Ontdek Noord-Engeland en het Lake District

ontdek-noord-engeland-per-auto.jpg

Ontdek Noord-Engeland en het Lake District per auto!

Noord-Engeland, een prachtige regio die perfect is voor een autorondreis. De regio is de minst ontdekte regio van Groot-Brittannië. Dit terwijl de regio zoveel moois te bieden heeft. Vooral de nationale parken in Noord-Engeland zijn adembenemend mooi! Het meest populaire nationale park van het Verenigd Koninkrijk is het Lake District. Ben jij nou benieuwd naar de highlights die je tijdens een reis langs deze plekken kan tegenkomen? We hebben onze tips voor een vakantie naar Noord-Engeland en het Lake District voor je op een rijtje gezet!

yorkshire-noord-engeland.jpg

De 'hidden-gem' Noord-Engeland

Noord-Engeland is een van de mooiste regio’s die Groot-Brittannië te bieden heeft. De regio is nog erg onontdekt, maar is een ware ‘hidden-gem’. Van prachtige natuurparken tot de mooiste middeleeuwse steden met indrukwekkende verhalen, Noord-Engeland heeft het allemaal! Dus als je op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming die leuk is voor jong en oud, Noord-Engeland is de perfecte bestemming!

het-lake-district-noord-engeland.jpg

Mooiste nationale park: Het Lake District

Het Lake District is een nationaal park gelegen in het Noordwesten van Engeland. Het wordt vaak het mooiste gebied van Engeland genoemd. En dat is niet voor niets! Het Lake District staat bekend om hoge bergtoppen die uitkijken over diepe, spiegelende meren. Het Lake District telt maar liefst 16 meren, waarvan het indrukwekkende Windermere met zeventien kilometer het grootst is.

zweinstijn-harry-potter-noord-engeland.jpg

Tips voor vakantie met kinderen in Noord-Engeland

Noord-Engeland beschikt niet alleen over prachtige natuur en indrukwekkende steden, ook beschikt de regio over vele activiteiten die leuk zijn om te doen met kinderen. Zo kun je in het Beamish openluchtmuseum in Durham de historie van de tijd 1820 tot 1940 herbeleven of in Alnwich het Alnwick Castle bezoeken – het échte Zweinstein Kasteel uit de Harry Potter-films. Is jouw kind nou een echte voetballiefhebber? In de steden Liverpool, Manchester en Newcastle kun je de grote voetbalstadions bezoeken en een tour achter de schermen krijgen. De kinderen hoeven zich geen moment te vervelen!

activiteiten-aan-het-lake-district.jpg

Actieve vakantie aan het Lake District

Het Lake District beschikt over een heleboel mogelijkheden tot buitenactiviteiten. Zo zijn er een hoop wandel- en fietspaden en zijn er door de vele meren ook de mogelijkheid tot kanoën, kayakken, zwemmen of zeilen. Ben jij nou echt een waaghals? Dan zou jij je ook kunnen wagen aan een hiking naar de hoogste berg van Engeland: Scafell Pike.

bike-track-lake-district-noord-engeland.jpg

Fietsen door het Lake District

Fietsliefhebbers kunnen ook goed terecht in het Lake District. Windermere West Shore Cycle Tail is een rustig fietspad dat langs de oever van het meer ligt. Ben je nou op zoek naar meer avontuur? Dan zou je de Grizedale Forest route moeten volgen, hier word je flink op de proef gesteld door de uitdagende beklimmingen en afdalingen.

Lees meer op de website van VisitBritain

Onze Noord-Engeland tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven