart loopt het kwik op tot boven de 15 graden en tot ver in het najaar zakt de temperatuur gemiddeld niet onder de 20 graden. Tussen mei en september valt er nauwelijks neerslag. Prima fietsweer dus.

Een van de eerste stops tijdens een fietsvakantie op Mallorca is de grootste stad: Palma de Mallorca.

Palma de Mallorca en La Seu

Een van de eerste stops tijdens een fietsvakantie op Mallorca is de grootste stad: Palma de Mallorca. Hier bevindt zich de beroemdste bezienswaardigheid op het eiland: La Seu. Deze immense gotische kathedraal met zijn roosvenster en prachtige glas-in-loodramen torent hoog boven de haven van Palma uit. De kerk wordt gezien als een van de mooiste in Spanje. Al net zo fraai is het Palacio de la Almudaina, een van de indrukwekkendste pronkstukken van Mallorca, die je tijdens een fietstocht ook kunt bezoeken.

Het romantische Porto Cristo

Ooit een belangrijke havenstad en nu een fijne stop tijdens een fietsvakantie op Mallorca: het romantische vissersdorp Porto Cristo aan de oostkant van het eiland. Parkeer de fiets in de haven en maak een boottocht langs de steile kliffen en verscholen baaitjes of geniet van een ontspannen fietstocht langs de boulevard. Rond Porto Cristo bevinden zich ook een aantal prachtige grotcomplexen, zoals de bijzondere Drakengrotten met het grootste ondergrondse meer van Europa: Lago Martel. Op het meer geeft een strijkkwartet een klassiek concert terwijl het voortbeweegt op een gondel!