Rondreis Noord-Duitsland

Op rondreis door Noord-Duitsland doe je voormalige Hanzesteden als Lübeck, Bremen, Hamburg, Wismar en Stralsund aan.

Gevarieerde rondreizen door Noord-Duitsland

Noord-Duitsland heeft vakantiegangers met interesse in geschiedenis genoeg te bieden. Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van Nederlandse handelaren en bezoek de Hanzesteden. Aansluitend kan je tijdens je rondreis door Noord-Duitsland het eiland Rügen bezoeken.

Onze rondreistips door Noord-Duitsland

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Hanzesteden aan de Oostzee

De Nederlandse invloed is in de steden aan de Oostzee overal aanwezig. Typerende trapgevels, oud-Hollandse kerkarchitectuur en zelfs Nederlandse dialectwoorden zijn herkenbare overblijfselen. Op rondreis door Noord-Duitsland doe je voormalige Hanzesteden als Lübeck, Bremen, Hamburg, Wismar en Stralsund aan. De Hollandse renaissancestijl komt in Wismar terug in het Wasserkunst-paviljoen. Baksteengotiek kenmerkt de Mariakerk, Sint-Joriskerk en Sint-Nicolaaskerk. Karakteristieke in baksteengotiek opgetrokken kerkgebouwen in Stralsund zijn de beeldbepalende Mariakerk, Nicolaaskerk en Jakobikerk.

Een rondreis door Noord-Duitsland is niet compleet zonder een bezoek aan Rügen, het grootste Duitse eiland.

Bezoek aan Rügen

Een rondreis door Noord-Duitsland is niet compleet zonder een bezoek aan Rügen, het grootste Duitse eiland. Rügen is vanuit Stralsund eenvoudig via de Rügendamm en de Rügenbrücke te bereiken. Het eiland valt op door zijn steile krijtrotsen, witte stranden en grillige kustlijn. Verspreid in het licht glooiende landschap liggen meertjes, vruchtbare landbouwgebieden, sfeervolle vissersdorpjes en fraaie negentiende-eeuwse villa’s. Nationaal park Jasmund heeft het uitzichtpunt Königsstuhl, een informatiecentrum en talloze wandel- en fietsmogelijkheden.