Beste tips voor een bezoek aan Praag

praag.jpg

10 keer: de beste tips voor een bezoek aan Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een prachtige stad met een heleboel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken. Iedereen die al eens een bezoek heeft gebracht aan Praag zegt dat dit een van de mooiste steden van Europa is. En dat is niet voor niets! We hebben 10 tips met de leukste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet die je tijdens een bezoek aan Praag niet kan missen. Na het lezen sta je vast te trappelen om een bezoek te brengen aan deze prachtige stad!

Dierentuin-Praag.jpg

10. Dierentuin Praag

De dierentuin van Praag is één van de mooiste dierentuinen in de wereld en tevens de grootste dierentuin van Europa! Wanneer je een bezoek brengt aan Praag dan is een bezoek brengen aan de dierentuin ook zeker de moeite waard. De dierentuin van Praag is een geweldig uitstapje om samen met de kinderen te maken. De dierentuin bestaat al sinds 1931 en is sinds een paar jaar tijd uitgelopen tot één van de beste dierentuinen ter wereld. Wat ook heel fijn is aan deze dierentuin is dat het erg betaalbaar is voor zowel kinderen als volwassenen. Vooral een bezoek op maandag is extra voordelig!

Nationaal-Theater-Praag.jpg

9. Het Nationaal Theater

Het Nationaal Theater is door het gebouw alleen al een prachtige bezienswaardigheid. Het theater is gebouwd in 1868 en is het meest bekende en mooiste theater van Praag. Van binnen is het gebouw alleen nog maar mooier. Zo zijn er mooie foyers, prachtige trappen en luxe lodges die zijn aangekleed met rood fluweel en versierd met bladgoud. Voor een echte cultuurliefhebber kan een bezoek aan een theater in Praag niet overgeslagen worden. Het Nationaal Theater van Praag heeft een breed scala aan voorstellingen zoals opera, ballet en drama en uiteenlopend van klassiek tot modern.

Praag-dancing-house.jpg

8. Het Dansende Huis

Dit bijzondere bouwwerk is gelegen in de Nieuwe Stad in Praag. Het Dansende Huis zou door opvallende lijnen van het deconstructivistische pand doen denken aan een dansend paar. Oorspronkelijk zou dit gebouw vernoemd zijn naar het beroemde dansende koppel Fred Astaire en Ginger Rogers en zou daarom soms ook aangeduid worden als ‘’Ginger & Fred’’. Het Dansende Huis is de beroemdste moderne trekpleister in Praag. Wat ook heel leuk is aan dit bijzondere gebouw is dat je ook een bezoek kan brengen aan het restaurant en de bar op de bovenste verdieping waar je kan genieten van een hapje en drankje met een prachtig uitzicht.

Letnapark-praag.jpg

7. het Letnápark

Eén van de leukste parken in Praag is het Letnápark. Een bezoek aan dit park hoort zeker in dit rijtje thuis. Het Letnápark is een heerlijk park om doorheen te wandelen en om ondertussen te genieten van het prachtige uitzicht over de stad. In de zomermaanden is dit park vooral een aanbeveling, in de biergarden van het park kan je dan genieten van een heerlijk Tsjechisch biertje. 

synagoge-joodse-wijk-praag.jpg

6. Joodse wijk Josefov

In de Oude Stad van Praag ligt de Joodse wijk Josefov. Vroeger moesten de Joodse inwoners in Praag in dit deel van de stad samen gaan wonen. Tegenwoordig kan je al toerist in dit deel enkele bezienswaardigheden bekijken uit die tijd. Zo kan er een bezoek worden gebracht aan de verschillende synagogen en monumenten en ook het geboortehuis van de beroemde schrijver Franz Kafka, die in deze wijk is gelegen.

nationaal-museum-praag.jpg

5. Het Nationaal Museum

Aan het einde van het beroemde Wenceslausplein staat het Nationaal Museum van Praag, één van de grootste bezienswaardigheden in deze prachtige stad. Dit prachtige museum is het belangrijkste museum van Praag en heeft maar liefst 20 miljoen objecten in haar collectie. Het is niet alleen het belangrijkste museum van Praag, maar ook de oudste en met een oppervlakte van 7904 vierkante meter ook het grootste museum van heel Tsjechië. Zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen tijdens een vakantie in Praag!

petrin-uitkijktoren-praag.jpg

4. Het Petřínpark

Het Petřínpark is gelegen op een heuvel en biedt prachtig uitzicht over Praag. Je kan ervoor kiezen om het Petřínpark lopend te bezoeken, maar dit is best zwaar aangezien de heuvel 318 meter hoog is. De beste manier om een bezoek te brengen aan het park is via een kabelbaan. Eenmaal in het park aangekomen kan je genieten van het mooie uitzicht over Praag en voor nog mooier uitzicht dan kan je de Petřín uitkijktoren beklimmen. Dit is een kleinere kopie van de Eiffeltoren. Deze toren is dagelijks te beklimmen en biedt van boven een prachtig panorama uitzicht van de hele stad!

praagse-burcht-praag.jpg

3. De Praagse burcht

De Praagse burcht is de grootste burcht ter wereld en bestaat al sinds de 9e eeuw! Het is een groot complex vol paleizen en kerken. De grote bezienswaardigheden van de burcht van Praag zijn de Sint-Vituskathedraal, het Gouden Straatje en het Koninklijk paleis. De Sint-Vituskathedraal is de bekendste trekpleister. Vooral ‘s avonds wanneer de lichten ontwaken zorgt de kathedraal voor een betoverende uitstraling! Ook kan je een bezoek aan de prachtige tuinen van de burcht niet overslaan. De tuinen zijn gratis te bezoeken en vanuit de Koninklijke tuin heb je een prachtig uitzicht over Praag en de Moldau.

Oude-stadcentrum-Praag.jpg

2. Het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein in Praag is kenmerkend voor de historische stad en kan tijdens je bezoek niet gemist worden! Het plein is omringd door de mooiste bezienswaardigheden die Praag te bieden heeft. Zo voert het Astronomisch Uurwerk ieder uur een show op. En kun je de klokkentoren van het Oude Raadhuis beklimmen om zo het mooiste uitzicht op het oude stadcentrum van Praag te hebben. Dit niet alleen. Ook de Týnkerk met de opvallende torens is gelegen aan het Oude Stadsplein. Niet alleen de buitenkant is prachtig om te zien, ook de binnenkant is de moeite waard om een bezoek aan te brengen. Dit is ook nog eens dagelijks mogelijk met gratis toegang!

karelsbrug-praag.jpg

1. De Karelsbrug

Een bezoek aan Praag is niet compleet zonder een bezoek aan de Karelsbrug. De Karelsbrug is één van de grootste toeristische bezienswaardigheden van Praag. En dat is zeker niet zonder reden. Deze prachtige brug heeft een rijke historie die al meer dan 600 jaar terug gaat! Gedurende de dag staat de brug erg vol met toeristen. Wil jij nou graag mooie foto’s schieten en deze bezienswaardigheid op een andere manier beleven? Bezoek de brug dan vroeg in de ochtend, vooral 6 uur ’s morgens is een mooie tijd. De zonsopgang en rust op de Karelsbrug zorgen voor een geweldige belevenis!  

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven