Rondreis Noord-Italië

Een rondreis door Noord-Italië brengt je naar een van de meest veelzijdige delen van dit heerlijke land.

Rondreis door Noord-Italië: van het Gardameer tot aan Venetië

Van Zuid-Tirol en het schitterende merengebied tot de glooiende heuvels in wijnstreken als Piemonte en Toscane: een rondreis door Noord-Italië brengt je naar een van de meest veelzijdige delen van dit heerlijke land. Prachtige landschappen om in te fietsen of wandelen, charmante steden waar je geniet van Italiaanse delicatessen en culturele parels als Venetië. Hier vind je het echte “vita bella” van Italië!

Onze rondreistips door Noord-Italië

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

De schoonheid van het Italiaanse merengebied

Tijdens een rondreis door Noord-Italië kun je er niet omheen: het schilderachtige merengebied dat bestaat uit onder meer het Gardameer, het Comomeer en Lago Maggiore. Rond het Gardameer liggen tal van pittoreske stadjes die alleen al vanwege de lange wandelpromenades met gezellige restaurants en terrasjes een bezoek waard zijn. Lago Maggiore wordt omringd door de machtige bergtoppen van de Alpen. Midden in het meer liggen de Borromeïsche Eilanden Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori met hun fraaie botanische tuinen met exotische beplanting. Het Comomeer, tot slot, is het diepste meer van Italië en een favoriete plek van beroemdheden en toeristen. Dit is ook dé plek voor liefhebbers van watersporten als zeilen, varen, zwemmen en (kite)surfen.

Een rondreis door Noord-Italië is niet compleet zonder een bezoek aan een van de ateliers waar prachtige Venetiaanse maskers worden gemaakt

Rondreis door Noord-Italië: de magie van Venetië

Een rondreis door Noord-Italië is niet compleet zonder een bezoek aan een van de mooiste steden ter wereld: Venetië. Vanaf de beroemde Rialtobrug heb je een geweldig uitzicht over het Canal Grande, de levensader van de stad. Struin door de smalle straatjes richting het San Marcoplein met de gelijknamige kathedraal en het imposante Dogepaleis. Maak een rondvaart met een gondel en breng een bezoek aan een van de ateliers waar prachtige Venetiaanse maskers worden gemaakt. Uitblazen doe je op een van de terrassen op Campo Santa Margherita onder het genot van een verse cappuccino of een echte gelato!