North Coast 500 - met P&O Ferries

14-daagse Rondreis Schotland: Highlands, Edinburgh en Glen Coe

 • de verborgen pareltjes van de noordwestelijke Highlands
 • luxe cruiseferry van Zeebrugge of Rotterdam naar Hull
 • profiteer van de lage koers van de Pond
Zoek & boekcode: 12305
Zin in deze vakantie?
12305-2017-north-coast-500-hull-1024px.jpg

Van uitgestrekte landschappen, langs prachtige kustwegen en historische steden. De schitterende zon op de ruige zee, terwijl je een prachtige panoramaroute rijdt.  En daar in de verte, spot je daar nu een walvis

Je rijdt langs verscheidene filmsets zoals Alnwick Castle en Glen Coe, proeft Single malt whisky’s in Pitlochry en drinkt een pintje in de gezellige pubs van Edinburgh. Je reist langs ruige kusten tot indrukwekkende bergmassieven en van de sprookjesachtige Orkney-eilanden naar ‘the last Scottish wilderness’. Nog even een pitstop bij één van de mysterieuze kastelen, of op zoek naar Nessie? Je maakt werkelijk één van de mooiste ‘road trips’ die in Europa mogelijk is. Vergeet je je camera niet mee te nemen? 

Je verblijft in…
Tijdens deze rondreis verblijf je in comfortabele hotels op mooie plekjes langs je route. Eerst rijd je naar Edinburgh en ontdek je kroonjuwelen in Edinburgh Castle. Daarna vervolgt je weg zich naar Pitlochry, waar je je smaakpapillen verrast met een heerlijke whisky. Daarna verder naar Inverness, waar de ‘echte’ North Coast 500 begint! Bezoek je hier de roerige geschiedenis van Culloden Battlefield? 

Je reist verder naar het noorden van Schotland, waar je verblijft in of nabij Thurso en Scourie. Hier rijd je langs ruige kusten. Dan naar Gairloch, via een prachtige route die liefkozend ‘the last Scottish Wilderness’ wordt genoemd. Daarna reis je door de Highlands naar een hotel in of nabij Fort William. Voor je laatste overnachting ga je naar Melrose. Vervolgens weer terug naar Hull voor je terugreis op de boot. Kies je voor een buitenhut? Dan geniet je van spectaculaire uitzichten! 

Bijzondere ervaringen

 • ontdek het magnifieke landschap van Wester Roos in de noordwestelijke Highlands
 • verrassende boetiekjes, leuke pubs: ontdek de trendy wijk Stockbridge in Edinburgh 
 • volg het spoor van James Bond in Skyfall bij Glencoe
 • mediterrane bloei in Noord-Schotland: Inverewe Gardens
 • uitwaaien op de schitterende stranden van de noordwestkust, zoals Mellon Udridge
 • kijk uit over de Orkney eilanden vanaf Schotlands noordelijkste puntje
 • een must voor boekenliefhebbers: de grote tweedehands-boekwinkel Leakey's in Inverness, in een oude kerk
 • dramatisch, geheimzinnig en bijzonder fotogeniek: de kliftop-ruïne van kasteel Sinclair Girnigoe, met op de achtergrond vaak zeehonden

Geheimtip
Stap aan boord van de Titanic in een Schotse achtertuin. In Inverness liet een marinier de Titanic exact nabouwen op een schaal 1:10

Nog meer exclusieve geheimtips? Die krijg je in je reisbescheiden. 

Verlengen
Wil je de overtocht graag op een andere datum reserveren? Dit kun je aangeven in het boekingsdialoog door 'ik wil mijn overtocht(en) op een andere datum reserveren' aan te klikken. Je boeking komt dan op aanvraag en een van de medewerkers van onze afdeling Aanvragen neemt vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid en eventuele toeslag te bespreken.

Huisdier
Een huisdier is niet toegestaan tijdens deze reis.

Edinburgh

Een terrasje met uitzicht in stijlvol Edinburgh!

Glen Coe

De route door de vulkaanvallei Glen Coe is schitterend!

Highlanders

Versta jij er iets van, dat accent van de locals?

Loch Lomond

Bewonder Schotlands grootste loch van 2,6 km³

Orkney

Schotlands noordelijkste hoogtepunten!

Stirling Castle

Kings, queens, Braveheart en heel veel spookverhalen!
Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevens