De zekerheid van Pharos Reizen

over-ons-zekerheid.jpg

Zekerheid

Natuurlijk gaat niemand er van uit dat er dingen mis gaan op vakantie. Maar je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, er kan tenslotte altijd iets gebeuren. Voor jezelf sluit je daarom normaal gesproken een reisverzekering af. Op die manier ben je ingedekt tegen eventuele diefstal, medische kosten et cetera. Maar ook met een reisorganisatie, reis of bestemming kan van alles gebeuren. Denk maar aan de uitbarsting van een vulkaan, bosbranden of faillissement van een reisorganisatie.

Om je ook tegen deze risico's te beschermen is er een aantal organisaties opgericht waarvan alle betrouwbare reisorganisaties in Nederland lid zijn.

Ook is Pharos Reizen van ANWB lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Hier vind je een korte beschrijving van wat elke organisatie doet en waartegen het je als consument beschermt. Zo kun je altijd met een veilig gevoel op reis.

 

ANWB

De zekerheid van de ANWB

Pharos Reizen maakt deel uit van de ANWB en biedt je daarmee een betrouwbare basis. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd om zijn vakantie te zoeken én te boeken bij Pharos Reizen. Maar ANWB-leden hebben vanzelfsprekend een streepje voor.

 • wij verrassen je met inspirerende autovakanties binnen Europa waarbij wij je prikkelen van het pad af te gaan en verrassen met unieke plekjes onderweg
 • wij verlengen je vakantiegevoel en beloven je een vakantie en voorbereidingen zonder stress
 • je kiest voor een duurzame reisorganisatie. Alle vakanties worden CO2 neutraal aangeboden. Sinds 2018 stimuleren wij mensen met de elektrische auto op pad te gaan en tenslotte huizen wij in een van de meest duurzame bedrijfspanden van Nederland. Mede hierdoor zijn wij eind 2018 bekroond met het Travelife Certificaat.

ANVR

De zekerheid van de ANVR

Pharos Reizen van ANWB conformeert zich aan de ANVR Code Reisaanbiedingen.

ANVR-Reizigersvoorwaarden
Pharos Reizen van ANWB B.V. (KvK 27153706) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. 

Lees hier verder:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • ANVR Vervoer- en bagagevoorwaarden
 • Aanvullende reisvoorwaarden van ANWB

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en hier voor de aanvullende reisvoorwaarden van ANWB. Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reisvoorwaarden en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) en overige ANVR-informatie.

Calamiteitenfonds

De zekerheid van het Calamiteitenfonds

Pharos Reizen is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR). Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds.

Deze garantie houdt in dat als je consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

 • (een deel van) jouw reissom terugkrijgt, indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren.
 • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt, indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan: een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Voor de verplichte bijdrage van slechts € 2,50 per boeking bent u tot een gezelschap van 9 personen verzekerd. Voor boekingen binnen Nederland betaal je niets.

Meer informatie over de SCR vind je op www.calamiteitenfonds.nl. Hier vind je ook adviezen met betrekking tot bestemmingen, evenals een samenvatting van het SCR reglement.

Duurzaam toerisme

Duurzaam toerisme bij Pharos Reizen

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor (n)u bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur ervaart, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming. Voor de reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen. Mede hierdoor hebben we eind 2018 het Travelife certificaat behaald en zullen we in de toekomst onze reizen nog duurzamer maken. 

Lees op de pagina 'Bewust op reis' meer over het Travelife certificaat, ons duurzame beleid, CO2-compensatie, klimaatprojecten, goede doelen en andere duurzame initiatieven.

iDeal

De zekerheid van iDeal

Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk jouw online aankopen afrekenen. Je rekent af in jouw vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van jouw eigen bank. Als internetbankierder kun je direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat je je daarvoor hoeft aan te melden. Voor meer informatie: website iDeal

Meld kindersekstoerisme

Meld kindersekstoerisme

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden:  www.meldkindersekstoerisme.nl. Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Voorwaarden

De voorwaarden van Pharos Reizen

Zodra je boekt bij Pharos Reizen zijn de ANVR voorwaarden en de aanvullende reisvoorwaarden van ANWB van toepassing. Door te boeken ga je daarnaast akkoord met onze eigen voorwaarden met betrekking tot aansprakelijkheid, privacy, informatie in onze brochures en op de website.

SGR

De zekerheid van de SGR

Pharos Reizen van ANWB B.V. (KvK nr. 27250882) is aangesloten bij de SGR. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Vanaf 1 februari 2021 wordt bij iedere boeking een SGR-bijdrage berekend. Deze bijdrage voor het Garantiefonds Reizen bedraagt standaard € 5,- per persoon. Deze bijdrage is niet van toepassing als jouw boeking onder de volgende uitzonderingen valt:

 • De totale reissom per persoon is lager dan € 150,-
 • Voor kinderen tot 2 jaar (op het moment van boeken) hoeft geen bijdrage betaald te worden.

Er zijn ook afwijkingen van de bijdrage per persoon in geval van onderstaande situaties: 

 • Verhuur van vakantiewoning/appartement/stacaravan/tent: hier geldt een standaard afdracht voor 2 personen
 • Losse camperverhuur/losse charter- (zeil)schepen: hier geldt een standaard afdracht voor 2 personen
 • Verhuur losse campingplaats: hier geldt een standaard afdracht voor 1 persoon
 • Losse hotelovernachting: hier geldt een standaard afdracht voor 1 persoon
 • Losse autohuur/ferryovertocht: hier geldt een standaard afdracht voor 1 persoon
 • Losse buspendel: hier geldt een standaard afdracht voor 1 persoon

Als de uitzondering op jouw boeking van toepassing is, dan vind je de bedragen terug op de factuur van de door jouw geboekte vakantie of reis.

De SGR-bijdrage bestond al langer maar de bijdrage hiervoor is in 1999 afgeschaft. Dit omdat het fondsvermogen groot genoeg was om normale risico’s zonder consumentenbijdrage te dekken. Door Covid-19 heeft SGR meer garanties uitgegeven dan normaal en is het nodig om het fondsvermogen weer te versterken. Zo kun je in de toekomst zorgeloos blijven reizen en blijf je beschermd tegen faillissementsrisico's van reisorganisaties die bij de SGR zijn aangesloten.