Op ontdekkingsreis door Zuid-West Schotland

17-daagse rondreis Galloway, Ayrshire en Scottish Borders

Ga mee naar de ‘hidden gem’ van Schotland en rijd door een streek met mooie kustlijnen en charmante stadjes, bijzondere bossen en een Dark Sky gebied. 
Met de route South West 300 als richtlijn ontdek je een prachtig stuk Schotland en de eilanden Arran en Islay.

 • bezoek Hadrian’s Wall, de Binnen Hebriden én Stirling
 • verblijf in een combinatie van luxe en comfortabele hotels met ontbijt
 • inclusief alle overtochten
Zoek & boekcode: 18732
Zin in deze vakantie?

Een verrassende rondreis door de ‘hidden gem’ van Schotland: het zuidwesten. Deze streek kenmerkt zich door rustige wegen en afwisselende kustlijnen: soms ruige hoge kusten met woeste golven, dan weer uitgestrekte zandstranden met een rustige zee. Het Galloway Forest  is een van de grootste bossen van het Verenigd Koninkrijk met een eigen Dark Sky Park en een aantal prachtige meren zoals Loch Trool.

Deze regio is de streek waar dichter Robert Burns beroemd en berucht werd en waar nergens anders zijn Burns nights, met avonden vol gedichten en haggis, uitbundiger gevierd worden dan hier.

De rondreis voert je langs Arran en Islay, twee eilanden met elk hun eigen karakter, naar Oban. Via Argyll rijdt je naar het ‘bloody heart of Scotland’ bij Stirling en naar de Scottish Borders. 

Je verblijft in comfortabele en karaktervolle hotels. Je eerste hotel ligt in het centrum van Carlisle, de stad aan het einde (of begin) van Hadrian’s Wall. Het volgende hotel ligt buiten Portpatrick, op een eigen landgoed aan zee en bekend om zijn goede keuken. De reis gaat verder langs de kust omhoog waar je verblijft nabij Ayr. Dit landhuis wordt omringd door een tuin en vanaf het restaurant kijk je zo het dal in.
Op naar de eilanden! De eerste stop is Arran, waar je verblijft in hotel direct aan zee. Vanaf het hotel heb je zicht op de zonsondergang. Op het volgende eiland verblijf je in een luxe hotel welke in 2018 volledig gerenoveerd is.
Terug naar het vaste land maar aan de kust verblijf je in een comfortabel hotel aan de rand van het leuke stadje Oban. De reis gaat verder oostwaarts, naar Stirling waar je in het centrum van de stad zelf verblijft. Je laatste hotel bevindt zich in de Scottisch Borders, waar je verblijft in het Peebles.  Indien een van de hotels vol zit verblijf je in een gelijkwaardig alternatief.

 Bijzondere ervaringen

 • Sterren kijken in het Dark Sky Park
 • Loop een stukje over de muur van Hadrianus bij Housested
 • Fotografeer de boom uit de film Robin Hood, Prince of Thieves, bij Sycamore Gap
 • Whisky proeven bij Lagavulin Distilleerderij op het eiland Islay
 • Voel je even Braveheart bij Stirling Castle
 • Ga mee op Seafari en bewonder de Corryvreckan Whirlpool

Geheimtip:

Breng een bezoek aan Logan Botanical Garden. Een botanische tuin op het schiereiland ten zuiden van Stranraer. Door de warme golfstroom gedijen tropische planten als palmen hier prima! Nog meer geheimtips? Die vind je in de reisbescheiden.

Toegankelijkheid
Deze reis is niet geschikt voor reizigers met een beperkte mobiliteit. 

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan tijdens deze rondreis.

Verlengen
Je kunt deze rondreis met 2 nachten verlengen op het eiland Mull. Je verblijft dan in het Mull Hotel & Spa.

Zin in deze vakantie?

Voorboeking

Een voorboeking is een vrijblijvende boeking die je kan maken voordat de vakanties van de desbetreffende periode beschikbaar zijn om te boeken. Zodra de definitieve prijzen door ons berekend zijn, nemen wij contact met je op. Zo ben je dus verzekerd van de beste plek op de beste vakantiebestemmingen.

Uw reis

-
+
-
+

Uw gegevensNiet geheel wat je zocht? Een aantal alternatieven

Prijsdetails

Deze prijs is:

 • per persoon per 17-daagse rondreis
 • inclusief € 25,- dossier-/reserveringskosten en € 2,50 calamiteitenfonds per boeking, € 5,- per persoon SGR-bijdrage (per 1 januari 2021). 

Naast de standaard tweepersoonsbinnenhut met stapelbed kun je ook kiezen voor een tweepersoonsbuitenhut. Hiervoor geldt een toeslag.

Toeslag buitenhut:

2 persoonsbuitenhut: € 15,- per hut per enkele reis in de periode van 01/04 tot 02/07 en van 06/09 tot 31/10 en € 25,- van 03/07 tot 05/09 en € 8,- van 01/10 tot 31/10.

De toeslagen zijn per hut per enkele reis.

Optioneel:

Ontbijtbuffet volwassene: € 9,95 per persoon, per enkele reis
Ontbijtbuffet kind 4 t/m 11 jaar € 6,95 per persoon, per enkele reis
Dinerbuffet volwassene: € 23,95 per persoon, per enkele reis
Dinerbuffet kind 4 t/m 11 jaar € 11,95 per persoon, per enkele reis

Let op: Personenauto´s tot 1.85 m hoogte zijn inbegrepen. Voor auto´s hoger dan 1.85 m en busjes dient een aparte plaats gereserveerd te worden en geldt er eventueel een toeslag

Verlengen
Je kunt deze rondreis verlengen in het laatste hotel (Craigmhor Lodge en Courtyard). Dit kan helaas niet via de website. Indien je de reis wilt verlengen, word je verzocht contact op te nemen met ons Customer Contact Center.

Wil je de overtocht graag op een andere datum reserveren? Dit kun je aangeven in de boekingsdialoog door ‘ik wil mijn overtocht(en) op een andere datum reserveren’ aan te klikken. Je boeking komt dan op aanvraag en een van de medewerkers van onze afdeling Aanvragen neemt vervolgens contact met je op om de beschikbaarheid en eventuele toeslag te bespreken.

Sluit details
Ervaar de magie van Isle of Skye in Schotland
De Keltische droom
17- en 18-daagse rondreis Schotland: Highlands, Buiten Hebriden en Skye
 • Rondreis
 • Groot-Brittannië
 • Schotland
 • Glencoe, Ben Nevis, Skye, Lewis, Loch Lomond en veel meer!
 • je verblijft in karakteristieke 'charmehotels'
 • inclusief bootovertochten
Per persoon vanaf € 1781,75 bij vertrek op 04-10-2021
Toon meer alternatieven