Betoverend mooi Noord-Engeland

Alnwick-Castle-Harry-Potter-kasteel.jpg

Betoverende schoonheid in het Alnwick Castle

Zeg je Harry Potter, dan zeg je ook waarschijnlijk ook tovenaarsjongen, spoor ¾, Zweinstein en misschien ook wel Engeland. Maar zeg je ook Alnwick Castle? Stiekem wel, want dit bijzondere kasteel is hét decor geweest voor de tovenaarsschool in de welbekende films. Natuurlijk bewegen de trappen er niet, maar de grote groene binnenplaats herken je waarschijnlijk uit duizenden. Het is de plek die bekend is omdat Harry Potter er met zijn studiegenoten zwerkbal heeft geleerd. Maar wist je ook dat er nog veel meer bekende films zijn opgenomen, zoals Transformers, Downtown Abbey en Robin Hood?

Alnwick-Kasteel-zwerkbal-leren.jpg

Alnwick Castle

Kasteel Alnwick, zoals we het in het Nederlands noemen, is gebouwd rond het jaar 1100 door de Baron van Alnwick, Yves Vescy. Dat gebeurde niet lang na de Normandische verovering van Engeland. Sinds die tijd is het kasteel al vaak verbouwd en gerestaureerd. Heel bijzonder is dat kasteel Alnwick het één na grootste bewoonde kasteel van Engeland is. Het kasteel behoort trouwens ook al 700 jaar tot het bezit van de huidige bewoners. Treed binnen en laat de scènes uit de film helemaal tot leven komen. Op de binnenplaats van kasteel Alnwick kun je namelijk leren vliegen op je bezemsteel. Net als Harry Potter!

Alnwick-Castle-Downtown-Abbey.jpg

Harry Potter, Downtown Abbey, Robin Hood en meer

Het is niet alleen een prachtig kasteel van buiten, maar ook binnen word je verbluft door de schoonheid van het kasteel. Hoewel het kasteel zijn populariteit te danken heeft aan de Harry Potter-films, wordt het kasteel nog steeds gebruikt voor andere bekende films. In het dorpje Alnwick kun je diverse tours doen, die je de scenes laten beleven uit de andere films die er zijn opgenomen. Interessant voor filmliefhebbers van alle leeftijden! Herken jij het kasteel uit deze onderstaande films?

  • Transformers: The Last Knight (2017)
  • Downton Abbey (2015)
  • Star Trek: The Next Generation (1993)
  • Robin Hood: Prince of Thieves (1991)
Lake-District-Noord-Engeland.jpg

Noord-Engeland: betoverend mooi!

Misschien ben je geen filmliefhebber, maar wij weten zeker dat je een Noord-Engeland liefhebber kunt worden. In dit gedeelte van Engeland kun je vaker het gevoel hebben dat je door een filmset van een spectaculaire film rijdt. Misschien denk je bij Engeland aan het klassiek Noord-Engelse landschap: stenen muurtjes en schuurtjes in een groene oase. Die vind je absoluut in het heuvelachtige Yorkshire Dales.

Nationale parken en werelderfgoed in Noord-Engeland

De noordoostkust van Engeland typeert zich weer door iets heel anders: ruige kliffen, oude vissersdorpjes, wilde stranden en oude kastelen. Of bezoek je liever het Lake District? Dit gebied is nog niet zolang geleden uitgeroepen tot werelderfgoed. Je vindt er een variatie aan heuvels, bergen, prachtige meren en smalle valleien. En uiteraard, de liefhebber van historie zit in Noord-Engeland ook helemaal goed!

Wist je trouwens dat het Alnwick kasteel op veel van onze rondreis-routes ligt? Bekijk onderaan deze pagina onze tips!

Noord-Engeland-Holy-Island.jpg

Buitengewone geheimtip

Op zoek naar nog meer magische belevenissen? Op een half uurtje rijden van het Alnwick Castle vind je het Holy Island. En zoals de naam al doet vermoeden, is het bijzondere grond. Het is een eiland, waarbij je via een dijk het eiland op rijdt. Maar doe dit wel op tijd, want het kan alleen met eb. Is het vloed, dan ben je voor even ‘alleen op de wereld’. Let er dus op dat je de tijd goed in de gaten houdt. Leuk weetje: dit eilandje is de plek vanwaar het christendom over Engeland werd verspreid.

Lees meer op de website van Visit Britain.

Onze Noord-Engeland tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven