5x te doen tijdens wintersportvakantie

De mooiste activiteiten tijdens de wintersport

Ga jij dit jaar op wintersportvakantie? Maar liever niet skiën of snowboarden? In Europa alleen al zijn er tal van bestemmingen waar je in een pizzapunt van de berg af kunt sjezen. Met de ski’s, met je snowboard of wellicht met de slee. Maar wist je dat er op wintersportvakantie ook genoeg te doen is voor de niet-skiërs onder ons? De krakende sneeuw, de enthousiaste husky’s, het knisperende houtvuur en het betoverende noorderlicht. Er zijn weinig activiteiten in Europa die zo tot de verbeelding spreken! Hou je vast en kleed je warm aan, want we nemen je mee op avontuur door winters Europa!

5. Skiën en snowboarden tijdens wintersport

Kun jij skiën? Snowboarden misschien? Het kan in veel van onze Europese bestemmingen. Denk bijvoorbeeld aan wintersportbestemmingen als Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland. Zowel in Zuid-Europa, Oost-Europa als Scandinavië kun je wintersporten. Skiën, snowboarden, sleeën, langlaufen: noem maar op, het kan er allemaal!

Skiën in Scandinavië, kan dat?
Wist je dat je in Scandinavië ook kan wintersporten? In Finland, Zweden, Noorwegen en Lapland kun je skiën combineren met allerlei bijzondere winterbelevingen. Kun je na je pizzapunt lekker aanschuiven bij de stamppot achter het haardvuur. Neem je de marshmallows mee? Of ben je meer van de après-ski?

4. Ultieme winterbeleving: IJsvissen

Deze wintersportexcursie is voor de echte natuurliefhebbers. En mensen met geduld. Dat heb je hierbij wel nodig. Wist je dat ijsvissen nog steeds voor veel Noordelijke bewoners (zoals bewoners van Zweden, Noorwegen, Finland en Lapland) een traditionele activiteit is?

IJsvissen en sneeuwscooteren tegelijk. Durf jij het aan?
Race op een sneeuwscooter door het besneeuwde landschap, op zoek naar een bevroren meer op de enorme ijsvlakte. Haal je handboor, touwtje en het stukje aas maar tevoorschijn, we gaan ijsvissen! Durf je een gat in het ijs te boren? Sla je ‘hengel’ uit en vissen maar. Wellicht kun je je gevangen vis diezelfde avond al bereiden op de barbecue. Heerlijk!

3. Sneeuwschoenwandelen in Europa

Tijdens je wintersport in Europa zijn er natuurlijk nog tal van andere activiteiten te doen die een stuk minder heftig zijn dan het sneeuwscooter rijden. Wat dacht je van sneeuwschoenwandelen? De sneeuwschoenen worden ook weleens met tennisrackets vergeleken. Wij kunnen goed begrijpen waarom! 

Een uitdagende activiteit: sneeuwschoenwandelen!
Het lijkt misschien een saaie bezigheid in het rijtje van de winteractiviteiten, maar vergis je niet! Sneeuwschoenwandelen is niet alleen uitdagend doordat je door de losse poedersneeuw loopt, je ziet ook nog eens super veel om je heen. Bekijk de afdrukken van de wilde dieren in de sneeuw, zoals van de eland en misschien zelfs wel wolven!

2. Huskysafari tijdens je wintersport

Deze winteractiviteit staat sowieso op je bucketlist: op huskysafari of huskytocht in winters Lapland! Een onvergetelijke en unieke ervaring tussen oude dennenbossen met dikke sneeuwlagen. De kwispelende viervoeters staan je enthousiast en blaffend op te wachten. Maar wees niet te snel. Deze lieve beesten willen jou eerst goed leren kennen, voordat je bij ze achterop mag stappen.

Stuur zelf tijdens de huskysledetocht!
Ze hebben een hoge aaibaarheidsfactor en staan letterlijk te springen voor jou. Deze vrienden trekken je graag vooruit in het betoverende winterlandschap. Vaak in groepjes van 4 of 6. En je mag de huskyslee tijdens veel van onze reizen ook nog eens zelf besturen!

1. Noorderlicht bekijken in Scandinavië

Toegegeven: dit is geen échte activiteit, maar het is wel het absolute hoogtepunt tijdens jouw wintersportvakantie. Bewonder het noorderlicht, de mooiste lichtshow op aarde! Het geheimzinnige noorderlicht, dat in groene en paarse flarden door de poolhemel danst, is bijna een goddelijk fenomeen. Zoek een plek - idealiter ver van verkeerslichten - zodat je niet wordt verblindt door lichtvervuiling. Dan is het noorderlicht nóg beter te zien!

