De mooiste groene eilanden van Europa

5x Groene eilanden in Europa

De mooiste groene eilanden in Europa, waar kan ik deze vinden? Wij hebben het antwoord! In Europa vind je enorm veel eilanden met wonderlijke natuur om te ontdekken. Van tropische eilanden met lange zandstranden naar ultieme wandelbestemmingen. En van vulkanische eilandjes bij Italië naar tal van kleine eilandjes in Finland. En het leuke? Je vindt ze misschien zelfs dichterbij huis dan je denkt…

Afwisselende natuur op Groot-Brittannië

Groot-Brittannië kent een ontzettend afwisselend landschap dat perfect is voor een rondreis! Van het groene binnenland van Noord-Ierland, vaak gebruikt als filmdecor, tot het Lake District met uitgestrekte meren. En van de grillige kusten van Cornwall naar de kleurrijke tuinen van Kent! Natuurlijk is Groot-Brittannië op zich al een prachtig eiland met veel natuur om te ontdekken. Maar het grote eiland wordt omringd door zo’n 1.000 kleinere eilandjes, waarvan veel een bezoekje waard zijn.

Naast de Schotse Hooglanden met de hoogste bergtop van Groot-Brittannië, zijn een aantal van deze mooiste eilanden te vinden in Schotland! Reis terug in de tijd op de groene Orkney-eilanden en ontdek het ‘Stonehenge van Schotland’ op het eilandje Lewis. En houd vooral een extra accu voor je camera bij de hand op het fotogenieke eiland Skye! 

25-daagse hotel rondreis Wales, Ierland, Noord-Ierland en Schotland »

Corsica: het eiland van Napoleon

Op Corsica beland je in een heel andere wereld dan op het vasteland van Frankrijk. De kusten van het eiland worden geroemd vanwege haar rode granietrotsen die afsteken tegen het blauwe water. Maar ook door de lange zandstranden waar je geniet van het mediterraan klimaat. 

Het groene Parc Naturel de la Corse beslaat bijna twee derde van het Franse eiland. De flora en fauna in dit park wordt beschermd en zal je verwonderen. Hieronder valt de bijzondere kurkeik, welke het hele jaar groen blijft. Verder vind je blauwe meren, naaldbossen en ruige kloven die zich perfect lenen voor een wandeling door het groen. En met 1500 kilometer aan wandelroutes door de ongerepte natuur kan je hier gemakkelijk een dag spenderen! 

8- of 15-daagse rondreis Corsica inclusief autohuur »

De Waddeneilanden, heerlijk groen dicht bij huis!

Ook in Nederland vind je de mooiste groene eilandjes om een heerlijke vakantie te spenderen! Of je nu gaat onthaasten of sporten, samen met je familie wilt ontdekken of gezellig eropuit gaat met z’n tweetjes. Op de Waddeneilanden is genoeg te beleven! 

Elk van de vijf eilanden heeft zijn eigen karakter en vind je net een iets andere sfeer. Op Terschelling vind je bijvoorbeeld een van de mooiste plaatsen om sterren te kijken in het Dark Sky park. Texel is internationaal beroemd om zijn rijkdom aan broedplaatsen voor miljoenen vogels. En Schiermonnikoog en Vlieland? Deze eilanden zijn constant in beweging en vind je ongerepte stranden voor een wandeltocht. Of volg je het spoor van vele kunstschilders die het bijzondere Amelander licht probeerden te vangen? Heerlijk vakantie vieren in eigen land!

Ruig en bijzonder: het mooie Ierland!

Ga je mee naar het land waar schapen grazen en de vriendelijkste bewoners je begroeten? We gaan naar Ierland! Ook op dit groene eiland vind je gevarieerde landschappen. Midden-Ierland bestaat uit groene heuvels, weides, moerassen en grote meren. Met onderweg vaak een spookachtig kasteelruïne om te ontdekken! 

De Ierse kustlijn is ruig en ruim 1.400 kilometer lang. En de perfecte broedplaats voor talloze vogels! De meest indrukwekkende natuur vind je aan de westkust van het eiland, met dramatische berglandschappen en een woeste kustlijn met beschutte baaien. Dus spits je oren, hoor de golven tegen de rotsen slaan, de schapen blaten en de Ierse volksmuziek in de verte! 

17-daagse hotel rondreis Ierland »

De Faeröer eilanden: groen, groener, groenst!

Als er eilanden bekend staan om haar groene landschappen, dan zijn het de Faeröer eilanden wel! De Deense eilandengroep ligt halverwege Noorwegen en IJsland en is een goede match voor reizigers die graag in beweging zijn. De groep bestaat uit 18 eilanden, veelal verbonden via bruggen en tunnels. Zo kan je de natuur van elke eiland gemakkelijk ontdekken en ben je nooit verder dan vijf kilometer verwijderd van de zee!

Qua oppervlakte is de eilandengroep kleiner dan de provincie Utrecht, maar dat neemt niet weg dat de eilanden uniek zijn! Vogels en schapen voelen zich hier ontzettend thuis en zal je tijdens je rondreis hier ook zeker tegenkomen. Breng je een bezoek aan de vogelrotsen van Vestmanna?

12-daagse rondreis Faeröer eilanden, Denemarken »

Onze vakanties op een eiland

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief dossier-/reserveringskosten: € 25,- per boeking, calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking en € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Bij te boeken op de overtochten
Indien gewenst en beschikbaar kun je verblijven in een tweepersoonshut met zeezicht. De toeslag is per enkele reis per hut:

2 personen buitenhut met losse bedden

€ 62,- per hut per enkele reis in de periode van 1-5-2021 tot en met 4-6-2021 en in de periode van 21-8-2021 tot en met 22-9-2021
€ 39,- per hut per enkele reis in de periode van 5-6-2021 tot en met 20-8-2021
€ 51,- per hut per enkele reis in de periode van 25-9-2021 tot en met 27-10-2021

2 personen buitenhut met tweepersoonsbed

  € 118,- per hut per enkele reis in de periode van 1-5-2021 tot en met 4-6-2021 en 21-8-2021 tot en met 22-9-2021
€ 152,- per hut per enkele reis in de periode van 5-6-2021 tot en met 20-8-2021
€ 96,- per hut per enkele reis in de periode van 25-9-2021 tot en met 27-10-2021

Bij te boeken op de overtochten
Indien gewenst kun je ontbijt, lunch of diner bij boeken tijdens de overtochten. De prijs is per maaltijd per persoon.

 • ontbijt (van 07.00 - 10.00 uur): € 17,- per persoon (0-2 jaar: gratis en 3-11 jaar: € 8,-)
 • lunch in The Diner* (van 12.00 - 14.00 uur): € 16,- per persoon (0-2 jaar: gratis en 3-11 jaar: € 8,-)
 • diner in The Diner* (van 18.00 - 20.00 uur): € 17,- per persoon (0-2 jaar: gratis en 3-11 jaar: € 8,-)
 • dinerbuffet (om 17.45 of 19.45 uur, kan geen voorkeur worden doorgegeven): € 34,- per persoon (0-2 jaar: gratis en 3-11 jaar: € 16,-)

*wanneer je kiest voor een lunch of diner in The Diner heb je de keuze uit twee dagschotels. Daarnaast is er ook nog een saladebuffet.

Let op:
Personenauto´s tot 1.90 m hoogte 5 m lang en zijn inbegrepen. Voor auto´s hoger dan 1.90 m en langer dan 5 m lengte dient een aparte plaats gereserveerd te worden en geldt er een toeslag!

Afwijkende wijzigingskosten voor Smyril Line
Alle wijzigingen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid aan boord. Wijzigingen in een bestaande reservering zoals, datum van de heen- en/of terugreis, aantal personen, afmetingen van voertuig, hebben de volgende kosten tot gevolg.

- wijzigingen tot 31 dagen voor vertrek: € 15,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- wijzigingen vanaf 30 dagen tot 8 dagen voor vertrek: € 27,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- wijzigingen vanaf 7 dagen tot 5 dagen voor vertrek: € 55,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- wijzigingen vanaf 4 dagen tot dag van vertrek: € 80,- per persoon plus de eventuele meerkosten ten gevolge van de wijziging
- naamswijziging: € 15,- per persoon  Sluit details
Funningur Madur, Faeroër Eilanden
Onontdekte eilanden van de Noord-Atlantische Oceaan
12-daagse rondreis Faeröer eilanden, Denemarken
 • Rondreis
 • Denemarken
 • Faeröer eilanden
 • geniet van de ruige natuur en vogelrijke kliffen
 • bezoek een van 's werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn
 • inclusief retourovertocht Hirtshals - Tórshavn met Smyril Line
Per persoon vanaf € 1442,75 bij vertrek op 04-06-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief dossier-/reserveringskosten: € 25,- per boeking, calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking en € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Optioneel bij te boeken

 • overtocht Bøyden - Fynshav: € 62,- per auto
 • activiteitenpakket* (met Odense en Egeskov): € 119,- per persoon
 • boottocht Royal Canal Tour Kopenhagen: € 15,- per persoon

* toelichting activiteitenpakket
- boottocht Odense Å-fart met lunch in Carlslund Kro
- bezoek aan Egeskov Slot met picknickmand (met kleedje, bestek, eten en drinken)

Sluit details
Kasteel Egeskov, een waar paradijs voor jong en oud
Van hoofdstad tot sprookjeseiland
7- of 10-daagse rondreis Denemarken
 • Rondreis
 • Denemarken
 • Zuid Denemarken
 • natuur, cultuur en eilandjes
 • verken de bruisende stad Kopenhagen
 • ontdek de veelzijdigheid van Funen
Per persoon vanaf € 592,75 bij vertrek op 16-05-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per 13-daagse rondreis
 • exclusief vliegtickets en autohuur
 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplicht ter plaatse te betalen:

 • Ferragosto diner Lu Hotel (14 augustus 2021): € 32,- per persoon
 • toeristenbelasting:
  In Italië mag de lokale overheid toeristenbelasting heffen. Tarieven varieren per gemeente en accomodatieclassificatie, van € 0,20 tot enkele euro's per persoon per nacht (grote steden als Florence en Rome). Deze toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs van de boeking en dient ter plaatse betaald te worden. 

 

Sluit details
Het middeleeuwse Castelsardo heeft schilderachtige straatjes en mooie uitkijkpunten
Schitterend Sardinië
13- of 17-daagse rondreis Sardinië
 • Rondreis
 • Italië
 • Sardinië
 • schitterend Sardinië: het hele eiland rond
 • verblijf in comfortabele hotels op de mooiste plekjes
 • dagelijks driegangendiners
Per persoon vanaf € 852,75 bij vertrek op 13-05-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven