Rondreis Corsica

corsica-v2.jpg

Reizen door Corsica

De oude Grieken noemden het eiland 'Korsaï', wat bosrijk land betekent. De Fransen en Corsicanen spreken van 'Ile de Beaute' of eiland van de schoonheid. Ervaar zelf hoe prachtig het eiland van keizer Napoleon is. Van de bijna tropisch blauwe zee tot het groene en bergachtige binnenland.

corsica-sfeer-dec2015-calvi_panorama_mer.jpg

Alle rondreizen Corsica

Corsica is een heerlijk eiland. Het barst van de leuke steden en prachtige stranden. Maak ook eens een boottocht!
Frankrijk-Corsica-Favone-Vakantiepark-Lisa-Maria-strand001.jpg

Corsica met kids

Juist voor kinderen is Corsica heerlijk. Uren spelen aan het strand en samen de mooiste ritjes maken over het eiland.
frankrijk-corsica-bonifacio-hotel-roy-daragon-(1).jpg

Corsica met z'n tweeën

Ontdek samen het eiland van Napoleon, wandel door de straten, rij door het prachtige binnenland en kom tot rust aan het strand.
rr-corsica-wandel-natuur.jpg

Maak een rondreis door Corsica

Rond de Col de Bavella en het Forêt de Bonifatu vind je wandelpaden die tot de mooiste van Europa behoren. Liever naar het strand? Bezoek dan de omgeving van Porto-Vecchio! Hou je van lekker eten? Ook dan zit je goed op Corsica: proef in elk geval de brocciu-kaas, de lokale ricotta. Mooie stadjes en dorpjes heeft Corsica in overvloed. Ontdek bijvoorbeeld Bonifacio, Calvi, Corte en Pigna.

Wil je op rondreis? De overweldigende natuur van Corsica kent vele gezichten en wordt niet voor niets ‘Frankrijk in het klein’ genoemd. Laat je leiden langs de rode kliffen van het Scandola-reservaat in een bootje of geniet al duikend van de Middellandse Zee. En voor een beetje cultuur zullen de menhir-standbeelden van Filitosa je niet teleurstellen. Boek nu jouw vakantie naar Corsica, met z'n tweetjes of met de kinderen.

Onze vakanties

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Meer over Corsica

De oude Grieken noemden het Corsica al 'Korsaï', wat bosrijk land betekent. De Fransen en Corsicanen spreken van 'Ile de Beaute' of eiland van schoonheid. Het meest opvallende aan Corsica is wel de afwisselende natuur. Zo zijn er prachtige zandstranden aan de oost- en westkust, grillige rotsformaties aan de noord- en een deel van de westkust en krijtrotsen in het zuiden.

Natuur in Corsica

Enkele natuurlijke hoogtepunten zijn de hoge bergen, waarvan sommige met eeuwige sneeuw en skipistes. Bergpassen die over kale, granieten toppen slingeren. Diepe kloven, waarin woeste bergriviertjes richting zee stromen. Uitgestrekte loofbossen, met varkens die naar eikels en kastanjes zoeken. Tegen berghellingen aangebouwde terrasvormige dorpen. En rotsachtige baaien met rustige zandstranden.
Corsica heeft ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals dolmen, menhirs, forten, resten van Romeinse en Griekse nederzettingen, historische kerken en wachttorens, citadellen en middeleeuwse dorpen.

Het Corsicaanse klimaat

Corsica heeft een typisch Middellandse-Zeeklimaat met droge, warme zomers en vochtige winters met een gemiddelde temperatuur van 12°C. In de bergen is veel frisser en hoe hoger je komt hoe kouder het wordt. Sneeuw is te vinden boven de 1600 meter van oktober tot juni. De zeetemperatuur ligt van juni tot september soms boven de 25°C. Corsica heeft gemiddeld 2700 uren zon per jaar. Tussen juni en september ligt de gemiddelde dagtemperatuur boven de 25°C. In juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot boven de 35°C.

Op Corsica komen verschillende winden voor, ieder met hun eigen naam. De tramontane is een koude noordenwind, en waait ’s winters af en toe. De libeccio is in de zomer een hete, droge zuidwestenwind. In de winter brengt deze wind in het westen vaak regen met zich mee. De grecale is een noordoostenwind met regen in het noorden. De mistral (Corcicaans: maestrale) is een koude noordwestenwind die maar zelden waait. De mezzogiorno is een koele zeewind die vaak in het voorjaar waait. De sirocco is een stoffige wind uit het zuidoosten, vaak gevolgd door onweer.

De taal van Corsica

Het Corsicaans ('U Corsu') is een taal die verwant is aan zowel het Italiaans (en meer specifiek: het Toscaans) als aan het Frans. Wie Frans én Italiaans spreekt, moet het Corsicaans dus aardig kunnen begrijpen. Maar er zijn veel regionale verschillen, waardoor een conversatie in het Corsicaans niet altijd even makkelijk is. Gelukkig kun je op Corsica uitstekend met Frans terecht: dat is immers nog altijd de officiële taal.