Best in Travel 2020

Best in Travel 2020

Het jaar 2019 is bijna voorbij, nog een paar dagen en dan vieren we een nieuw decennium: 2020. Welke bestemmingen zijn niet te missen in het nieuwe jaar? We vroegen onze vakantie-inkopers naar hun mooie plekken, onontdekte parels of alom geprezen bestemmingen. Laat je inspireren door onze top 5 beste bestemmingen voor 2020, om met het hele gezin te ontdekken!

Hoor het geluid van de ringelende koeienbellen van de koeien, hoog in de bergen van de Oostenrijkse Alpen

5. Oostenrijkse Alpen

Wie goed luistert, hoort hier de Sound of Music. De sound of… De Oostenrijkse Alpen! Hoor je dat? Het geluid van de ringelende koeienbellen van de koeien die hoog in de bergen staan te grazen. Of de jodelaars, die vanuit de bergtop hun authentieke jodel laten horen. Wie denkt dat je alleen Anton treft in Tirol, heeft het mis. Want dit jonge, maar reusachtige berggebied is een ideale bestemming voor gezinnen met (jonge) kinderen!

Wist je dat de Tiroler Alpen maar liefst 20.000 kilometer wandelpaden behelzen? Voor avontuurlijke gezinnen, langs kletterende watervallen en steile heuvels. Voor jonge gezinnen, langs speeltuinen en avonturenparken. Of voor papa en mama, een ontspannende wandeling na een lange dag ravotten met de kinderen in de bergen. Oh, en vergeet niet een bezoekje te brengen aan keizerlijk Wenen en de oude residentie van prinses Sissi. Adembenemend mooi! Deze bestemming zet een kroontje op je vakantie!

Neem een duik onder de Krka-watervallen, bij een bezoek aan de Plitvice-meren in Kroatië.

4. Plitvice

Zijn jouw kinderen natuurliefhebbers? Gek van wilde dieren, mooie uitzichten en metershoge watervallen? Dan is een bezoek aan de Plitvice-meren in Kroatië een must visit-bestemming in 2020 voor jouw gezin! Hier kun je je perfect samen met je gezin een paar dagen vermaken, op alle wandelpaden en picknickplekken. De Plitvice-meren zijn 16 meren, die met elkaar verbonden zijn door middel van prachtige watervallen. Het is tevens het grootste nationale park in Kroatië én ook één van de oudste in Zuidoost-Europa. De Plitvice-meren zijn erg geliefd bij locals en toeristen, aan te raden is daarom ook 2 dagen van tevoren je tickets te boeken. Zo ben je er zeker van dat je het park in kan. En zo kan de voorpret met de kinderen al beginnen! Let er wel op dat je in deze meren niet mag zwemmen. Dat kun je beter doen onder de Krka-waterval.

De Plitvice-meren bestaan uit bovenmeren (Gornja) en ondermeren (Donja). De bovenmeren bestaan al uit 12 meren, waarbij het hoogteverschil tussen de hoogste en de laagste 100 meter is. Hier zijn tevens ook de grootste meren te vinden. De benedenmeren zijn overigens niet minder indrukwekkend! Deze meren liggen in een kalkstenen kloof. En durf je naar beneden te kijken? Op sommige punten zijn de kliffen wel 40 meter hoog! Neem je eigen lunch mee, een flesje water voor iedereen en geniet onderweg van een gezellig picknick samen. Trouwens, nog een laatste tip: blijf je wel op de paden? Er leven hier wolven en beren… en die laatste smeren hier zeker geen broodjes!

Een must see in de Elzas samen met kinderen is de Kathedraal in Straatsburg

3. Elzas

De Elzas in Frankrijk ken je misschien als een mooie wijnregio en prachtige wijnroute. Maar wist je dat de Elzas ook een prachtige bestemming is voor een vakantie met kinderen? Ga mee op historische tocht langs de vele kastelen en leer hoe ridders en prinsessen leefden, lang geleden in deze Franse regio. Of breng je een bezoekje aan de vele kleine, romantische steden? Hier kom je veel te weten over deze bijzondere regio en de geschiedenis. Misschien leer je er nog wel een klein woordje Frans. Of sta je te popelen om de natuur te ontdekken? Er zijn veel boomklimparken in de Elzas te vinden, waartussen je – samen met papa en mama – kunt klimmen en klauteren.

Een must see in de Elzas samen met kinderen is de Kathedraal in Straatsburg. Straatsburg is niet alleen de hoofdstad van de Elzas, maar ken je misschien ook als de hoofdstad van Europa. De 330 treden hoge kathedraal is goed te beklimmen voor kinderen. Zorg je wel dat papa en mama geen hoogtevrees hebben bovenaan? Ben je misschien ook gek van dieren? Bezoek dan samen het ‘Parc Reintroduction’, de naam zegt het al een beetje: hier vind je de herintroductie van ooievaars en otters in het wild. En er is ook nog een vlindertuin! Aan het einde van de dag hebben de kinderen ervaring voor 10. En papa en mama ontspannen met een goed glas wijn uit de regio.

Spring in je kano en peddel door de vele meren in het Zweedse Dalarna

2. Dalarna

Ben jij een dierenliefhebber? Gek van paarden? Hou je van de natuur én veel verschillende kleurtjes? Je zult wel denken, wat een gekke combinaties. Maar hier in het Zweedse Dalarna komt het allemaal samen. Deze regio staat bekend om haar paardje: het Dalarna-paardje. Of nou, paardje. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten. Het paardje is bekend geworden omdat een wereldtentoonstelling in 1939 dat gehouden werd in New York een symbool nodig had, voor de ingang van het Zweedse paviljoen. Dit werd een heel groot houten paard, van wel 2 meter 80 hoog!

Overal in Dalarna zijn de bekende paardjes te vinden. Van heel klein tot heel groot. En van kleurrijk tot zelf in te kleuren. Maar wist je dat Dalarna nog meer te bieden heeft voor een vakantie met kinderen? Spring in je kano en peddel door de vele meren. Of bouw samen met papa een stevig vlot, waarmee je het water bestormd. ’s Avonds wanneer het donker is, met je zaklamp op zoek naar elanden? Ssst.. daarvoor moet je wel stil zijn. Deze koning van het Zweedse woud is zeker in de zomer goed te vinden, als je maar weet waar je zoeken moet!

Stap in de enige echte Zweinstein Express en ontdek de wereld van Harry Potter

1. Londen

‘Alohomora!’. Met deze bekende spreuk uit de Harry Potter-boeken en -films, openen er vele deuren voor je. Gelukkig hoef je in de stad van deze boekenheld geen spreuk uit te spreken, om te zorgen dat er vele avontuurlijke deuren zich openen. De hoofdstad van Engeland staat bekend als dé kinderstad van Europa! Stap samen met de kinderen in een watertaxi over de Thomas. Je zult een hoop bekende gebouwen tegenkomen: de Big Ben, London Bridge en de Tower Bridge. Toe aan wat meer spanning? Boek dan een tour door de Harry Potter Studio Tour, zelfs als je geen Harry Potter-fan bent (geweest). Verzamel je op perron 9 ¾ en stap in de enige echte Zweinstein Express! Ontdek alle filmlocaties en leer meer over de spreuken van Harry Potter en zijn vrienden. Durf je trouwens één van de ‘smekkies in alle smaken’ te proeven? Geef gerust een vieze aan papa en mama, dat wordt pas echt grappig.

Wil je de rest van Londen ontdekken? Dan is het goed om te weten dat een groot deel van de musea in Londen gratis zijn, dat komt omdat deze musea van de overheid zijn. Je hoeft er dus niets voor te betalen. Vaak wordt er wel een kleine bijdrage gevraagd voor bijvoorbeeld de museumplattegrond. We weten dat London niet de goedkoopste bestemming is met kinderen, maar op deze manier wordt het toch een stuk aantrekkelijker!

Onze Best in Travel tips voor 2020

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten, € 2,50 calamiteitenfonds per boeking en € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen bij reservering te betalen:

 • éénpersoonskamer: € 155,- per 11-daagse rondreis, € 175,- per 12-daagse rondreis

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • toeristenbelasting:
  Hotel Zum Lamm: € 2,- per persoon per nacht (vanaf 15 jaar),
  Hotel Bambi am Park: € 1,50 per persoon per nacht (vanaf 14 jaar),
  Hotel Bergerhof: € 1,50 per persoon per nacht (vanaf 14 jaar)
  In Italië mag de lokale overheid toeristenbelasting heffen. Tarieven variëren per gemeente en accommodatieclassificatie, van € 0,20 tot enkele euro’s per persoon per nacht (grote steden als Florence en Rome). Deze toeristenbelasting is niet inbegrepen in de prijs van de boeking en dient ter plaatse betaald te worden

Bij reservering op te geven en ter plaatse te betalen:

 • huisdieren Hotel Zum Lamm: € 9,- per dag (op aanvraag)
 • huisdieren Bambi am Park: € 8,- per dag (op aanvraag)
 • huisdieren Hotel Bergerhof: € 4,- per dag (op aanvraag)
Sluit details
Ontdek de mooiste bergpassen van Italië en Oostenrijk
Alpen in een notendop!
11- of 12-daagse familierondreis Tirol en Zuid-Tirol
 • Rondreis
 • Italië
 • Zuid-Tirol
 • wat is het allermooist... Ortler, Dolomieten of Timok's Alm?
 • inclusief 9/10 diners en 1x ticket berglift!
 • de hoogste toppen van Italië én van Oostenrijk
Per persoon vanaf € 522,75 bij vertrek op 03-06-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief dossier-/reserveringskosten: € 25,- per boeking en calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021).
Sluit details
Kornati National park
 • Avontuurlijke gezinsvakantie
 • Kroatië
 • Dalmatië
 • activiteitenprogramma met Engelstalige begeleiding
 • boottocht naar Nationaal Park Kornati
 • prachtige natuur in Nationale Parken Plitvice en Paklenica
Per persoon vanaf € 703,75 bij vertrek op 02-06-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief reserverings-/dossierkosten: € 25,- per boeking, calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking en € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslagen ter plaatse te betalen:

 • borg Camping Huttopia Wattwiller: € 90,- per verblijf
 • toeristenbelasting Huttopia Wattwiller: € 0,45 per persoon per dag
 • borg Camping Huttopia Bourg St. Maurice: € 90,- per verblijf
 • toeristenbelasting Camping Huttopia Bourg St. Maurice: € 0,66 per persoon per dag (vanaf 18 jaar)
 • borg Huttopia Village Dieulefit: € 90,- per verblijf
 • toeristenbelasting Huttopia Village Dieulefit: € 0,50 per persoon per dag (vanaf 18 jaar)

Bij reservering op te geven indien gewenst en ter plaatse te betalen

 • eindschoonmaak Camping Huttopia Wattwiller: € 70,- per verblijf
 • huisdier Camping Huttopia Wattwiller: € 4,- per dier per nacht van 5 juli tot en met 1 september 2021, overige periode: €3,- per dier per nacht
 • bedlinnen Camping Huttopia Wattwiller: € 14,- per tweepersoonsbed en € 10,- per éénpersoonsbed
 • 1 grote handdoek p.p. Camping Huttopia Wattwiller: € 5,00 per persoon
 • kinderpakket (bed - en stoel) Camping Huttopia Wattwiller: € 6,- van 5 juli tot en met 1 september 2021, daarbuiten gratis
 • eindschoonmaak Camping Huttopia Bourg St. Maurice: € 70,- per verblijf
 • huisdier Camping Huttopia Bourg St. Maurice: € 4,60 per dier per nacht van 5 juli tot en met 1 september 2021, overige periode: € 2,50 per dier per nacht
 • bedlinnen Camping Huttopia Bourg St. Maurice: € 14,- per tweepersoonsbed en € 10,- per éénpersoonsbed
 • 1 grote handdoek p.p. Camping Bourg St. Maurice: € 5,00 per persoon
 • kinderpakket (bed - en stoel) Camping Bourg St. Maurice: € 6,- van 5 juli tot en met 1 september 2021, daarbuiten gratis
 • eindschoonmaak Huttopia Village Dieulefit: € 70,- per verblijf
 • huisdier Huttopia Village Dieulefit: € 5,25 per dier per nacht van 5 juli tot en met 1 september 2021, overige periode: € 5,- per dier per nacht
 • kinderpakket (bed- en stoel) Huttopia Village Dieulefit: € 6,- van 5 juli tot en met 1 september 2021, daarbuiten gratis
 • eindschoonmaak + opgemaakte bedden Huttopia Village Dieulefit: € 90,- per verblijf
Sluit details
Elzas, Frankrijk
Wijngaarden, koeienbellen en lavendelvelden
11, 12 of 15-daagse rondreis Elzas, Franse Alpen en Drôme
 • Rondreis
 • Frankrijk
 • Elzas
 • rondreis door de Elzas, Franse Alpen en Drôme 
 • slapen in een stacaravan, chalet en ingerichte tent
 • verblijf op Huttopia campings en Huttopia Village met een mooie ligging
Per persoon vanaf € 383,75 bij vertrek op 29-05-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief dossier-/reserveringskosten: € 25,- per boeking, calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking en € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021)

Verplichte toeslag Stena Line - bij reservering te betalen
De prijzen zijn gebaseerd op maximaal 2 personen van 16 jaar en ouder. Indien je wenst te reizen met meer dan 2 personen van 16 jaar of ouder dien je rekening te houden met een toeslag. Indien je reist met kinderen van 3 jaar of jonger geldt er een korting

 • toeslag bij extra volwassenen vanaf 16 jaar: € 18,- per persoon per enkele reis
 • korting bij kinderen t/m 3 jaar: € 18,- per persoon per enkele reis

Bij reservering op te geven indien gewenst en vooraf te betalen:

Naast de standaard binnenhut kun je ook kiezen voor een buitenhut. Hiervoor geldt een toeslag. Toeslag per hut per enkele reis:

 • tweepersoonsbinnenhut met bedden naast elkaar € 30,- van 18 juni t/m 15 augstus. In de overige periodes € 29,-
 • tweepersoonsbuitenhut € 30,- van 18 juni t/m 15 augustus. In de overige periodes € 29,-
 • tweepersoonsbuitenhut met bedden naast elkaar € 62,- van 18 juni t/m 15 augustus. In de overige periodes € 58,-
 • driepersoonsbuitenhut € 30,- van 18 juni t/m 15 augustus. In de overige periodes € 29,- 
 • vierpersoonsbuitenhut € 32,- van 18 juni t/m 15 augustus. In de overige periodes € 29,- 
 • vijfpersoonsbuitenhut € 19,- van 18 juni t/m 15 augustus. In de overige periodes € 18,- 
 • twee + vierpersoonsbuitenhut € 62,- van 18 juni t/m 15 augustus. In de overige periodes € 58,- 

Maaltijden overtocht

 • maaltijden voor kinderen van 0 t/m 3 zijn gratis
 • ontbijtbuffet volw. € 16,- per persoon per enkele reis
 • ontbijtbuffet kind 4 t/m 15 jaar € 8,- per persoon per enkele reis
 • dinerbuffet volw. € 38,- per persoon per enkele reis in de periode
 • dinerbuffet kind 4 t/m 15 jaar € 19,- per persoon per enkele reis in de periode

Op het traject Kiel-Göteborg is het dinerbuffet inclusief bier, wijn, softdrinks en koffie.

Toeslag hoge auto

 • auto hoger dan 2 m en tot 3 m hoog en tot 6 m lang, Kiel-Göteborg v.v.: gratis

Vakantiepark Säfsen Resort

 • eindschoonmaak € 78,- of zelf verzorgen
 • handdoeken en bedlinnen € 19,- per set, per persoon of zelf meenemen
 • hond mee € 17,- (op aanvraag)

Vakantiepark Orsa Grönklitt

 • eindschoonmaak € 90,- of zelf verzorgen (Kies je voor de grotere vakantiewoning dan kost de eindschoonmaak € 98,-)
 • handdoeken en bedlinnen € 18,- per set, per persoon of zelf meenemen
 • babybed € 20,- per item
 • kinderstoel € 20,- per item
 • hond mee € 30,- (op aanvraag)

 Vakantiepark Idre Fjäll

 • eindschoonmaak € 87,- of zelf verzorgen (kies je voor de grotere woning dan kost de eindschoonmaak € 143,-)
 • handdoeken en bedlinnen € 19,- per set, per persoon of zelf meenemen
 • babybed € 18,- per item
 • kinderstoel € 18,- per item
 • hond mee € 30,- (op aanvraag)

Bij reservering op te geven indien gewenst en ter plaatse te betalen:

Vakantieparken Säfsen

 • babybed SEK 150 per stuk
 • kinderstoel SEK 150 per stuk

Zelf meenemen:

 • je dient zelf theedoeken mee te nemen
Sluit details
Spelen op de steiger aan een meer in Zweden
Zweden in een Notendop
13- of 14-daagse familierondreis Dalarna
 • Rondreis
 • Zweden
 • Midden-Zweden
 • logeren in een heuse Zweedse stuga
 • veel activiteiten mogelijk zoals vissen, kanoën en mountainbiken
 • inclusief overtocht met Stena Line
Per persoon vanaf € 492,75 bij vertrek op 21-08-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Bezetting rondreis
Bij 2 personen verblijf je in een 2-persoonsbinnenhut en in een driekamerstacaravan.
Bij 3 personen verblijf je in een 3-persoonsbuitenhut en in een driekamerstacaravan.
Bij 4 personen verblijf je in een 4-persoonsbuitenhut en in een driekamerstacaravan.
Bij 5 personen verblijf je in een 2 + 3-persoonsbuitenhut en in een vierkamerstacaravan.
Bij 6 personen verblijf je in een 2 + 4-persoonsbuitenhut en in een vierkamerstacaravan.

Bij reservering op te geven indien gewenst en te betalen:
Naast de standaard binnenhut (naar aantal personen) kun je ook kiezen voor een buitenhut op de overtochten Hoek van Holland - Harwich.

 • tweepersoonsbuitenhut: € 14,- per hut per enkele reis in de periode van 1 april tot en met 31 mei 2021 en van 1 september tot 31 oktober 2021, € 17,- van 1 juni tot en met 31 augustus 2021.

 Maaltijden aan boord :

 • ontbijtbuffet volw. € 13,- per persoon, per enkele reis
 • dinerbuffet volw. € 15,- per persoon, per enkele reis
 • diner + ontbijtbuffet volw. € 23,- per persoon, per enkele reis

De maaltijden voor kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis en voor kinderen van 4 t/m 15 jaar geldt 50% korting, dit is al in de prijzen verwerkt.

Let op: hogere autoplaatsen zijn altijd op aanvraag in verband met beperkte beschikbaarheid

 • Hoek van Holland - Harwich: Auto hoger dan 2 meter, tot 3 meter hoog en maximaal 6 meter lang: prijs is op aanvraag

Bij reservering opgeven en ter plaatse te betalen:

 • huur babybed £ 12,- bij 7 nachten of meer en £ 7,- bij 4 nachten of minder per vakantiepark (borg £ 20,- per vakantiepark per item)
 • huur kinderstoel £ 12,- bij 7 nachten of meer en £ 7,- bij 4 nachten of minder per vakantiepark (borg £ 20,- per vakantiepark per item)
Sluit details
Hogwarts express
Op avontuur met Harry Potter
15- of 16-daagse familierondreis Dorset, Somerset en Londen
 • Rondreis
 • Groot-Brittannië
 • Zuidwest-Engeland
 • Familievriendelijke accommodaties dichtbij bezienswaardigheden
 • reis door de Cotswolds, langs de Jurassic Coast naar bruisend Londen
 • inclusief bezoek Warner Bros studio's en bootovertocht van en naar Nederland
Per persoon vanaf € 731,75 bij vertrek op 04-10-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven