Rondreizen in Europese nazomer

header.jpg

Nazomer in Europa: misschien wel de fijnste vakantieperiode

Welke landen zijn het meest geschikt voor een vakantie in augustus of september? En waarom zou je op vakantie gaan in de nazomer? Stel het je maar eens voor: een willekeurige avond met fijn gezelschap, op een terras met prachtig uitzicht – ergens in Europa. De temperatuur is heerlijk aangenaam, je drinkt de beste wijn uit de regio en de zomerse drukte is verdwenen. Terwijl je geniet van het heerlijke nazomerse weer, verdwijnt de zon langzaam achter de horizon.

Krijg jij al vakantiezin? Dit is geen scene uit een willekeurige romantische comedyfilm, maar een avond zoals vele tijdens de nazomer in Europa. De nazomer is niet alleen heerlijk om de zomer te verlengen, maar brengt nog veel meer voordelen met zich mee.

algemeen2.jpg

Voordelen vakantie in de nazomer

1. Nazomer: gezelligheid en heerlijke temperaturen
Geniet van de nazomer zonder de ontzettend hoge temperaturen en ergerlijke zomerdrukte. Zowel toeristen als de Zuid-Europeanen vieren vakantie in het hoogseizoen, na deze piek blijft de gezelligheid maar is het (gelukkig) qua mensen veel aangenamer.

2. Vakantie boeken voor de nazomer is voordeliger
Je vakantie boeken in augustus of september is vele malen goedkoper dan in het hoogseizoen. In sommige gevallen scheelt het zomaar een paar honderd euro. Makkelijker meegenomen krijg je het bijna niet.

3. Wijnfeesten tijdens je vakantie in augustus of september
Vooral in Zuid-Europese landen als Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk worden er mooie feesten georganiseerd in de zomer. Bijvoorbeeld het wijnfeest in de Chianti-streek (Toscane) in september of de druivenoogst in vele Franse regio’s.

schotland.jpg

Scandinavië en Schotland: ‘Indian Summer’ nazomer

Zeggen wij Indian Summer, dan zeg jij waarschijnlijk Canada en Amerika. Maar je vergeet Scandinavië. Veel mensen weten dan ook niet dat je in Noorwegen en Zweden je ideale nazomer kunt vieren. Tuurlijk, het is er lang niet zo warm als in Zuid-Europa en de dagen zijn korter dan hoogzomer, maar je krijgt er wél een heleboel moois voor terug (dat je niet vindt in Zuid-Europa).Denk maar eens aan de schitterende kleurenrijkdom. En de oorverdovende stilte!

Samen met Schotland is Noorwegen één van de mooie landen om de ‘Indian Summer’ op z’n Europees te beleven. Het is alsof je in Canada bent. We hebben dan ook een divers aanbod voor je vakantie in de nazomer. Met prima beschikbaarheid in augustus en september.

italië-2.jpg

Italië en Frankrijk: ultieme nazomervakantie!

De zomers in Italië staan bekend als (zeer) warm. Zeker wanneer je een rondreis wil maken, mooie steden wil bezoeken of de hak van de laars wil verkennen zit de warmte al gauw in de weg. Daarom biedt de nazomer voor deze streken de ideale temperaturen. Nog steeds lekker warm, maar aangenaam genoeg om leuke plekken te ontdekken en mooie autotochten te maken.

Daarnaast is het in de Italiaanse nazomer de tijd van de wijnoogst. Later in Puglia ook de olijvenoogst en natuurlijk vele feesten zoals alleen de Italianen dat kunnen. In Sicilië en Puglia is het in de nazomer overigens ook nog prima weer voor een dagje strand. En véél minder druk dan een gemiddelde dag zomerdag.

Nazomer in Zuid-Frankrijk

Een prachtige streek om het fijne zomergevoel nog even te verlengen is zonder twijfel Zuid-Frankrijk. Het is de streek waar het in de nazomer een stuk rustiger is, niet alleen op de stranden maar ook op de wegen. Het zijn de regio’s in Zuid-Frankrijk die de druivenoogst in september extra feestelijk maken. Maar ook in oktober is er genoeg te zien: de saffraan bloeit in de Lotvallei, de bossen kleuren goudgeel in de Midi-Pyrenées en de Pyreneeën-valleien zijn nu op hun mooist.

kroatie.jpg

Nazomer in Europa: aangenaam en voordelig

Denk je aan de nazomer in Europa, dan denk je aan gauw aan de kleurrijke wijngaarden in herfsttooi, maar ook de aangename temperaturen van de zuidelijke landen. Frankrijk, Italië, Spanje: ze behoren allemaal tot de Zuid-Europese landen waar de nazomer tot ver in september te vieren is. Maar heb je weleens aan Kroatië gedacht? Of Portugal? Rustige stranden, wolkje hier, zonnestralen hier én daar, frissere nachten maar heerlijk aangename dagen. Van Porto tot Lissabon en van Portugese biertjes tot verse vis: jouw nazomer zit ook helemaal goed in Portugal.

Of blijf je liever dicht bij huis, bij onze oosterburen bijvoorbeeld? De Duitsers weten wel hoe je een fijne nazomer viert. Nip van een lichte riesling langs de Moezel, terwijl je culturele en historische steden als Berlijn en Keulen bezoekt?

Kortom: jouw nazomer in Europa begint bij Pharos Reizen!

Bekijk hieronder onze nazomertips, voor de mooiste én voordeligste vakanties in augustus en september.

Onze nazomer tips

Bij Pharos Reizen kan je zoveel meer beleven