5x de leukste pretparken voor onderweg

legoland_indgangen.jpg

5x de leukste pretparken voor onderweg

Tijdens jouw vakantie in Europa is er maar weinig leuker dan een bezoekje aan een pretpark, attractiepark of theaterpark. Je kunt je helemaal uitleven in alle pretparken die Europa rijk is! Alle stoere piraten, dappere indianen en slimme prinsessen verzamelen: dit is onze top 5 leukste pretparken in Europa!

5. Attractiepark Playmobil FunPark®

De ideale start of einde van jouw rondreis door de Duitse Speelgoedroute: een bezoekje aan Attractiepark Playmobil FunPark®! Overigens ligt het park ook erg gunstig op de route naar Kroatië, Oostenrijk of Italië. Klim, klauter, ren, slinger, spring en gil tijdens een dagje uit in dit gigantische speelparadijs van meer dan 90.000 vierkante meter groot.

Ontdek je grootste Playmobil-helden
Schommel mee in het 17 meter lange piratenvlagschip, slinger aan de lianen in het spannende indianendorp of klim in een echte boomhut met uitzicht. In dit park vind je niet zo snel ellelange rijen voor attracties, maar is het juist de bedoeling om actief te zijn en te spelen. Alle Playmobil-helden worden in dit park je grootste vrienden! Ontmoet stoere Vikingen, schattige prinsessen en spannende cowboys. Wedden dat zelfs je ouders meedoen?

4. Theater- en themapark Astrid Lindgrens Wereld

Wie is er niet groot geworden met de boeken en films van Pippi Langkous? Voor iedereen die ook graag een aap als huisdier wilde, een paard dat niet alleen in de gang staat en een kleurrijk huis waar de rest van de straat jaloers op is: bezoek theater- en themapark Astrid Lindgrens Wereld in Zweden! Alle verhalen van Pippi en andere personages van Astrid Lindgren komen hier tot leven.

Twee maal drie is vier
Hier vind je geen knallende muziek, adrenalinemonsters en duizelingwekkende rollercoasters. Dit park is voor iedereen die – net als Pippi Langkous – zijn eigen fantasie wil ontdekken. Achter ieder hoekje in dit park schuilt een nieuw verhaal. De kleinschalige theatershows combineren verhaal met dans, muziek, lied én fantasie. Snuffel rond in Villa Kakelbont en ontdek nieuwe verhalen: er hangen zelfs pannenkoeken aan het plafond! Dit theater- en themapark ga je nooit meer vergeten.

3. Attractiepark Tripsdrill

Welkom in het oudste en charmantste belevingspark van Duitsland: Erlebnispark Tripsdrill. Dit park bestaat sinds 1929 en heeft sindsdien al een aantal keer de European Star Award mogen ontvangen, de Oscar voor de attractieparkenbranche. In Tripsdrill beleef je avonturen als in 1878: van een ritje in een zeepkist tot in een wastobbe over de wildwaterrivier. Zoef!

Terug in de tijd naar 1880
Stap in de tijdmachine naar de goede, oude tijd van (groot)vader en moeder! Ben jij weleens op een boerenbruiloft geweest? Of in een badkuip geracet? Met thema ‘de regio Schwaben anno 1880’ komt de sfeer van ‘de goede, oude tijd’ weer helemaal tot leven. De oude Duitse gebruiken zijn gebruikt als inspiratiebron. Ook originele bouwmaterialen uit de tijd van toen zijn zoveel mogelijk gebruikt voor het park. En met wel meer dan 100 attracties is er voor iedereen iets te beleven!

2. Attractiepark LEGOLAND®

Alle stoere piraten, dappere indianen en slimme prinsessen verzamelen: we gaan naar LEGOLAND®! Lego is allang niet alleen meer voor de allerkleinsten, grote kans dat ook je ouders met ongeëvenaard veel plezier aan deze gekleurde bouwwerken hebben gewerkt. Juist daarom mag je een bezoek aan LEGOLAND® niet overslaan tijdens je rondreis door Denemarken!

Miljoenen Legosteentjes
LEGOLAND® Denemarken is opgebouwd uit miljoenen Legosteentjes. Overal waar je kijkt zie je prachtige kunstwerken van Lego. Spot de roze Lego-flamingo’s in de jungle, kijk je ogen uit bij Mount Rushmore (van Lego!) of kom lasergamen in de Egyptische Lego-tempel. LEGOLAND® heeft meer dan 50 attracties, voor jong en oud. Ren, vlieg, glijd, schiet, vaar en griezel mee met het hele gezin. En mocht je Denemarken te ver rijden vinden, ook in Duitsland bevindt zich een LEGOLAND®!

1. Attractiepark Disneyland® Paris

Laat je betoveren in misschien wel het meest magische sprookjespark van Europa: Disneyland® Paris! Maak jouw rondreis door Europa onvergetelijk en beleef eindeloos plezier tijdens je laatste (of eerste) vakantiedagen in deze magische wereld. Knuffel met Mickey Mouse, speel verstoppertje met Donald Duck of trek héél stiekem de jurk van Assepoester aan.  

Spetterende optredens
Kruip vooraan tijdens de Disney Stars on Parade en zwaai naar je favoriete Disney-figuren. Slinger je mee met Peter Pan door de lucht? Verlies je Dory (Finding Nemo) niet uit het oog? Of zing je alle liedjes met Anna en Elsa (Frozen) mee uit je hoofd? Klassieke sprookjes en nieuwe verhalen komen hier allemaal tot leven. Fenomenaal vuurwerk, spetterende lichtshows en duizelingwekkende attracties nemen je mee in een magische wereld waar verbeelding werkelijkheid wordt!

Onze pretparken

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven