De mooiste stranden van Europa

De-mooiste-stranden-van-Europa.jpg

Top 5 mooiste stranden van Europa!

Denk jij bij de mooiste stranden in Europa ook direct aan de Seychellen, Australië of de Cariben? Wie niet, maar wist je dat je voor de mooiste stranden niet eens naar de andere kant van de wereld hoeft? De mooiste stranden vind je namelijk in Europa! Goedkoper en nog relatief dichtbij ook. Eigenlijk kunnen we niet kiezen tussen de mooiste Europese stranden, dus laten we je deze week kennismaken met onze top 6 van de meest bijzondere stranden in Europa. Van het zwarte strand in IJsland, de uitgestrekte zandstranden in Corsica tot de bounty-eilanden in Noorwegen: duik samen met ons de Europese strandparadijsjes in!

Zonnige-stranden-van-Sardinie.jpg

5. Zonnige stranden van Sardinië

Sardinië staat met name bekend om de prachtige stranden met uitzicht op de felblauwe zee. Tijdens de rondreis ‘Schitterend Sardinië’ verken je de route langs de oostkust met indrukwekkende bergen, de prehistorische ‘nuraghe’ in het ruige binnenland en plaatsjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Het mooiste strand in het noordwesten is de Spiaggia di Pelosa, vlak voor Capo Falcone. Je waant je makkelijk in Caribisch gebied. Vaar bijvoorbeeld naar Isola Asinara, het eiland van de zeldzame albino-ezels en de vroegere zwaarbewaakte gevangenis. Ook culinair is Sardinië een feestje. Met een hapje ‘muziekpapier’ (‘carta da musica’) ervaar je wel heel direct dat Sardinië een eiland is waar muziek in zit. In één woord: schitterend!

4. Bounty stranden van Noorwegen

Heb jij Noorwegen weleens in één zin genoemd met prachtige stranden? Je associeert Noord-Scandinavië misschien niet meteen met een strandvakantie, maar je vindt hier magnifieke ‘bounty-stranden’. Witte stranden die scherp contrasteren met de turkooisblauwe zee. Je kunt er zelfs zwemmen tussen de orka’s!

Op de eilandengroep de Lofoten vind je de mooiste stranden. Het landschap van de Lofoten is echt van een schoonheid die dichtbij magie komt. Tijdens de rondreis ‘Noordkaap en Lofoten’ ontdek je deze magnifieke schoonheid! De mooiste eilanden van de Lofoten zijn Austvågøy, Vestvågøy, Flakstadøy en Moskenesøy.

Deze eilanden worden gescheiden van het vasteland door de zee van het Vestfjorden en verbonden met bruggen en tunnels. Ook de weg naar deze eilanden toe behoort tot één van onze favorieten: via de E10 rijd je over een slingerende weg die je daadwerkelijk alle uithoeken van de Noorse eilanden laat bewonderen.

zwarte-strand-in-IJsland.jpg

3. Het zwarte strand in IJsland

Zeg jij ‘relaxen aan zee’, dan zeg je waarschijnlijk ook helderblauw water, palmbomen en witte stranden. Maar zeg je ook zwarte stranden? Toch niet. En dat terwijl dit strand bij uitstek een plek is waar je graag wil zijn tijdens je roadtrip in IJsland. Bezoek dit bijzondere strand tijdens de rondreis ‘Geisers, gletsjers en vulkanen’.

Achter het zwarte strand bevinden zich de Reynisdrangar. Dit zijn intrigerende rotsformaties die uit de oceaan omhoog steken. Op sommige dagen geven ze een grimmige schaduw op het strand. Sinds het zwarte strand bekend is, zijn deze rotsen echte symbolen van dit strand geworden. Indrukwekkend is een understatement!

Rugen-strand-van-Duitsland.jpg

2. Bijzonder strand van Duitsland: Rügen

Duitsland en stranden? Jazeker! Rügen is een Duits schiereiland in de Oostzee en staat bekend om haar enorme kuststrook met majestueuze witte krijtrotsen, kilometers lange zandstranden en liefelijke heuvellandschappen. De tv-zender Arte riep dit strand enkele jaren geleden uit tot het mooiste ter wereld: het Copacabana van Duitsland. Bezoek het eiland tijdens ons 8-daags vakantieduet ‘Insel & Ø’.

Het Duitse eiland Rügen is een echt eiland voor romantici, met steile krijtrotsen en soms Caribisch aandoende stranden. De natuur is er prachtig en ademt ook veel cultuur. Behalve een mooi wandel- en fietseiland, is het ook een plek met vele historische lagen. In de DDR-tijd was het een geliefd vakantieoord onder partijbonzen. En je vindt er het langste gebouw van Europa, aangelegd op instigatie van Adolf Hitler.

strand-spanje-Playa-de-las-Catedrales.jpg

1. Mooiste strand Spanje: Playa de las Catedrales

Denk jij bij zomerse dagen in Europa aan zee ook direct aan de toeristische costa’s in Spanje? Waarschijnlijk wel. Maar wist je ook dat de allermooiste stranden volgens ons in Noord-Spanje te vinden zijn? Omdat het er lang niet zo warm is als in Zuid-Spanje, worden de stranden er minder bezocht. Je hebt dus snel een heel strand voor jezelf!

Tijdens de rondreis ‘Parels langs de pelgrimsroute naar Santiago’ reis je o.a. langs het allermooiste strand van Zuidwest Spanje: Playa de las Catedrales. Het betekent ‘het strand van de kathedralen’ en je vindt deze in Galicië. Metershoge natuurlijke bogen met diverse grotten en mooie rotsformaties zijn hier te vinden.

Onze vakanties met strand

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven