Mooiste autoroutes in Zweden

Vijf keer: de mooiste autoroutes in Zweden

Zweden, het land van verschillende landschappen waar heuvels en bossen zich transformeren in open vlaktes naarmate je door het land rijdt. Het grootste land van Scandinavië bestaat uit veel rustige autoroutes die je de mooiste plekjes uit het land laten zien. Sta constant met je camera klaar, want om elke bocht komt er weer een mooi landschap tevoorschijn waar je wel een foto van moet maken!

Bepaal je eigen tempo en flexibiliteit

Tijdens je rondreis door Zweden wil je natuurlijk zelf je eigen tempo en reisroute bepalen. Zoveel mogelijk genieten van de absolute vrijheid en je zo min mogelijk zorgen maken. Boek daarom je rondreis bij Pharos Reizen. Stippel je eigen route uit en ervaar de vrijheid van onze rondreizen. Of laat je inspireren door de live vakantietips van Sophie. Dat is waar we voor staan. Verrassende rondreizen zoals je van ons gewend bent, met de zekerheid van de ANWB!

5. Autorondreizen in Dalarna

Denk je aan Zweden, dan denk je aan uitgestrekte bossen, vele meren en de typische roodgekleurde huisjes met witte kozijnen. En dat is nou precies wat er in de provincie Dalarna te vinden is! Ook staat Dalarna bekend om het populairste souvenirtje uit Zweden, namelijk het Dalapaardje! Bezoek bijvoorbeeld de fabriek waar de paardjes handgemaakt worden in Nusnäs. Omdat ze handgemaakt zijn is elk paardje uniek, net zoals de wildernis in dit landschap. Rondreizen hoeft niet alleen maar met de auto, je kan in Dalarna namelijk ook prima wandelen, fietsen, kajakken of zelfs paardrijden! Langs de autoroutes is de mogelijkheid om veel diersoorten te spotten. Er lopen namelijk elanden, rendieren, beren, wolven en lynxen rond in het wild.

 

 

4. Noord-Zweden: autoroutes in Lapland

Denk je bij het woord Lapland aan kilometers sneeuw en donkere maanden? Lapland is veel meer dan dat! Deze bestemming in Noord-Zweden is voor de echte avontuurzoekers met zijn hoge bergtoppen, groene bossen, moerassen en snelstromende rivieren. Verschillende autoroutes leiden langs gletsjers en prachtige natuur, die zorgen voor uitzichten die letterlijk adembenemend zijn! Eveneens staat Lapland bekend als de meest typerende keuken uit Zweden. In de zomermaanden is het unieke fenomeen de middernachtzon te zien. En ook is het noorderlicht natuurlijk niet te missen. Misschien kom je op je autorondreis wel elanden of rendieren tegen op de weg! 

 

 

3. Rondreizen in Skåne

Skåne is de zuidelijkste provincie van Zweden, en daarom helemaal niet zo ver van Nederland! Het landschap in Skåne is minder ruig dan in de rest van Zweden. De lange stranden, lieflijke kasteeltjes en chateaus, gele koolzaadvelden en het uitgestrekte platteland bieden de rust die je nodig hebt. De regenbooggekleurde huisjes aan het strand dragen ook bij aan de romantische sferen in deze provincie. De autoroutes in Skåne leiden je langs de flora en fauna van Stenshuvud, een nationaal park die vanaf de Oostzee van kilometers ver te zien is. Of bezoek de Zuid-Zweedse stad Malmö, waar je uitzicht hebt op de Deense stad Kopenhagen! 

 

 

2. Autoroutes op Gotland

Ongeveer 90 kilometer van het vasteland van Zweden ligt het eiland Gotland. Het Zweedse eiland in de Oostzee heeft vaste veerverbindingen naar het vasteland, waardoor er ook autoroutes naar Stockholm zijn! Het eiland is dus eenvoudig te bereiken en op het eiland zelf is rondreizen ook heel gemakkelijk! Gotland is heuvelachtig met eindeloze stranden en een kustlijn vol met rotsen, wat zorgt voor geweldige uitzichten als je over de autoroutes rijdt. Bezoek vooral de hoofdstad van het eiland Visby: de ommuurde stad brengt je terug naar de middeleeuwen met vele kerken. Gotland wordt niets voor niets ‘het eiland van de 100 kerken’ genoemd!

 

 

1. Värmland: de mooiste autorondreis in Zweden

Ga op rondreis in Värmland! Dit zogenoemde landschap in Midden-Zweden is wel een bezoekje waard. Met wel ongeveer 10.500 meren, een talrijk aantal aan natuurreservaten, bergen vol skipistes en kronkelende beekjes is dit misschien wel een van de mooiste autoroutes op dit lijstje! Ontdek de ruige natuur van Värmland, waar wel 77% van de provincie uit bos bestaat. Meer van het land zien? De autoroutes in deze provincie zijn een goede connectie naar de rest van Zweden en Scandinavië! Een rondreis in Värmland zit boordevol activiteiten in de buitenlucht. Ga bijvoorbeeld speuren naar elanden tijdens je autorondreis of ga varen op één van de rivieren!

 

 

Waarom een rondreis bij Pharos Reizen?

Wij geloven echt dat je het allermeest van de mooiste autoroutes kan genieten in je eigen tempo, met je gevoel van ultieme vrijheid. Liever bij elk dorpje stoppen? Of juist niet? Langs de kust, of juist door het binnenland? Stippel je eigen route uit en ervaar de vrijheid van onze rondreizen! 

Of je nu het liefst geniet vanuit je autoraam of juist tijdens je route vaak uitstapt: onze rondreizen bieden je de flexibiliteit die jij nodig hebt. Wij zorgen voor de beste accommodaties en logeeradressen, zodat jij je nergens anders zorgen om hoeft te maken. Geniet van alle verrassende rondreizen, zoals je van ons gewend bent. Met de zekerheid van de ANWB.

 

Productlijst