Mooiste autoroutes in Frankrijk

auto-3091234_1920.jpg

De mooiste autoroutes in Frankrijk

Op autovakantie naar Frankrijk, maar waar gaat de vakantie heen in Frankrijk? Je kunt natuurlijk kiezen voor een vakantie op de camping of een vakantie in een luxe hotel aan het strand. Om Frankrijk tijdens je vakantie écht goed te ontdekken kun je ook kiezen voor een autorondreis. Laat je verrassen door de grote variatie aan landschappen en de mooiste autoroutes. Wij helpen je graag op weg aan een onvergetelijke vakantie door Frankrijk!

En dat doen we niet door alles al voor je van A tot Z te hebben uitgezocht. Er is namelijk niets zo leuk dan om zelf op avontuur te gaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onbelangrijke zaken. Boek daarom je reis bij Pharos Reizen. Of je nu het liefst geniet vanuit je autoraam of juist tijdens je route vaak uitstapt: onze rondreizen bieden je de flexibiliteit die jij nodig hebt. Wij zorgen voor de beste accommodaties en logeeradressen, zodat je 's avonds met je partner lekker kan nagenieten van de fijne rondreis. Geniet van alle verrassende rondreizen, zoals je van ons gewend bent. Met de zekerheid van de ANWB.

1.jpg

5. Leven als een kasteelheer of dame in Frankrijk

De Loire in Frankrijk is bekend om de vele prachtige kastelen. Er zijn er maar liefst 140 te vinden, elk met hun eigen charme. Het is dan ook niet vreemd dat deze autoroute in Frankrijk één van de meest toeristische autoroutes van Frankrijk is. De mooiste kastelen in de regio zijn kasteel Sully-Sur-Loire, kasteel Chambord, kasteel Blois, kasteel Amboise, kasteel Clos Lucé en kasteel Chenonceau.

Laat je net als vele beroemde schrijvers en kunstenaars inspireren door het Franse landschap en vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan één van de vele wijnhuizen die de Loire (Frankrijk) rijk is. Je reis begint in Blois, waar Koning Lodewijk XII van Frankrijk graag vertoefde. Vervolgens gaat de bekende autoroute verder naar Amboise, Tours en Angers. Je eindigt de koninklijke autoreis door Frankrijk in Nantes.

2.jpg

4. De Route Nationale 7 in Frankrijk

Misschien niet de snelste autoroute naar Zuid-Frankrijk, maar wel één van de meest historische autoroutes van Frankrijk. Van origine is dit dé autoroute naar de zomerse vakantiebestemmingen. Door de vele snelwegen die zijn aangelegd wordt deze autoroute bijna niet meer gebruikt door de vakantiebezoekers in Frankrijk. Gevolg hiervan is dat er nostalgische autoroute met verlaten Franse dorpjes is overgebleven.

Je begint in de stad van de liefde: Parijs. De autoroute leidt je vervolgens door historische steden als Moulins en Avignon. Een leuke tip voor je autoreis in Frankrijk: stop onderweg in Piolenc en breng een bezoek aan het ‘Musée Mémoire de la Nationale 7’. De autoreis in Frankrijk eindigt officieel in Menton, bij de Italiaanse grens. Om optimaal te genieten van deze autoreis door Frankrijk raden wij je aan om zeker een week de tijd te nemen voor deze historische autoroute door Frankrijk.

3.jpg

3. Bubbels en route in Frankrijk

Santé! Dat is een veelvoorkomend woord op deze toeristische autoroute in Frankrijk, namelijk door de Champagne streek. Het is niet voor niets een druk bezocht deel van Frankrijk. De Champagne is een prachtige streek met wijngaarden en pittoreske dorpjes die de moeite waard is om een autoreis te maken. Zeker als je een liefhebber bent van een glas bubbels in Frankrijk.

De autoroute ‘Route Touristique du Champagne’ is om en na bij 700 km lang en is duidelijk aangegeven met borden langs de kant van de weg. Kies je voor de autoroute ‘Massif de Saint Thierry’ vanuit Reims, langs wijngaarden en door bossen van Frankrijk? Of kies je voor de autoroute ‘Vallée de la Marne Ouest’, gelegen dicht bij de Franse hoofdstad Parijs? Er is genoeg keus, dus kies vooral de autoroute die bij jouw vakantie in Frankrijk past en geniet!

4.jpg

2. Historisch Frankrijk: Bretagne

Een veelzijdige vakantie in Frankrijk en rijk aan historisch erfgoed, dat is Bretagne. Ontspan op de brede zandstranden die Frankrijk rijk is, geniet van het prachtige uitzicht bij Cape Fréhel en bezoek de baai Mont Saint-Michel. Ontdek zelf tijdens je autoreis in Frankrijk waarom deze niet zonder reden op de Werelderfgoed lijst van Unesco staat. Een prachtige vakantie!

Je autoroute door Noord-Bretagne begint in St. Malo. Vervolgens gaat de autoreis door Frankrijk verder naar Paimpol. In een decor van baaien, rotsen, zandstranden en vuurtorens vervolg je je weg langs de Bretonse kust naar Quimper. Quimper wordt gezien als de meest Bretonse stad van Frankrijk. De autoroute eindigt in de stad die bekend is vanwege de vele prehistorische monumenten, Carnac. Je waant je hier in de tijd van Asterix en Obelix.

5.jpg

1. Route des Cols des Pyrénées (Frankrijk)

Met recht één van de meest spectaculairste autoroutes van Frankrijk: Route des Cols des Pyrénées. In het uiterste zuiden van Frankrijk in de plaats Hendaye start de bergachtige route naar Cèrbère. Deze route van kust naar kust is maar liefst 911 km lang en bevat 10 bergpassen. Je kunt deze prachtige autoroute in Frankrijk maken in ongeveer 15 uur.

Wil je echt genieten van al het moois wat deze autoroute in Frankrijk te brengen heeft, maak dan een autorondreis door het gebergte waardoor je meer tijd hebt om de schoonheid van de bergen te aanschouwen. Een leuke tip voor onderweg door Frankrijk: bezoek Andorra. Dit is niet alleen één van de allerkleinste staten van Europa, maar ook de hoogst gelegen staat van Europa! Een mooie toevoeging aan je vakantie in de Franse Pyreneeën.

Waarom een rondreis boeken bij Pharos Reizen?

Wij geloven echt dat je het allermeest van de mooiste autoroutes kan genieten in je eigen tempo, met je gevoel van ultieme vrijheid. Liever bij elk dorpje stoppen? Of juist niet? Langs de kust, of juist door het binnenland? Stippel je eigen route uit en ervaar de vrijheid van onze rondreizen! 

Stippel je eigen route uit en ervaar de vrijheid van onze rondreizen. Of laat je inspireren door de live vakantietips van Sophie. Dat is waar we voor staan. Verrassende rondreizen zoals je van ons gewend bent, met de zekerheid van de ANWB!

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven