Goede doelen en Pharos Reizen

Goede doelen en Pharos Reizen

GreenSeat

Bij Pharos Reizen kun je de CO2-uitstoot van jouw autorit compenseren. Daarvoor werken wij samen met GreenSeat. Zij investeren jouw bijdrage in duurzame projecten.

GreenSeat is onderdeel van de Climate Neutral Group. Deze organisatie streeft naar een klimaatneutrale wereld. Dit kan door de uitstoot van broeikasgassen te reduceren. GreenSeat compenseert jouw reis via duurzame energie- en bosprojecten. GreenSeat compenseert zowel vlieg- als autoreizen en werkt al met meer dan honderd reisorganisaties.

Doe je mee?
Tijdens het boekingsproces kun je aangeven of je wil bijdragen aan een beter milieu door de CO2-uitstoot van jouw reis te compenseren. Afhankelijk van de afstand doneer je € 3,50 of € 7,00 per boeking. Het bedrag maakt deel uit van de totale factuur van de geboekte reis.

Bekijk de kosten van GreenSeat CO2 Compensatie >>

Het geld dat je afrekent met Pharos Reizen gaat naar een project in Thailand. Dit project vervangt fossiele brandstof door biomassa van o.a. rijstschillen en houtsnippers. Het project zorgt naast minder CO2-uitstoot, ook voor werkgelegenheid, technologische overdracht en duurzame energievoorziening.

Op de website van GreenSeat vind je uitgebreide informatie over hun projecten, de kwaliteitscriteria, het toezicht op de CO2-compensatie en de gebruikte berekeningen. Ook vind je er het jaarverslag. Na je vertrekdatum stuurt GreenSeat jou een certificaat met informatie over het project en een bewijs dat het geld is aangekomen.

Stichting BIO Kinderrevalidatie

Vakantie betekent: veel positieve energie. Dat geldt zeker ook voor gezinnen met kinderen met een beperking.

Dankzij Stichting Bio Kinderrevalidatie kunnen ook zij even onbeperkt genieten. In het Bio Vakantieoord in Arnhem is alles zo geregeld dat de beperking onbelangrijk wordt. Er zijn zeer ruime, speciaal aangepaste, vakantieaccommodaties. De speciale speeltoestellen, het aangepaste zwembad en de schitterende manege maken het park compleet.

Wil je een bijdrage leveren, zodat deze gezinnen tegen ‘normale’ kosten kunnen genieten van een vakantie op het Bio Vakantieoord? Dat kan laagdrempelig. Via een link in jouw bevestigingsmail kun je een bedrag doneren, vanaf twee euro. Jouw bijdrage komt direct bij Stichting BIO Kinderrevalidatie terecht!

Maak kennis met Stichting Bio

Bio weet hoe graag ook gezinnen met een gehandicapt kind op vakantie willen. En hoe nodig dit is. Tijdens een verblijf bij Bio is de handicap van hun kind eens even niet leidend in hun leven. Sámen kunnen zij, dankzij alle aanpassingen in het park, de faciliteiten op maat en de aanwezige hulpmiddelen in en rond de vakantiewoningen, genieten van een ontspannen vakantie in een natuurlijke omgeving.

Om de vakantie voor hen betaalbaar te houden, is jouw hulp nodig. Help je mee?