Belangrijke documenten mee op vakantie

holiday-2880261_1920.jpg

Een goede voorbereiding, een zorgeloze vakantie

Je vakantie is geboekt, je zomer of winterkleding is ingepakt, klaar om te vertrekken. Maar wat zijn naast de standaard vakantiespullen documenten die je niet moet vergeten mee te nemen? Je wilt er natuurlijk niet op je vakantiebestemming achter komen dat je iets belangrijks bent vergeten. Een goede vakantievoorbereiding is daarom wel zo noodzakelijk.

map-3483539_1920.jpg

Welke documenten zijn belangrijk?

Het hangt deels van je vakantiebestemming af welke documenten belangrijk zijn om mee te nemen op vakantie. Blijf je in Europa, dan is over het algemeen een identiteitskaart voldoende om de grens over te reizen. Voor landen buiten de Europese Unie heb je wel een paspoort nodig. Ga je met de auto op vakantie, vergeet dan zeker niet je rijbewijs, groene kaart en kentekenbewijs mee te nemen. Ook heb je in landen als Oostenrijk, Sloveniƫ, Zwitserland e.a. een milieuvignet en/of milieusticker nodig. Deze kun je heel eenvoudig aanschaffen bij de webwinkel van de ANWB.

wallet-908569_1920.jpg

Europa verkennen met de auto

Niet met je eigen auto op vakantie maar ter plaatse een auto huren? Dan heb je vaak een creditcard nodig. Dit is niet alleen handig voor de autohuur, maar ook voor aankopen ter plaatste. Met een creditcard ben je verzekerd voor je aankopen. Daarnaast is een creditcard een wettig betaalmiddel wat bijna overal in Europa wordt geaccepteerd.

luggage-1436515_1920.jpg

Op je vakantiebestemming aangekomen

Na een lange reis ben je aangekomen op je vakantiebestemming. Voordat het relaxen en ontdekken kan beginnen, heb je eerst nog een stop bij de receptie om de sleutel van je verblijf te ontvangen. Documenten die je dus niet moet vergeten zijn je reispapieren. In onze reispapieren geven we ook leuke geheimtips voor je bestemming ter plaatse. Reden te meer om je reispapieren op tijd in je koffer te stoppen.

859f12ccc86e498ea8103509c509-1418540.jpg

Nee toch, pech op vakantie!

Je zit er uiteraard niet op te wachten, maar als er dan toch onverwacht iets gebeurd wil je goed voorbereid zijn. Neem altijd je zorgpas mee voor medische ongevallen. Een goede reis en annuleringsverzekering zijn ook zeker niet overbodig. Check dus altijd voor vertrek of je verzekeringen in orde zijn. Zo kun je zorgeloos genieten van je vakantie!

Om er zeker van te zijn dat je niets vergeet kun je voor vertrek nog onderstaande checklist doorlopen:

Checklist
  • reispapieren / reserveringsbevestiging
  • identiteitskaart of paspoort
  • rijbewijs / kentekenbewijs / groene kaart
  • creditcard
  • zorgpas
  • medisch paspoort
  • vignetten / milieustickers
  • verzekeringsbewijzen
  • wegenwachtservice