Rondreis Sardinië

Een rondreis door Sardinië heeft voor ieder wat wils

Ontdek de charme van Sardinië

Tijdens een schitterende rondreis!

Een rondreis door Sardinië leidt je langs een afwisselend landschap met indrukwekkende bergtoppen, adembenemende kustlijnen, pittoreske dorpjes, een prachtige natuur en mysterieuze Nuraghi. Kortom, deze rondreis door Sardinië biedt ieder wat wils!

 Maak je rondreis compleet door langs de idyllische baaien van de Costa Smeralda in het Italiaanse Sardinië te rijden

Ontdek de idyllische baaien langs de Costa Smeralda

Maak in je eigen tempo een rondreis door Sardinië langs de idyllische baaien van de Costa Smeralda. Deze streek in het noordoosten van Sardinië wordt vanwege de met rotsen omgeven baaien en de prachtige zandstranden als een van de meest schitterende kuststroken van de Middellandse Zee beschouwd. Ook de leden van de internationale jetset weten dit gedeelte van Sardinië te vinden. Zij meren dan ook graag met hun grandioze jachten aan in de luxueuze badplaats Porto Cervo. Tijdens een rondreis in Sardinië kun je je vergapen aan de dobberende schepen om vervolgens heerlijk op het witte zandstrand te luieren.

De mysterieuze sporen van het Nuraghe-volk

Sardinië heeft een interessante geschiedenis. Zo verbleven allerlei volkeren op het eiland, waaronder de Carthagers, Feniciërs, Romeinen, Spanjaarden en Pisanen. Ieder van de volkeren heeft op het eiland zijn monumenten achtergelaten. Een bijzonder volk dat op Sardinië verbleef, was het Nuraghe-volk. Dit volk leefde er in de bronstijd. Overal vind je bijzondere opgravingen van deze tijd. Zo kun je de opgravingssite Su Nuraxi bezoeken, waar de kegelvormige Nuraghi zijn te bewonderen die deel uitmaakten van de verdedigingswerken. Er is zelfs een stenen toren van maar liefst drie verdiepingen gevonden. Die werd gebouwd rond de zestiende eeuw voor Christus. Deze staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is zeker een aanrader tijdens een rondreis op Sardinië.

Beleef la bella Italia in de zuidelijke hoofdstad Cagliari

La bella Italia in Cagliari

Beleef la bella Italia in de zuidelijke hoofdstad Cagliari. In deze oude burchtwijk waan je je volledig in Italiaanse sferen. In deze schitterende wijk, die is neergezet op een prachtige heuvel, vind je talloze eeuwenoude bezienswaardigheden. Dwaal hier in het enorme labyrint van nauwe steegjes met reusachtige huizen die beschilderd zijn in schitterende mediterrane kleuren. Het hoogtepunt van een bezoek aan de schilderachtige stad tijdens een rondreis in Sardinië is de bezichtiging van de eeuwenoude kathedraal van Cagliari. Verbaas je over het prachtige interieur van de eeuwenoude kerk met zijn engelensculpturen, marmeren leeuwenbeelden en kleurrijke religieuze fresco's.

Kom in Caribische sferen bij de archipel La Maddalena

In het noorden van Sardinië ligt de archipel La Maddalena. Tijdens een rondreis in Sardinië is het mogelijk om een dagtrip naar deze eilanden te maken. De zeven eilandjes zijn relatief onontdekt en doen bijna Caribisch aan. De kustlijn staat bekend om zijn glasheldere, azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. De stad is bovendien rijk aan pastelkleurige huizen en wuivende palmbomen. Tijdens een rondreis in Sardinië naar het havenstadje Palau is een uitstapje naar de nabijgelegen Roccia dell'Orso een aanrader. Vanaf deze reusachtige Berenrots heb je een panoramisch uitzicht op de heuvelachtige kust van Sardinië.