Coronavirus

BELANGRIJK BERICHT

Vanwege de uitbraak en wereldwijde impact van het coronavirus hebben we besloten om een groot gedeelte van onze reizen met vertrek tot en met 31 mei niet meer uit te voeren. Uitzonderingen daarop zijn arrangementen in Nederland (geannuleerd tot en met 10 mei), zeecruises (geannuleerd tot en met 14 mei) en camperreizen van Travelhome en ANWB Ledenreizen (geannuleerd tot en met 30 april). Dit is van toepassing op alle bestemmingen die we aanbieden. Lees hier meer informatie.

Vragen rondom het coronavirus

BELANGRIJK: we verzoeken je dringend om in de komende dagen niet met ons contact center te bellen. Vertrek je tussen nu en 31 mei? We nemen spoedig contact met je op. Vertrek je vanaf 1 juni? Lees dan ons omboekbeleid voor de laatste updates.

Klik op de links hieronder voor de meest actuele informatie over het coronavirus en het omboekbeleid van Pharos Reizen én heel ANWB Reizen:

Vragen over het Coronavirus

De drie meest gestelde vragen over het coronavirus

1. Wat is het actuele reisadvies per bestemming, welke code is van toepassing?

Dit is afhankelijk per land of zelfs per regio en wijzigt regelmatig op dit moment. Kijk voor de laatste update de site van Buitenlandse Zaken, https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

2. Welk inreisbeperkingen zijn per bestemming van toepassing?

Ook daar biedt Buitenlandse Zaken de meest actuele informatie, check wat daarvoor voor jou persoonlijk van toepassing is. De informatie vind je onder het kopje “Verkeersveiligheid / Inreisbeperking”. De ontwikkelingen hierin volgen elkaar snel op, passagiers afkomstig uit diverse landen inclusief vanuit Europa, worden niet overal meer toegelaten. Afhankelijk van de situatie nemen wij hierop een besluit en treffende wij de benodigde maatregelen.

3. Dekt mijn verzekering de kosten van als ik mijn reis wil annuleren of omboeken?

Dit hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten. Kijk op de website van Independer voor een overzicht van de meeste verzekeringen. Ben je op zoek naar de informatie over je ANWB Verzekering? Op deze pagina van ANWB vind je alle nodige informatie.