Rondreizen langs de mooiste kastelen

5x de mooiste kastelen in Europa

Europa heeft zoveel mooie kastelen om te bezoeken! Van prachtige kastelen in Frankrijk die je het gevoel geven dat je in een sprookjeswereld bent beland, tot oude kastelen in Duitsland met een boeiende geschiedenis. Elk kasteel heeft zijn eigen charme! Naast Frankrijk en Duitsland zijn er natuurlijk nog andere Europese landen waar kastelen te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan Roemenië of Schotland. Ervaar zelf het sprookjesgevoel of maak een sprong terug in de tijd door tijdens je rondreis een bezoek te brengen aan één of meerdere kastelen. Kan je niet kiezen? Dat begrijpen wij helemaal! Daarom hebben wij hieronder alvast de vijf mooiste kastelen in Europa voor je op een rijtje gezet!

5. Dunrobin Castle, Schotland

Als we het over sprookjeskastelen hebben dan behoort Dunrobin Castle zeker tot dit rijtje. Dit kasteel is afkomstig uit de vijftiende eeuw en kan je vinden in de regio Highland. Dunrobin Castle is privébezit, maar wees niet getreurd ook voor publiek is het mogelijk om het kasteel te bezoeken. Loop rond door de verschillende kamers en geniet van de prachtige tuinen rondom het kasteel. Tip: breng een bezoekje aan de bibliotheek waar meer dan 10.000 boeken staan!

 

Ben je fan van vogels? Dan is het bezoeken van Dunrobin Castle zeker een aanrader. Op het landgoed worden er namelijk vogelshows gegeven. Tijdens deze shows zie je verschillende vogels voorbij vliegen, zoals een Europese oehoe en een steenarend. Daarnaast zal een valkenier alles vertellen over de levenswijze van de vogels en laat hij de jachttechnieken zien.

4. Hunedoara kasteel, Roemenië

Het Hunedoara kasteel, ook wel Corvin Castle genoemd, ligt zoals de naam al aangeeft in Hunedoara. De oudste delen van dit Roemeense burcht stammen uit de veertiende eeuw en wanneer je het kasteel bezoekt, voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Van een oude ophaalbrug en waterput tot hoge kasteeltorens en kerkers, het Hunedoara kasteel heeft het allemaal. Ervaar hoe het vroeger was en geniet van het prachtige uitzicht over stad vanaf het artillerieplatform. 

Dat veel kastelen fotogeniek zijn en het daarom goed doen als filmlocatie is bekend. Maar wist je ook dat het Hunedoara kasteel is gebruikt als filmdecor? Het kasteel komt onder andere terug in de films Ghost Rider 2 en Fright Night. Daarnaast is het ook nog eens één van de grootste  kastelen in Europa en daarom zeker een bezoekje waard. 

3. Slot Lichtenstein, Duitsland

Ben je dol op sprookjes? Dan is Slot Lichtenstein zeker een aanrader! Het op een rots gelegen Slot Lichtenstein wordt ook wel sprookjeskasteel Württemberg genoemd en dat is niet voor niets. Het kasteel heeft een sprookjesachtige uitstraling dat ze te danken heeft aan de in 1826 gepubliceerde roman 'Lichtenstein'. Deze roman, geschreven door Wilhelm Hauff, is de inspiratie geweest voor de bouw van het kasteel in de negentiende eeuw.

Dat Slot Lichtenstein een prachtig sprookjeskasteel is, werd ook door de filmmakers van Doornroosje gezien. Zo is Slot Lichtenstein in 2009 gekozen als belangrijke filmlocatie voor de Duitse versie van de film Doornroosje. Kortom, genoeg sprookjesachtige redenen om een bezoek te brengen aan dit kasteel! 

2. Abdij Mont Saint-Michel, Frankrijk

Mont Saint-Michel is een klein eiland gelegen voor de kust van Normandië. Het eiland heeft één berg van 80 meter hoog en uitgerekend op deze berg staat de abdij van Mont Saint-Michel. Dit prachtige klooster is gebouwd in het jaar 708 en met de eeuwen uitgebreid tot een fantastisch bouwwerk dat al van grote afstand is te zien. In 1979 is het eiland Mont Saint-Michel toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst vanwege de oude, prachtige abdij en omliggende baai.

Ga even terug in de tijd en loop door de vele vertrekken zoals de eetzaal, klokkentoren en ridderzaal. Je zal zien dat alles in de abdij van Mont Saint-Michel nog precies hetzelfde is zoals vroeger. Vergeet daarnaast ook niet om af en toe naar buiten te kijken want het uitzicht is prachtig! 

1. Slot Neuschwanstein, Duitsland

Slot Neuschwanstein, ook wel sprookjeskasteel genoemd, ligt in de Duitse deelstaat Beieren. Dit kasteel is in de tweede helft van de negentiende eeuw, in opdracht van koning Lodewijk II van Beieren gebouwd. Deze koning was dol op sprookjes en had als wens om in een sprookjeskasteel te wonen. Een goede reden dus voor de bouw van Slot Neuschwanstein. Helaas is het kasteel nooit helemaal afgemaakt omdat de koning in 1886 werd afgezet en een dag later overleed. Desondanks blijft het een prachtig kasteel om te bezoeken en trekt het jaarlijks veel publiek.

Ook Walt Disney is voor dit kasteel gevallen en heeft het als inspiratie gebruikt voor de bouw van haar themapark. Zo zie je veel kenmerken van Slot Neuschwanstein terug in het kasteel van Doornroosje in Disney World. Wanneer je niet zo ver wil reizen om het sprookjesgevoel mee te krijgen is Slot Neuschwanstein zeker een aanrader!

Onze tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven