Pretpark Duitsland

Duitsland heeft veel bijzondere pretparken die je absoluut niet mag overslaan

Pretparken in Duitsland

Themareizen voor het hele gezin

Een vakantie waarbij attractieparken centraal staan, is ideaal voor gezinnen. En dan natuurlijk met name voor gezinnen waarvan de kinderen nog niet al te oud zijn. Je kunt onder meer kiezen uit vakanties met het thema ‘pretparken in Duitsland’. In het aanbod vind je korte uitstapjes van twee tot vier dagen en langere, elfdaagse vakanties. Er is dus altijd een vakantie rond een Duits pret-, thema- of attractiepark te vinden die in je agenda is in te passen.

Pretpark tips in Duitsland

Prijsdetails

Deze prijs is: 

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021).

Bij reservering op te geven indien gewenst en ter plaatse te betalen:

 • kinderbed: € 10,- per kinderbed per verblijf
Sluit details
LEGOLAND®, ingang
 • Leuk voor onderweg
 • Duitsland
 • Beieren
 • kinderen t/m 2 jaar gratis, kinderen 3 t/m 17 jaar voordelige prijzen
 • slapen in een LEGO huisje in LEGOLAND® Feriendorf
 • 2-daagse entree LEGOLAND® Deutschland inbegrepen
Per persoon vanaf € 162,75 bij vertrek op 01-06-2021
Prijsdetails

Deze prijs is:

 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021).
Bij reservering op te geven indien gewenst en ter plaatse te betalen:
 • huisdier: € 20,- per huisdier per nacht
Bij reservering op te geven indien (gratis) gewenst:
 • kinderbed (gratis), op aanvraag
Sluit details
Playmobil Funpark, Zirndorf
Tijd voor een Playmobil Pauze!
3-daags PLAYMOBIL-FunPark® Duitsland
 • Leuk voor onderweg
 • Duitsland
 • Beieren
 • slechts 9 km van Playmobil Funpark gelegen
 • gunstig gelegen op de route naar Oostenrijk, Italië, Slovenië en Kroatië
 • inclusief 1 dagticket PLAYMOBIL-FunPark® Duitsland
Per persoon vanaf € 141,25 bij vertrek op 17-09-2021

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Ontdek de leukste pretparken van Duitsland

Pretpark in Duitsland gebaseerd op bekend speelgoedmerk

Het Duitse speelgoedmerk Playmobil heeft zijn hoofdkantoor in de Beierse stad Zirndorf. Bij deze gemeente bevindt zich ook het themapark Playmobil FunPark. Op het 90.000 vierkante meter grote terrein staan tal van attracties opgesteld die zijn gebaseerd op het iconische Playmobil-speelgoed. Zo vind je hier een cowboydorp met nabijgelegen goudmijn, een politiebureau, een kasteel (waar riddertoernooien worden gehouden) en een reconstructie van de Ark van Noach. Ook speeltuinen, een Playmobil-winkel en horeca ontbreken niet. Een andere vakantie waarbij een bezoek aan een pretpark in Duitsland is inbegrepen, brengt je naar Legoland. Dit kinderpark ligt bij Günzburg in Beieren. In de circa 50 attracties zijn 55 miljoen Legosteentjes verwerkt. Op het terrein vind je onder andere een piratennest, een riddergedeelte met kermisattracties, een legostadje en replica’s van bekende gebouwen.

Tripsdrill: het oudste pretpark van Duitsland

Bij Cleebronn, in de deelstaat Baden-Württemberg, ligt het Erlebnispark Tripsdrill. Dit werd in 1929 opgericht en is daarmee het oudste Duitse pretpark. Tripsdrill heeft een enigszins historisch thema. Er zijn bijvoorbeeld negentiende-eeuwse huisjes, en diverse attracties hebben gondels die zijn vormgegeven als tonnen, theekopjes en meelzakken. Je vindt er onder meer waterattracties en achtbanen. De blikvanger is de achtbaan Mammut. Dit is een houten achtbaan van 860 meter lang met een topsnelheid van 90 kilometer per uur. Ook heel bijzonder is de 60 meter hoge boomstamattractie Badewannen-Fahrt zum Jungbrunnen. Op deze wildwaterbaan ga je in een badkuip naar beneden. Verder vind je in Tripsdrill speelterreinen, een museum, een theater, een kinderboerderij en een dierenpark. Bezoekers mogen diverse dieren aaien en voederen. Ook zijn er demonstraties met valken.

Een bezoek aan zeeaquarium Sea Life Speyer in Duitsland is zeker de moeite waard

Hotel vlak bij attractiepark

Om het je extra gemakkelijk te maken, overnacht je bij elk van de vakanties steeds in de buurt van het themapark van je keuze. De entree tot je favoriete pretpark in Duitsland is inbegrepen bij de totaalprijs van het arrangement. Over het algemeen verblijven jij en je gezin meerdere dagen in het hotel bij het attractiepark. Zo hebben jullie tijd genoeg om alles op het terrein te zien en te beleven. De vakanties van elf dagen bieden natuurlijk uitgebreidere mogelijkheden. Op de logeeradressen van deze langere vakanties zijn leuke uitstapjes mogelijk. Bijvoorbeeld naar de kasteelstad Heidelberg of het zeeaquarium Sea Life Speyer. Ook een bezoek aan natuurgebieden of grotten is mogelijk. De kortere vakanties naar een pretpark in Duitsland zijn overigens met een of meer dagen te verlengen.