Autorondreizen en fly-drives in Andalusië

Een vakantie of autorondreis in Andalusië

Andalusië, één van die plekken in Europa waar je zeker eens tijdens een vakantie geweest moet zijn. Het lijkt wel alsof vakantiegeluk hier op elke hoek van de straat ligt. Waar het altijd heerlijk geurt naar sinaasappels en jasmijn en dorpen zo wit als vers gevallen sneeuw het straatbeeld ‘kleuren’. Andalusië is de autonome Spaanse regio waar je tijdens je rondreis of fly drive nog het échte authentieke Spaanse leven tegenkomt: van vrolijke flamencoklanken in de zwoele zomeravonden tot betoverende sprookjespaleizen. Laat je daarom inspireren door onze Andalusië tips!

Vakantie in Andalusië: rondreizen en fly drives

Er zijn tal van mogelijkheden om te reizen in Andalusië: met een rondreis, een autovakantie of met een fly drive. Met een fly drive in Andalusië geniet je van het beste uit 2 werelden: wij regelen de vliegreis en de huurauto voor je. Het enige waar jij je nog druk om hoeft te maken is hoelang je vandaag op het Spaanse strand blijft liggen of door de zwoele straten van Andalusië dwaalt.

Rondreis of fly drive in Andalusië

Zowel met een fly drive, een rondreis als een autovakantie is het fijn als je weet welke route er gereden wordt en welke bijzonderheden je daar treft. De route van ‘Andalusië achter de schermen’ bijvoorbeeld rijdt van Málaga, Córdoba, Sevilla naar Cádiz. Alle highlights van Andalusië binnen handbereik, maar je verblijft net iets buiten de bekendste gebaande paden. Daardoor ontdek je ook de verborgen pareltjes van dit prachtige stukje Spanje!

Andalusië voor gezinnen

Voor gezinnen hebben wij speciaal de rondreis ‘Het kleurrijkste Spanje’ samengesteld: Een rondje langs enkele highlights van het prachtige Zuid-Spanje: Málaga, Granada, Córdoba, Sevilla. De afwisseling van accommodaties op de A-locaties én de heerlijke afsluiting aan het strand maakt deze reis compleet. Dan weer landelijk, dan weer hartje stad en aan het eind op loopafstand van het strand aan de Costa del Sol.

Hoofdstad van Andalusië: Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en voor veel mensen niet alleen de stad van het feest maar ook van de kunst. In de stad vind je namelijk een hele reeks uitgebreide kunstschatten. Denk bijvoorbeeld aan kunstschatten van de Spaanse meesters Murilla, El Greco, Herrera, Velasquez en Leal. Verreweg het belangrijkste is het Museo de Bellas Artes. Hoewel tijdens de dictatuur van Franco veel historische gebouwen zijn afgebroken, zijn er nog genoeg bezienswaardigheden zoals Italica met Romeinse architectuur en de Casa Pilatos dat een kopie zou zijn van het paleis van Pontius Pilatus in Jeruzalem.

Geheimtip voor je rondreis in Andalusië
Sevilla bestaat uit verscheiden wijken en verreweg de leukste voor een zwerftocht is Santa Cruz, de oude Joodse wijk van de stad. Hier kan de bezoeker helemaal verdwalen in een wirwar van straatjes en verscholen pleintjes. De wijk is vermoeiend voor de voeten maar gelukkig zijn er steeds op loopafstand barretjes en cafeetjes om een pauze te nemen.

Onze Andalusië tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven