8-daagse rondreis bergen, ridders, sprookjeskastelen en fantasie

Ga mee en ontdek de bergen in het Sauerland, slaap als ridder bij het kasteel in Noord-Beieren en beleef fantastische momenten in Phantasialand!

 

  • inclusief entree Drachenfelsbahn
  • slapen bij een kasteel
  • voordelige kinderprijzen t/m 14 jaar
Zoek & boekcode: 98323
Vanaf € 498,75
bij vertrek op 19-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen
Deel deze vakantie Facebook E-mail Deel met WhatsApp

Ontdek drie heel verschillende Duitse regio’s! Ga mee en ontdek eerst de bergen en meren van het Sauerland. 

Slaap daarna als een ridder bij het kasteel in Kronach, in het grensgebied tussen Thüringen en Noord-Beieren. Een streek met vele kastelen, historische plaatsen (Coburg, Bamberg, Kronach zelf), dicht langs de Speelgoedroute. Vlak bij het ‘Groene Hart van Duitsland’, met natuurpark Frankenwald dat grenst aan het Thüringer Wald. Wandel je een stukje van de Rennsteig, Duitslands oudste langeafstands-wandelpad? 

Daarna verhuis je naar het Zevengebergte, langs de Rijn. Wist je dat dit een van Duitslands oudste natuurreservaten is? De heuvels, het kasteel en de vergezichten hier rond de Drakenrots (Drachenfels) prikkelen de fantasie. Een bezoek aan Phantasialand is voor de kinderen natuurlijk helemaal een fantastische afsluiting van deze rondreis. 

Je verblijft in...
Je begint in het bekende Sauerland Stern Hotel met zijn vele faciliteiten. Plons in het lagunebad of neem de kabelbaan naar de 838 meter hoge Ettelsberg. Vervolgens ontdek je Noord-Beieren, waar je je een ridder voelt in het nieuwe JUFA Hotel Kronach – Festung Rosenberg, dat tussen de historische muren van kasteel Rosenberg gelegen is. Na Kronach rijd je door naar Königswinter, aan de voet van het Zevengebergte. Neem hier de Drachenfelsbahn naar het sprookjesachtige kasteel Drachenburg. Overnacht in het JUFA hotel Königswinter/Bonn en sluit deze prachtige rondreis af met een dag fantasie in Phantasialand (je dient het ticket voor Phantasialand zelf aan te schaffen). 

Bijzondere ervaringen

  • de zomerrodelbaan in Willingen 
  • ontdek enkele plaatsen langs de Speelgoedroute 
  • een ridderlijke verblijfplaats: het kasteel in Kronach 
  • met de tandradbaan omhoog in Königswinter voor prachtig uitzicht 

Geheimtip
Bezoek de Haribo Fabriekverkoop in Bonn.
Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis kan aangevraagd worden voor reizigers met beperkte mobiliteit, neem hiervoor contact met ons op en vul een 'medische essentie' in om uw fysieke conditie en wensen kenbaar te maken, zodat wij de mogelijkheden voor je na kunnen gaan.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze rondreis.

Verlengen
Je kunt deze rondreis helaas niet verlengen.

Verder reizen
Je kunt deze rondreis goed combineren met een andere prachtige (rond)reis, vraag onze reisspecialist om advies.

Vanaf € 498,75
bij vertrek op 19-10-2021 p.p. bij 2 volwassenen

Kies je vertrekdatum

-
+
-
+
gekozen datum
op aanvraag
beschikbaar
niet beschikbaar

prijzen zijn incl. reserverings/dossierkosten € 25 en kosten Calamiteitenfonds € 2,50. Eventuele acties met kortingscode zijn nog niet verwerkt.

Pharos Voordeel beschikbaar