Frankrijk: la France voor levensgenieters

autovakantie-Frankrijk.jpg

Autovakantie Frankrijk: voor écht levensgenieters

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming in Europa die goed te bereiken is met de auto en waar je niets tekort komt? Dan ben je als levensgenieter in Frankrijk aan het goede adres. Maar wat zijn nu de beste plekken in Frankrijk om met volle teugen te genieten van het goede Franse Leven? Wij geven je enkele tips voor een ideale autovakantie binnen Europa.

Sterrenhemel-Frankrijk.jpg

5. Stukje schitterend Frankrijk

En als je dan met je glaasje kirsch of cognac en je verse Fransoos of Française in de zwoele zomeravond zit te genieten van het bourgondische leven, wordt het langzaam donker en fonkelen de eerste sterren aan de hemel. Goed om te weten dus in welke regio’s je de minste lichtvervuiling hebt en dus de meeste kans op schitterende sterrenhemels. Hoe donkerder op het kaartje, hoe groter de kans op een onvergetelijke sterrenhemel. Goed om te weten als je nog geen vakantie hebt geboekt en van plan bent om een mooie autoroute door Frankrijk uit te stippelen.

Zonuren-Frankrijk.jpg

4. J'aime la 'Frankrijk'

Na zo’n glas durf je als levensgenieter misschien wat sneller op die charmante Fransoos of Française af te stappen. Je bent tenslotte in het land van ‘amour’ en ‘o la la’. En is ‘romantique’ ook niet een Frans woord? Dus je trekt je stoute chaussures aan, vergeet dat je net een stinkend kaasje hebt verorberd en stapt op die leuke monsieur of madame af. Goed om te weten: niet overal in Frankrijk worden ter introductie evenveel kussen uitgewisseld. In sommige regio’s begroet je elkaar met 1 wangzoen, in andere met 4. Een groot verschil niet alleen binnen Europa, maar ook in één vakantieland als Frankrijk. Tel uit je winst!

Dranken-in-Frankrijk.jpg

3. Frankrijk, 'drankrijk'

Europa’s nummer 1 vakantieland voor Bourgondiërs heeft niet alleen veel lekkere fromages. Natuurlijk wil je als levensgenieter pur sang ook een lekker drankje bij je diner. Opnieuw een moeilijke keuze gezien het feit er zoveel te ontdekken is in Frankrijk. Een mooie autoroute van ‘Pélardon’ via ‘Brousse’ naar ‘Raclette’ is een optie. Of reis je naar de streek van de calvados of naar die van de pastis? Kijk je uit naar een glas ambachtelijke armagnac of een lekkere bourgogne? Opnieuw wijst topito.com je de weg.

Kaas-in-Frankrijk.jpg

2. Zeg je fromages, zeg je Frankrijk

Maar een echte Bourgondiër is natuurlijk vooral geïnteresseerd in lekker eten en ‘Fromages’! Frankrijk heeft zo veel ‘fromages’ dat generaal De Gaulle zich al afvroeg hoe je een land kunt besturen dat 246 verschillende kazen heeft. De Gaulle mag dan uitgeroepen zijn tot grootste Fransman, de kaasplank sloeg hij volledig mis. La douce France heeft niet 246 maar liefst 1200 verschillende kazen. De Franse site topito.com maakte een kaartje waar je in een oogopslag ziet waar je moet zijn voor de beroemdste kazen. Als levensgenieter is het natuurlijk geweldig om zelf een mooie autoroute door je favoriete kaasregio’s te maken.

Corsica-Frankrijk.jpg

1. Corsica en Franse dorpen

Bepaal zelf je reisroute en kies de regio die het beste past bij jouw vakantiedoel. Zoek je de mooiste ‘plages’, dan is Corsica de beste keuze. Word je blij van de mooiste Franse dorpen? Dan is het zuidwesten jouw streek, grofweg tussen Brive en Toulouse. Ben je een zonliefhebber, reis dan naar de Provence en de Côte d’Azur. Ook de Vendée heeft verrassend veel zonuren. Nog een voordeel, alle bestemmingen in Frankrijk zijn goed te bereiken met de auto. Een mooie manier om zelf je autoroute door dit veelzijdige land te maken.

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven