Roadtrip door Oost-Europa

Praag-roadtrip-door-Oost-Europa.jpg

6 x de mooiste plekken voor een roadtrip in Oost-Europa

Wat zijn de mooiste steden voor een roadtrip door Oost-Europa? En, waar moet je beginnen? In de 'gouden stad' Praag, het meer van Bled in Slowakije of toch in Sarajevo op de plek waar WO I begon? Op naar het pracht en praal van Oost-Europa! Het leuke aan een roadtrip door Oost-Europa is dat je dit helemaal zelf kunt bepalen! Omdat we je graag een handje helpen bij de keuze van je vakantiebestemming, zetten we de mooiste plekken en bezienswaardigheden voor een rondreis in het oosten van Europa op een rijtje.

Sarajevo-roadtrip-oost-Europa.jpg

6. De plek waar WO I begon...

Neem een duik in de geschiedenis terwijl je op roadtrip door Oost-Europa bent en bezoek Sarajevo. Op 28 juni 1914 werd de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand doodgeschoten in deze hoofdstad. Deze moord was de aanleiding voor de Eerste Wereldoorlog. Ondanks het opknappen van het oude centrum zijn de littekens van de oorlog daarbuiten nog goed zichtbaar. Indien je interesse hebt in de historie van de stad raden we je aan om het Tunnel Museum en Galerija 11/07/95 te bezoeken.

Plitvice-Kroatie-oost-Europa.jpg

5. De Plitvic meren in Kroatië

De meren van Plitvice zijn ongetwijfeld het hoogtepunt van Kroatië. Dit natuurgebied bestaat uit 16 kristalheldere meren en 90 kletterende watervallen. Een groot deel van het Nationaal Park bestaat uit bos. Maak een uitstapje naar deze prachtige watervallen en meren en laat je betoveren door de kleurrijke zonnestralen in het water en het rustgevende geluid van stromende beekjes.

Trieste-italie-roadtrip-oost-europa.jpg

4. Triëst, de grote liefde van prinses Sissi

Alhoewel Italië niet helemaal tot de Oost-Europese landen behoort, ligt de stad Triëst op de route als je een roadtrip door Oost-Europa maakt en van plan bent Slovenië te bezoeken. Triëst ligt ten oosten van Venetië en voor de beste koffie van Italië moet je hier zeker een tussenstop maken. Als hoofdstad van het Habsburgse kroonland Küstenland kwam Triëst tot bloei en beleefde haar gouden jaren in de 19e eeuw. Triëst was niet voor niets de grote liefde van prinses Sissi; ze kwam graag in de zeehaven en genoot er van verrukkelijke oesters.

3. De prachtige stad Boedapest

De hoofdstad van Hongarije ga je vast niet vergeten tijdens je roadtrip door Oost-Europa. De samengestelde stad aan de Donau is een trekpleister voor veel toeristen. Vanuit de rivier heb je een prachtig uitzicht over het Parlement en het Burchtpaleis. Kom je tijdens je roadtrip door Boedapest? Dan is het zeker de moeite om te relaxen en tot rust te komen in één van de Romeinse badhuizen. Het bekendste badhuis van Boedapest is Szechinyi en bestaat maar liefs uit 18 baden, sauna's en stoomcabines.

Tatra-Mountains-roadtrip-Europa.jpg

2. Tatragebergte in Slowakije

Naast de Bratislava met het indrukwekkende Bratislavsky hrad (Kasteel van Bratislava) raden we een uitstapje naar het Tatragebergte aan tijdens je roadtrip door Oost-Europa. Het ligt weliswaar aan de andere kant van Slowakije, maar zodra je de imposante bergen ziet, begrijp je waarom dit een must see is in Slowakije. De hoogste top van het Tatragebergte bedraagt 2500 meter. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Europa. Kleurrijke en zeldzame bloemen, grote rotsen, kristalheldere meren en uitgestrekte weilanden; het Tatragebergte heeft het allemaal.

Praag-stedentrip-roadtrip-oost-europa.jpg

1. De Tsjechische hoofdstad Praag

Een absolute highlight als je een roadtrip door Oost-Europa gaat maken! De sprookjesachtige stad heeft een oud en sfeervol stadsplein met de bekende astronomische klok. Deze mag je niet missen tijdens je bezoekje aan Praag. Maak een wandeling over de Karelsbrug, beklim de 299 traptreden van de Petrin Toren en geniet van het uitzicht over de mooie stad. Toe aan pauze? Neem dan een Chimmney of neem een Urquel pilsner.

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven