Rondreis Zuid-Italië

Tijdens een rondreis door Zuid-Italië ontdek je de verrassende regio Puglia met zijn knusse vissersdorpjes en prachtige historische steden Lecce en Bari.

Rondreis door Zuid-Italië: genieten van het goede leven

Prachtige stranden, heerlijk eten, een fijne mix van cultuur en natuur plus bijna altijd zon: tijdens een rondreis door Zuid-Italië ontdek je de verrassende regio Puglia met zijn knusse vissersdorpjes en prachtige historische steden Lecce en Bari. Ruimte om te genieten van de schitterende natuur is er ook, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan nationaal park Alta Murgia met zijn befaamde Castel del Monte.

Onze rondreistips in Zuid-Italië

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven

Cultuur snuiven in Bari en Lecce

Tijdens een rondreis door Zuid-Italië bezoek je twee van de mooiste steden in de streek: Bari en Lecce. Bari is een levendige stad met een uitbundig uitgaansleven. In de oude stad Barivecchia staat de Basilica San Nicola, een belangrijk pelgrimsoord. In de kerk worden relikwieën van Sint-Niklaas bewaard. Een ander fotowaardig moment: de Italiaanse vrouwen die 's ochtends vroeg pasta rollen op de Via delle Orecchiette. Het zuidelijker gelegen Lecce is al net zo mooi, met name vanwege de barokke architectuur. Deze bouwstijl heeft zelfs een eigen naam: barocco leccese. Lecce is ook bekend om zijn overblijfselen uit de Romeinse tijd, waaronder een goed bewaard amfitheater. En voor een adembenemend uitzicht over de Adriatische Zee beklim je de klokkentoren in de stad.

In het prachtige nationale park Alta Murgia vind je, tijdens een rondreis door Zuid-Italië, een van de bekendste kastelen van Italië, het Castel del Monte.

Werelderfgoed in nationaal park Alta Murgia

Breng tijdens een rondreis door Zuid-Italië zeker een bezoek aan het prachtige nationale park Alta Murgia. Dit schitterende natuurgebied, ontstaan door eeuwenlange erosie, staat bekend om zijn spectaculaire grotformaties. In het park vind je ook een van de bekendste kastelen van Italië, het Castel del Monte. Deze citadel uit de dertiende eeuw staat op de Werelderfgoedlijst en is voor de Italianen zelfs zo belangrijk dat het gebouw ooit werd vereeuwigd op de Italiaanse munt van 1 eurocent. Het getal 8 vormt een terugkerend thema in het Castel del Monte, wat onder meer te zien is aan de achthoekige vorm waarin de citadel is gebouwd.