Romantische Strasse Duitsland

7- of 9-daagse rondreis Beieren

Sprookjes bestaan! Rijd door de wijngaarden, ontdek romantische kastelen en kijk uit op de Alpen. Bovendien bezoek je juweeltjes van vakwerkstadjes, zoals Rothenburg en Dinkelsbühl. Een prachtige route door een afwisselend landschap. 

  • wijngaarden, Alpen en middeleeuwse stadjes
  • sprookjeskasteel Neuschwanstein
  • van mei tot oktober veel feesten langs de route
Zoek & boekcode: 54546
Vanaf € 588,75
bij vertrek op 01-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp
80003-duitsland-romantische-strasse.jpg

Een romantische ontdekkingsreis met je eigen auto! De Romantische Strasse slingert vanaf het historische Würzburg tot aan de voet van de Alpen. Een poëtische route van 350 kilometer door een idyllisch landschap en 26 romantische plaatsen. Waaronder Rothenburg ob der Tauber, één van de mooiste dorpjes van Duitsland.

De romantische reis gaat verder richting Dinkelsbühl en Augsburg. Het glooiende landschap in het noorden maakt in het zuiden plaats voor heuse bergen met uitgestrekte wouden. Laat je romantische rondreissprookje tot leven komen in kasteel Neuschwanstein. Samen met je eigen glazen koets en droomprins(es) beëindig je je reis in Füssen, waar je genoeg romantische plekjes vindt om deze reis in stijl te beëindigen.

Ook landschappelijk staat deze reis vol afwisseling: van rivierdalen, bossen en wijngaarden tot groene weiden en witte Alpentoppen. 

Je verblijft in...
Deze sprookjesachtige rondreis start in de meest romantische stad van Duitsland: residentiestad Würzburg. Je verblijft twee nachten in hotel Wittelsbacher Höh, gebouwd in 1880 en met uitzicht op het fort Marienberg. De oude barokstad staat bekend om haar cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en natuurschoon. Wanneer je kiest voor de 9-daagse reis, vertrek je na het prachtige Würzburg richting Hotel Rappen Rothenburg voor een tweedaagse overnachting.

Je reist verder, door prachtige wijngaarden, richting de middeleeuwse parel Donauwörth. Overnachten doe je in het Parkhotel Donauwörth: een rustig gelegen 4*-hotel met prachtig uitzicht op het omliggende platteland. Voor het slotakkoord van deze romantische reis ga je verder zuidwaarts in Beieren, naar Füssen. Natuurlijk breng je hier een bezoekje aan sprookjeskasteel Neuschwanstein. Of ga je terug in de tijd naar Slot Hohenschwangau en volg je de voetsporen van Koning Ludwig II?

Bijzondere ervaringen

  • een boottocht over de Main in Würzburg
  • de historische stadskern in Rothenburg ob der Tauber
  • wandeling met de nachtwacht door romantisch Würzburg
  • 5 verschillende landschappen rond Donauwörth
  • de stad van Leopold Mozart: Augsburg
  • koningspaleizen Hohenschwangau en Neuschwanstein
  • spectaculaire omgevingen rond middeleeuws Füssen

Geheimtip
Vlak bij Würzburg liggen de wijngaarden van de Frankenwijn. Het is de moeite waard wijn te proeven in de gewelfde Weinstube van het Bürgerspital zum Heiligen Geist.

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze rondreis is niet geschikt als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit.

Huisdieren
Een huisdier is niet toegestaan tijdens deze rondreis. 

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen. Je kunt deze vakantie wel goed combineren met een andere prachtige (rond)reis, kijk hiervoor op onze website en gebruik hiervoor tijdens het boeken het winkelmandje.

Disclaimer:
Het is mogelijk dat de genoemde openingsdagen en/of -tijden gewijzigd zijn. Om er zeker van te zijn dat je over de juiste informatie beschikt raden wij je aan om voor je bezoek de openingsdagen/-tijden na te vragen bij de receptie of zelf online te controleren.

pag-22---rom.strasse-4.jpg

Berglandschap

Wat een uitzicht onderweg. Let je ook op de weg?
shutterstock_5790154-wurzburg.jpg

Würzburg

Een glas Frankenwijn in Unesco-erfgoed Würzburg?
schneeballen.jpg

Schneeball

Smelt in je mond: Rothenburger sneeuwballen
stadtansicht_lech_4.jpg

Füssen

Wat een plaatje, aan de 'Füsse' van de Alpen
duitsland_in_een_notendop_schloss_neuschwanstein02.jpg

Neuschwanstein

Het sprookjeskasteel van de gekke koning Ludwig
rr-duitsland-rothenburg.jpg

Rothenburg

Vakwerksprookje in zakformaat
Vanaf € 588,75
bij vertrek op 01-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Kies je vertrekdatum

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25 en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.