Rondreis Sicilië

Het Italiaanse Sicilië heeft als grootste eiland in de Middellandse Zee alle ingrediënten voor een fantastische vakantie

Rondreis door Sicilië

Italiaanse parel met natuur en cultuur

Glooiende heuvels en kleurrijke sinaasappelplantages, historische tempels, sfeervolle steden en heerlijk Italiaans eten: Sicilië heeft als grootste eiland in de Middellandse Zee alle ingrediënten voor een fantastische vakantie. Niet voor niets heeft deze prachtige plek de bijnaam L'Isola Bella. Je geniet van de rijke cultuur in de 'gelukkige stad' Palermo en wandelt rond in het bijzondere maanlandschap rond de nog altijd actieve vulkaan Etna. Een rondreis door Sicilië is de ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van natuur en cultuur.

Rondreistips Sicilië

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Rondreis door Sicilië: de gelukkige stad Palermo

Tijdens een rondreis door Sicilië mag een bezoek aan de hoofdstad Palermo zeker niet ontbreken. Hoewel deze stad aan de noordkant van het eiland geldt als bakermat van de maffia, wordt het tevens 'de gelukkige stad' genoemd. Dat heeft te maken met de schitterende historische bezienswaardigheden en prachtige tuinen die Palermo rijk is. Ontdek deze stad tijdens een rondreis door Sicilië, met zijn statige Palazzo dei Normanni op het Piazza della Vittoria. Hier zijn zowel Normandische als Arabische invloeden te bewonderen en in het paleis blinkt de Koninklijke kapel je tegemoet met zijn marmeren vloeren en gouden mozaïeken. Tijdens een rondreis door Sicilië is een bezoek aan een van de markten in Palermo ook absoluut een must. De Vucciria-markt is de bekendste. Hier word je echt ondergedompeld in de Siciliaanse cultuur met het geroep van de marktkooplui en de talloze lokale producten die je geproefd moet hebben!

Tijdens een rondreis door het Italiaanse Sicilië mag je de bijzondere Tempelvallei niet overslaan

Prachtige vergezichten en historie in Taormina en de Tempelvallei

Tijdens een rondreis door Sicilië mag je de bijzondere Tempelvallei niet overslaan. Dit is een unieke verzameling Griekse tempels in de buurt van de stad Agrigento. De Tempelvallei staat terecht op de Werelderfgoedlijst van Unesco, want je vindt hier de enige Dorische tempels buiten Griekenland. Krijg je nooit genoeg van dit soort historische bezienswaardigheden? Sla dan ook het bloemrijke Taormina niet over, gelegen tegen de berg Monte Tauro. Dit is niet alleen een prachtige plek voor foto's maar ook voor een bezoek aan het beroemde Teatro Greco. Zeker in de zomer is dit Grieks-Romeinse amfitheater uit de derde eeuw voor Christus een bezoek waard, want dan worden diverse operavoorstellingen gegeven. Het centrum van Taormina verdient ook absoluut je aandacht, want de hoofdstraat Corso Umberto heeft tal van restaurants en ijssalons.

Bedwing de Etna

Een rondreis door Sicilië is niet compleet zonder een bezoek aan de Etna, aan de oostkust van het eiland. Dit is een van de grootste nog actieve vulkanen in Europa. De Etna wordt gekenmerkt door het prachtige kraterlandschap. Je bereikt de 3000 meter hoge top via een gondel, maar fanatieke wandelaars kunnen de tocht omhoog ook te voet afleggen. Onderweg kom je langs diepe kloven en kraters en zie je de oude lavastromen in het landschap. Eenmaal boven wacht je een geweldig uitzicht over de flanken van de vulkaan, met in de verte de helderblauwe Ionische zee. Kortom, tijdens een rondreis door Sicilië hoef je je geen dag te vervelen!

Benieuwd geworden naar de Italiaanse parel? Bekijk dan de beste reistijd voor een rondreis door Sicilië.