Ervaar het noorderlicht in Scandinavië 
Deze dans van nachtelijke regenbogen is bijna een spirituele ervaring. Voornamelijk te bewonderen tijdens de winter in Scandinavië. En de naam noorderlicht zegt het al een beetje: hoe noordelijker je bent, hoe groter de kans op het noorderlicht.

Meer wintersport en winterbeleving?

Wil je ook op wintersport? Een beetje skiën, snowboarden én genieten van alle winterse activiteiten? Of sla je de ski’s voor deze keer over en ga je op winterbeleving, naar de meest bijzondere ervaringen in de sneeuw? Het kan allebei! Aan jou de keuze. Bind je de latten om? Sjees van de berg! Spring je achterop de huskyslee? Je mag ‘m zelf besturen! Op zoek naar het noorderlicht? Grote kans tijdens het sneeuwschoenwandelen! Ritje op de sneeuwscooter? De adrenaline giert door je lichaam!

Onze wintersportbelevingen

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:

Maaltijden

 • halfpension* vertrek 20/12 en 27/12: € 313,- per persoon van 13 jaar en ouder, € 150,- per kind van 5 t/m 12 jaar.
 • halfpension* vertrek op de overige data:  € 283,50 per persoon van 13 jaar en ouder, € 140,- per kind van 5 t/m 12 jaar.

* als je halfpension boekt is het ontbijt in restaurant Colorado en het diner (3-gangen) in Restaurant Villisika, beide in het centrum van Ruka nabij de skipiste
Het is niet mogelijk alleen ontbijt of volpension bij te boeken.

Extra excursies
Voor extra informatie en beschrijving zie de excursies tab

 • Russisch grensbezoek met de sneeuwscooter ***  € 215,- per persoon
 • RZR buggy rally **  € 85 per persoon van 16 jaar en ouder, € 45,- per kind van 5 t/m 15 jaar.
 • Sneeuwschoenwandeling naar Oulanka National Park **- € 90,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 55,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • IJsvissen *  € 60,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 36,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Sauna tour & diner *  € 125,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 75,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Winter nacht **  € 199,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 179,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • bezoek aan de rendierfarm*  € 129,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 110,- per kind van 5 t/m 11 jaar.

Moeilijkheidsgradatie van de excursies:
* Makkelijk
** Gemiddeld
*** Zwaar

Skipakket 5/7
Inbegrepen: Skipas en complete ski- of snowboarduitrusting incl. ski's/snowboard, schoenen en stokken (alleen de helm is niet inclusief, maar wel verplicht) voor 5 dagen binnen een periode van 7 dagen.
Volwassenen: € 310,- per persoon
Senioren 65-plus: € 191,- per persoon
Kinderen 12 t/m 17 jaar: € 281,- per persoon
Kinderen van 5 t/m 11 jaar: € 191,- per persoon

Afwijkende wijzigings- en annuleringskosten
Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten op de vluchten.

Sluit details
Je Fins winteravontuur begint! Ben je er klaar voor?
Fins winteravontuur
8-daagse winterreis Fins Lapland, Ruka Kuusamo - met appartement
 • Wintersport
 • Finland
 • Fins Lapland
 • verblijf in een appartement vlakbij het centrum van Ruka
 • ga mee op een uniek winteravontuur met o.a. huskysledetocht
 • inclusief retourvlucht Amsterdam - Kuusamo
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Bij reservering op te geven en te betalen

 • 1 nacht verlenging in Thon Hotel Polar: € 182,- voor 2 personen of € 138,- voor 1 persoon
 • sneeuwscooter safari: € 206,- per persoon
 • rendiersledetocht & Sami: € 195,- per persoon
 • huskysafari: € 206,- per persoon
Afwijkende annuleringskosten
Let op! Je kunt de vliegtickets niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% wijzigings- en annuleringskosten, Sluit details
Spot het magische Noorderlicht in Tromsø
Noorderlicht in Tromsø
5-daags winterarrangement Tromsø
 • Wintersport
 • Noorwegen
 • Noord Noorwegen
 • inclusief excursie 'Op zoek naar het Noorderlicht'
 • ontdek Tromsø, de toegangspoort tot de poolwereld!
 • inclusief retourvlucht Amsterdam - Tromsø met SAS
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Verplichte toeslag, ter plaatse te betalen

 • one way kosten autohuur: ca. € 185 tot € 300. Omdat je de huurauto op een andere plaats inlevert dan je hem ophaalt, geldt er in de meeste gevallen een one way-toeslag. Deze dien je ter plaatse te betalen bij de verhuurbalie van de autoverhuur. De exacte hoogte van deze toeslag kun je terug vinden op het autohuur voucher onder het kopje 'geboekte extra's'.

Bij reservering op te geven en te betalen

 • upgrade naar een buitenhut op de Hurtigruten: € 64,- voor 2 personen en € 49,- voor 1 persoon
 • late check out (tot 23.00 uur) bij Thon Hotel Polar: € 175,- voor 2 personen of € 133,- voor 1 persoon
Afwijkende annuleringskosten
Let op! Je kunt de vliegtickets niet kosteloos wijzigen of annuleren. Vanaf het moment van boeken gelden er 100% wijziging- en annuleringskosten, Sluit details
De Lofoten zijn ook in de winter een bezoek waard
Tromsø & Lofoten
8-daagse winterreis Noord-Noorwegen
 • Wintersport
 • Noorwegen
 • Noord Noorwegen
 • ontdek het betoverende landschap van de Lofoten
 • Tromsø, dé ideale plek om het Noorderlicht te spotten
 • inclusief vlucht Amsterdam - Tromsø & Evenes - Amsterdam met SAS
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Optioneel
Reis je liever in de comfort klasse? Dit kan op de trajecten: Airport Oslo Gardermoen - Oslo centrum, Oslo - Myrdal en Myrdal - Bergen.  42,- per persoon

Sluit details
Geniet van het winterse landschap vanuit de Flåmsbana!
Van Oslo naar de fjorden per trein
7-daagse winterrondreis Noorwegen
 • Rondreis
 • Noorwegen
 • Oostland
 • ontspannen reizen over de mooiste spoortrajecten van Europa
 • ontdek Oslo, Bergen én het schitterende fjordengebied
 • inclusief KLM vluchten Amsterdam - Oslo en Bergen - Amsterdam
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Extra excursies
Voor extra informatie en beschrijving zie de excursies tab

 • Russisch grensbezoek met de sneeuwscooter ***  € 215,- per persoon
 • RZR buggy rally **  € 85,- per persoon van 16 jaar en ouder, € 45,- per kind van 5 t/m 15 jaar.
 • Sneeuwschoenwandeling naar Oulanka National Park **  € 90 per persoon van 12 jaar en ouder, € 55 per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • IJsvissen *   € 60,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 36,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Sauna tour & diner * € 125,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 75,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • Winter nacht **  € 199,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 179,- per kind van 5 t/m 11 jaar.
 • bezoek aan de rendierfarm*  € 129,- per persoon van 12 jaar en ouder, € 110,- per kind van 5 t/m 11 jaar.

Moeilijkheidsgradatie van de excursie's:
* Makkelijk
** Gemiddeld
*** Zwaar

Optioneel bij te boeken

Skipakket 5/7
Inbegrepen: Skipas en complete ski- of snowboarduitrusting incl. ski's/snowboard, schoenen en stokken (alleen de helm is niet inclusief, maar wel verplicht) voor 5 dagen binnen een periode van 7 dagen.
Volwassenen: € 310,- per persoon
Senioren 65+ en kinderen van 6 t/m 11 jaar: € 191 per persoon
Kinderen 12 t/m 17 jaar: € 281 per persoon

Halfpension
Volwassenen: € 235,- per persoon per week
Kinderen t/m 13 jaar: € 117,50 per persoon per week
Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis

Afwijkende wijzigings- en annuleringskosten
Vanaf het moment van boeken gelden er 100% annulerings- en wijzigingskosten op de vluchten.

Sluit details
Op zoek naar het Finse Noorderlicht. Of heb je hem zojuist al gevonden?
Op zoek naar het Finse noorderlicht
8-daagse winterreis Fins Lapland, Ruka Kuusamo - met hotel
 • Wintersport
 • Finland
 • Fins Lapland
 • verblijf op loopafstand van de piste in een modern hotel
 • inclusief sneeuwscootersafari huskytocht en sneeuwschoenwandeling
 • inclusief retourvlucht Amsterdam - Kuusamo

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven